-
Együttműködés és
Együttműködési megállapodást kötött az Óbudai Alba Regia Karának Geoinformatikai Intézete és a 3D Geosolutions Hungary Kft., amelynek köszönhetően a hallgatók modern eszközök segítségével fejleszthetik tudásukat, majd a Kulturális és Innovációs Minisztérium valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megvalósított vállalkozásismereti roadshow következett.
2025.12.04. -
Fejlesztések a Continestnél
Kedden délelőtt hivatalosan is átadták a Continest közel 50 millió forint saját forrásból megvalósult beruházását, az új festőüzemet, amely a lemezüzem, a lakatosüzem és az összeszerelő-üzem mellett a vállalat negyedik gyártási egysége, ahol hamarosan elindul a konténeralkatrészek professzionális, nagy kapacitású festése.
2025.12.02. -
30 éves a Mondelēz székesfehérvári gyára
Idén ünnepli harmincadik évfordulóját a Mondelēz székesfehérvári gyára. Az üzemben három évtizede készítenek olyan Magyarország- és Európa-szerte kedvelt csokoládékat és kekszeket, mint a Milka, a Pilóta keksz, a TUC, a Vaníliás Karika és az OREO.
2025.12.02. -
A Hydro az Év Gondoskodó munkahelye
A székesfehérvári Hydro Extrusion Hungary Kft. győzelmével ért véget az Év Gondoskodó Munkahelye 2025 díjért folytatott verseny. A Hydro Extrusion Hungary Kft. a nagyvállalat Plusz kategória befutója lett, és példát mutat arra, hogy lehet ipari környezetben is emberközpontú gondoskodási rendszert kialakítani.
2025.12.01.
Február végéig lehet még pályázni a „Fejér Termék 2025” elismerésre
A Fejér Vármegyei Önkormányzat Fejér Termék minősítésének célja a figyelem felhívása a vármegyénkben előállított élelmiszerekre és kézműves termékekre, továbbá a Fejér Termék Program három pillérének – hagyomány, érték, minőség – való megfelelés hangsúlyozása.
A Fejér Termék Nagydíj elismerést két kategóriában, a feldolgozott élelmiszerek, valamint a kézműves ipari termék kategóriában ítélik oda: azok kaphatják meg, akik igazoltan Fejér vármegye területén termelt vagy gyűjtött alapanyagokból készült termékeket állítanak elő. Ugyanezek a kritériumai a Minősített Fejér Termék jelölés odaítélésének is.
Mindkét kategóriában alapvető bírálati szempont, hogy az adott termék előállítása során mennyiben támaszkodnak valamely hagyományos módszer, technológia alkalmazására. További kritérium, hogy az adott termék kiemelkedő minőségben készüljön el.
A feldolgozott élelmiszer kategóriában friss élelmiszernek nem minősülő termékkel lehet a címre pályázni, azaz például friss gyümölcsökkel, friss tejtermékekkel, friss húskészítményekkel nem! A kézműves ipari termék kategóriában nem kizáró ok a gép technológia alkalmazása, de a folyamat nem lehet teljesen automatizált, illetve arányának az előállítás folyamatában 50 százalék alatt kell maradnia.
A pályázatot csak a termék előállítója nyújthatja be, de kötelező ajánlást is mellékelni, amit például a vásárlók, üzleti partnerek, polgármester, Leader akciócsoport elnöke adhat.
A pályázat pontos kiírása elolvasható a vármegye honlapján, további információ a fejer@fejer.hu e-mailen, valamint a 22/312-144-es telefonszámon kérhető. Az elismeréseket – a Fejér Vármegyei Önkormányzat nevében – a Fejér Termék Bizottság minden évben egyszer ítéli oda, a díjakat pedig a Vármegyenapon tarott Vármegyekorzón adják át a pályázóknak
