Fehérvár Enthroners - a Divízió I-es feljutás a cél

Városházán járt a székesfehérvári Fehérvár Enthroners amerikai futballcsapat frissen újjáalakult elnöksége. A klub felnőtt gárdája idén a Divizió II-ben a rájátszásig jutott és céljuk, hogy a következő szezonban feljussanak a Divízió I-es csoportba. A találkozón arról is szó esett, hogy a város lehetőségeihez mérten minden feltételt biztosít az egyre sikeresebb fehérvári sportegyesületnek.
2015.06.25. 13:30 |
Városházán járt a székesfehérvári Fehérvár Enthroners amerikai futballcsapat frissen újjáalakult elnöksége. A klub felnőtt gárdája idén a Divizió II-ben a rájátszásig jutott és céljuk, hogy a következő szezonban feljussanak a Divízió I-es csoportba. A találkozón arról is szó esett, hogy a város lehetőségeihez mérten minden feltételt biztosít az egyre sikeresebb fehérvári sportegyesületnek.
Az egyesület folyamatosan frissülő Facebook csatornáját itt találja!

A város polgármestere dr. Cser-Palkovics András fogadta a sportegyesület elnökségét a Városházán. A megbeszélésen elhangzott, hogy a város önkormányzata az egyesület mögött áll, hogy a lehető legsikeresebb legyen a csapat következő szezonja és sikerüljön az áhított feljutás. A Fehérvár Enthroners a Takarodó úti MÁV pályán tartja edzéseit szerdán, pénteken és vasárnap.
A Fehérvár Enthroners 2007-ben alakult és 2008-ban vált hivatalosan is sportegyesületté. 2009-ben indultak először bajnokságban, a Divízió III. sorozatban, ahol a 7. helyezést sikerült elérni, 2010-ben pedig a Divízió II-ben indult a csapat, ahol egészen a 3. helyig jutott. Ugyanebben az évben kezdődött a fehérvári junior csapat építése is, amely olyannyira jól sikerült, az ifjúsági csapat ezüstérmet szerzett. Az utóbbi évek nagy sikerei közé tartozik, hogy 2013-ban a junior csapat az elődöntőig menetelt és a legjobb vidéki csapatként végzett. 2014-ben a felnőtt csapat két év kihagyás után ismét elindult a hivatalos Divízió II. bajnokságban, idén pedig a felnőtt keret kiegészülve a Veszprém Wildfires játékosaival már a rájátszásba jutott. A mai találkozón egyebek mellett megállapodás született arról is, hogy a korábbi évek „vendégeskedése” véget ér, és csapat a következő szezonban hazai mérkőzéseit bizonyosan Székesfehérváron játszhatja majd.

A csapat nagy célja, hogy jövőre feljusson a Divízió I.-be, melyhez a város minden támogatást megad majd az egyre népszerűbb sportegyesületnek.

Sport

 1. November 21-én stadionavató és nyitómérkőzés lesz a Sóstói Stadionban

  Hétfőn aláírásra került az a két megállapodás – egy állandó bérletről szóló szerződés és egy eseti használatról szóló keretszerződés –, amelyek értelmében a Fehérvár FC Kft. bérbe veszi a Sóstói Stadion sport-, és irodai célú részeit Székesfehérvár Önkormányzatától. A létrejött együttműködés a város számára is előnyös, hiszen a klub az üzemeltetési költségek jelentős részét bérleti díj formájában fizeti meg. November 21-én 17.15 órától az avató, 19 órától pedig a nyitómérkőzés lesz a stadionban.

  2018.11.12.
 2. Veretlenül menetel a MÁV Előre női röplabda csapata

  Újabb bajnoki győzelmet ért el a MÁV Előre SC a női röplabda NB II Nyugati csoportjában. Sziládi Viktóriáék a Balatonfüredet verték. Az NB I-es férfi csapat a Pénzügyőrnél vendégeskedett hétvégén, játszmát nyert, de kikapott.

  2018.11.12.
 3. Családi nap az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián

  Második alkalommal várta utánpótlás játékosait és szüleiket az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia a Fehérvár AV19 All Star Napra, ahol a jeges és jégen kívüli izgalmas ügyességi feladatok mellett ismeretterjesztő, érdekes előadásokkal és All Star-gálamérkőzéssel is készültek a résztvevőknek. Az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok felszereléseket is gyűjtöttek a Csíkszentimrei Sasok számára, melyeket decemberben adnak majd át a székelyföldi egyesületnek.

  2018.11.11.
 4. Mezőkövesden nem ment a Vidinek, ismét visszaütött a fáradtság

  Nincs megállás, három nappal az EL-ben szerzett győzelem után újra bajnokit játszott a MOL Vidi, ezúttal Mezőkövesden. Nem voltak frissek a több alapembert pihentető fehérváriak, az első félidőben nem született gól. A másodikban pedig a hazaiak találtak be egy kontrából, így elszenvedte harmadik vereségét a bajnokságban a Vidi.

  2018.11.11.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak