Fehérvár Enthroners - a Divízió I-es feljutás a cél

Városházán járt a székesfehérvári Fehérvár Enthroners amerikai futballcsapat frissen újjáalakult elnöksége. A klub felnőtt gárdája idén a Divizió II-ben a rájátszásig jutott és céljuk, hogy a következő szezonban feljussanak a Divízió I-es csoportba. A találkozón arról is szó esett, hogy a város lehetőségeihez mérten minden feltételt biztosít az egyre sikeresebb fehérvári sportegyesületnek.
2015.06.25. 13:30 |
Városházán járt a székesfehérvári Fehérvár Enthroners amerikai futballcsapat frissen újjáalakult elnöksége. A klub felnőtt gárdája idén a Divizió II-ben a rájátszásig jutott és céljuk, hogy a következő szezonban feljussanak a Divízió I-es csoportba. A találkozón arról is szó esett, hogy a város lehetőségeihez mérten minden feltételt biztosít az egyre sikeresebb fehérvári sportegyesületnek.
Az egyesület folyamatosan frissülő Facebook csatornáját itt találja!

A város polgármestere dr. Cser-Palkovics András fogadta a sportegyesület elnökségét a Városházán. A megbeszélésen elhangzott, hogy a város önkormányzata az egyesület mögött áll, hogy a lehető legsikeresebb legyen a csapat következő szezonja és sikerüljön az áhított feljutás. A Fehérvár Enthroners a Takarodó úti MÁV pályán tartja edzéseit szerdán, pénteken és vasárnap.
A Fehérvár Enthroners 2007-ben alakult és 2008-ban vált hivatalosan is sportegyesületté. 2009-ben indultak először bajnokságban, a Divízió III. sorozatban, ahol a 7. helyezést sikerült elérni, 2010-ben pedig a Divízió II-ben indult a csapat, ahol egészen a 3. helyig jutott. Ugyanebben az évben kezdődött a fehérvári junior csapat építése is, amely olyannyira jól sikerült, az ifjúsági csapat ezüstérmet szerzett. Az utóbbi évek nagy sikerei közé tartozik, hogy 2013-ban a junior csapat az elődöntőig menetelt és a legjobb vidéki csapatként végzett. 2014-ben a felnőtt csapat két év kihagyás után ismét elindult a hivatalos Divízió II. bajnokságban, idén pedig a felnőtt keret kiegészülve a Veszprém Wildfires játékosaival már a rájátszásba jutott. A mai találkozón egyebek mellett megállapodás született arról is, hogy a korábbi évek „vendégeskedése” véget ér, és csapat a következő szezonban hazai mérkőzéseit bizonyosan Székesfehérváron játszhatja majd.

A csapat nagy célja, hogy jövőre feljusson a Divízió I.-be, melyhez a város minden támogatást megad majd az egyre népszerűbb sportegyesületnek.

Sport

 1. Tartalékos összeállításban is biztosan verték a Tatabányát a Fehérvár SE sakkozói

  Az NB II-es sakk csapatbajnokság nyolcadik fordulójában a Fehérvár SE a Tatabánya csapatát fogadta, és tartalékosan is nagyarányú győzelmet aratott. Fehérvár SE - Turul SE 9–3. Győzött: Kiss Viktor, Csire Bence, Papagorasz Takisz, Szabó Lőrinc, Pais Nimród, Fellegi Tibor, Fellegi Zoltán, Varga István, míg döntetlent ért el: Nádi Ferenc és a tartaléksorból a kezdőbe került, tizenkét éves Somos Gergő.

  2018.02.19.
 2. Kosárlabda: negyedik helyezés a debreceni kupadöntő végén

  Nem szerezte meg a bronzérmet a Magyar Kupában az Alba Fehérvár, miután kikapott a Pakstól. A tartalékos fehérváriak a harmadik negyedben még vezettek nyolccal, de a negyedikben csak hat pontra voltak képesek, és végül simán alulmaradtak.

  2018.02.18.
 3. Nem védi meg címét, kikapott a Szolnoktól az Alba a kupa elődöntőjében

  A Magyar Kupa elődöntőjében klasszikus párosítást láthattunk, az Alba Fehérvár a Szolnokkal játszott. Jó fehérvári kezdés utánmagához ragadta a kezdeményezést a Tisza-parti csapat, amely kőkemény védekezésével nem engedte érvényesülni az Alba erényeit. Mindig volt esélye egyenlíteni, majd fordítani is a Fehérvárnak, de fontos helyzetekben nem működött a támadójáték, így végül szoros meccsen vereség lett a vége. Vasárnap a bronzért játszik az Alba, az ellenfél a Paks lesz.

  2018.02.17.
 4. Emléktornával tisztelegtek Mezővári József és Kiss Lajos szellemi öröksége előtt

  Két kiváló, a fehérvári labdarúgásért dolgozó néhai sportember szellemi örökségének ápolása jegyében fociztak szombaton, hat, harmincnégy éves kornál idősebb játékosokat felvonultató csapat részvételével szombaton, a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében. A Mezővári József-Kiss Lajos Emléktornát két sportegyesület, a Dunafém-Maroshegy SE és a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület hozta létre. 

  2018.02.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak