Fehér Roland lesz ősztől az Ikarus Cégcsoport vezérigazgatója

Az Ikarus Cégcsoporthoz 2023 őszétől új vezérigazgató érkezik. A változások célja a vállalat további növekedésének és fejlődésének elősegítése, valamint a piaci kihívásokhoz való dinamikus alkalmazkodás megalapozása. A vezérigazgatói teendők ellátásáért augusztustól Fehér Roland lesz felelős.
2023.08.10. 14:48 |
Fehér Roland lesz ősztől az Ikarus Cégcsoport vezérigazgatója

A műszaki végzettségű szakember több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik az autó- és repülőgép- alkatrész gyártás területén.

Ő vezeti majd az Ikarus Cégcsoport alá tartozó vállalatok működésének racionalizálását, a nemzetközi értékesítési hálózat kiépítését, az Ikarus márka értékesítési portfoliójának átalakítását, valamint ő lesz a felelős az új stratégiai irányok megvalósításához szükséges tőkeerős technológiai partnerek megtalálásáért és bevonásáért.

Az új vezérigazgató számára a kihívások nem ismeretlenek, és az Ikarus vezetősége bizakodva várja, hogy Fehér Roland munkája révén a vállalat további növekedést érjen el, mind hazai, mind pedig nemzetközi szinten. Fehér Roland a Rába Járműipari Holdingtól érkezik az Ikarus Cégcsoporthoz, és Tankó Zoltánt váltja pozíciójában.

Gazdaság

 1. Tesla Supercharger Fehérváron

  Bekapcsolták Magyarország 10. Tesla Supercharger töltőállomását Székesfehérváron az Auchan parkolójában. Az új töltőállomáson egy időben maximum 12 autó tölthet. Székesfehérvárra V3 töltőket telepítettek, azaz a régebbi Model S és Model X tulajdonosok csak CCS adapter segítségével tudják használni az oszlopokat.

  2023.12.07.
 2. Átadták a legnagyobb csarnokot

  Az Alba-Zöchling Kft. a cég történetének legnagyobb összegű beruházásában 3 milliárd forintból építette fel új raktárcsarnokát. Az új épületet szerdán délután ünnepélyes keretek között avatták fel. Az alkalommal bejelentették, hogy Cserta János alapító-tulajdonos helyét fia, Cserta Róbert veszi át a cégvezetésben.

  2023.12.06.
 3. Újabb csekk a Vasvárinak

  A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium és az Howmet-Köfém Kft. együttműködése eredményeként ebben az évben is 20 ezer dolláros – közel 7 millió forintos – támogatásban részesítette a STEM természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé orientáló iskolai projektet a vállalat Alapítványa.

  2023.12.06.
 4. Bővít a Howmet-Köfém

  Új gyárcsarnokot épít és jelentősen bővíti kapacitását a Howmet-Köfém Kft. Székesfehérváron. Az új egységben a gyár által hazánkban kifejlesztett, „Dura Bright” bevonattal ellátott keréktárcsákat fogják gyártani, melyek könnyen tisztíthatóak, így felhasználóbarátok. A 17 milliárd forintos beruházást 5 milliárd forinttal támogatja Magyarország kormánya – hangsúlyozta a keddi alapkőletételen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

  2023.12.05.