Farsangi álarcos mulatság lesz szombaton az Öreghegyen

Jelmezes farsangi mulatságba várja a családokat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ február 10-én, szombaton az Öreghegyi Közösségi Házba. A 16 órakor kezdődő eseményen farsangi álarcot készíthetnek a résztvevők, akiket csillámtetoválás és arcfestés is vár, emellett Andi bohóc interaktív műsora és a Batyu Színház mesejátéka is szórakoztatja a közönséget. 
2024.02.08. 07:35 |
Farsangi álarcos mulatság lesz szombaton az Öreghegyen

A mulatságra a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon váltható belépő. Jegyet váltani a 3-14 éves kor közötti gyermekek részére kell. A szülők számára a program ingyenes. Belépés csak jelmezben vagy maszkban!

A farsang, a jókedvű mulatságok ideje hagyományosan vízkereszt után kezdődik és hamvazószerdáig, idén február 14-ig tart. Az óvodás, kisiskolás gyerekek körében ilyentájt már nagy az izgalom: ki milyen jelmezben jelenik majd meg, hogy lenyűgözze a többieket. A készen kapható, divatos jelmezek mellett sokan maguk készítenek kreatív öltözéket.

Az ötletek, a jelmezek és maszkok bemutatására az Öreghegyi Közösségi Ház is lehetőséget teremt február 10-én, szombaton: jelmezes farsangi mulatságba várják a kicsiket és nagyokat. A délután négykor kezdődő, este hétig tartó program kézműves foglalkozásán farsangi álarcot készíthetnek a résztvevők. A jelmezeket és maszkokat csillámtetoválással és arcfestéssel is ki lehet egészíteni, és a teljes „viseletet” 17 órától a színpadon is bemutathatják a résztvevő gyerekek.

Andi bohóc interaktív műsora negyed ötkor kezdődik. A jelenlévők ajándék lufit is kapnak, amit Andi bohóc kívánság szerint hajtogat meg számukra: pillanatok alatt születnek a mese- és állatfigurák, szívecskék, virágok – bármi, amit a közönség szeretne és szívesen visz haza.

A farsangi rendezvényt a Batyu Színház 18 órakor kezdődő Furfangos székely mese című előadása zárja, amely A székely menyecske meg az ördög című bukovinai mese alapján született. A történet főhőse, a székely menyecske nyelve igen pörgős volt, sose azt csinálta, amit kellett volna, ezért párjának, a földjükön szorgalmasan dolgozó székely parasztembernek gyakran meggyűlt vele a baja. Sőt, nemcsak neki, de még az ördögnek is...

Részletes program:
16.15 Andi bohóc interaktív műsora
17.00 Jelmezes felvonulás a színpadon
18.00 A furfangos székely mese – a Batyu Színház előadása
16.00–19.00 Csillámtetoválás, arcfestés, farsangi álarc készítése

Fehérvári színes

 1. Rajzpályázat állatokról

  Általános iskolás diákok számára hirdetett rajzpályázatot a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, valamint a Kisfaludi Művészkör a vadon élő állatok világnapja alkalmából. A pályázat témája a vadon élő állatok hazánkban – a legfeljebb A3-as méretű alkotásokat március 18-ig várják az SZKKK Fürdő sori központjában és Kisfaludon is.

  2024.03.01.
 2. Ásványok a könyvtárban

  Március első hétvégéjén az ásványoké a főszerep a Vörösmarty Mihály Könyvtárban. Március 1-jén, pénteken Magyarország Ásványai címmel nyílik ásványkiállítás a Tolnai utcai Tagkönyvtárban, majd március 2-án, szombaton folytatódik az Ásványszakkör. Március 7-től a Széna téri Tagkönyvtárban láthatjuk Tóthné Albrecht Anikó textilműves tárlatát.

  2024.03.01.
 3. Márciusi programok Sóstón

  Márciusban is folytatódnak a szórakoztató, ismeretterjesztő, közösségi programok a Sóstón. A most szombati családi délelőtt a víz világnapja jegyében telik, jövő szombaton a hazatérő madaraink nyomába eredhetünk, míg március 16-án a természetvédelmi terület egyedülálló állatvilágának megismerésére lesz lehetőség a mesetúra keretében.

  2024.02.29.
 4. Madárgyűrűző bemutató

  Március 2-án szombaton 8 és 11 óra között tartanak madárgyűrűző bemutatót a Bregyó parkerdőben. A program dímentesen, regisztráció nélkül látogatható. További információt Koleszár Sándortól kaphatnak az érdeklődők a 06706614360-as telefonszámon.

  2024.02.29.