Fáradt Vidi, hatékony MTK, meglepő vendéggyőzelem Felcsúton

Semmi sem sikerült a MOL Vidinek az MTK ellen. A vendégek az első félidőben jobban futballoztak és kétgólos előnyt szereztek, a folytatásban pedig hiába dolgozta ki helyzetek sokaságát, gól ellen be volt oltva a fehérvári csapat, a vége így sima MTK-győzelem lett.
2018.10.07. 20:43 |

Mindössze három nappal a Chelsea elleni Európa-liga meccset követően fogadta a Mol Vidi az MTK-t Felcsúton. Az idényt döcögősen kezdő fehérváriak legutóbbi két bajnokijukat megnyerték, és a negyedik helyről várták a kék-fehérek elleni összecsapást. Marko Nikolics a rövid pihenő ellenére csak egy ponton változtatott kezdőjén, a Stamford Bridge-en csereként pályára lépő Kovács István került be a csapatba, Vinícius pedig pihenhetett.
Egyik fél sem rohant fejjel a falnak, a találkozó első helyzetére a 19. percig kellett várni, amikor Bognár lépett ki, éles szögből leadott lövése a kapufán csattant. Három perc múlva már szerencséje is volt az MTK-nak: Selin beadását Gera Stopira szorításában is a kapuba tudta kotorni, 0-1.

Rögtön válaszolhatott volna a Vidi, de miután King gyanús körülmények között tüntette el a tizenhatosra betörő Husztit, Kassai sípja néma maradt. A vendégek lendülete nem hagyott alább, a 28. percben Pintér közeli lövését kellett védenie Tujvelnek. A Vidi támadott, de nem tudott helyzetet kialakítani, az MTK pedig nagy kedvvel játszott, és a félidő hajrájához érve megduplázta előnyét: ezúttal is Selin adott be balról, a második hullámban érkező Kanta pedig remekül eltalált lövéssel mattolta Tujvelt. Szünetben 2-0-ra vezettek a vendégek.

A fordulás után teljesen beszorította ellenfelét a Vidi, a fehérváriak gyorsan szépíthettek volna, de Nikolov ordító helyzetben Kychakba vágta a labdát. A látottakkal vélhetően Marko Nikolics sem volt megelégedve, a szerb mester tőle szokatlan módon már a második félidő elején kettős cserét hajtott végre. Az 57. percben Scsepovics közeli lövését hárította Kychak, fél perccel később Juhász fejelt fölé közelről. A 60. percben Stopira centerezéséről Hodzic és Scsepovics is centikkel maradt le. A 71. percben aztán a semmiből meglőtte harmadik gólját az MTK, Selin levágódó beadása Bognár elé pattant, aki higgadtan a bal alsó sarokba lőtt. A Vidi végigtámadta a hátralevő húsz percet, de ezen a napon semmi nem jött össze a fehérváriaknak, Kychak védései és kaput sem találó próbálkozások mellett már nem változott az eredmény. Az MTK nagy meglepetésre 3-0-ra legyőzte a Mol Vidit.

MOL VIDI FC – MTK BUDAPEST 0-3 (0-2)

Vidi: Tujvel - Nego, Juhász, Fiola, Stopira - Hadzic (Pátkai), Nikolov, Huszti (Hodzic) - Kovács, MIlanov - Scsepovics.
Gl.: Gera, Kanta, Bognár

Sport

 1. Gyulai Memorial - Visszatérő világsztárok Székesfehérváron

   Férfi és női 400 m gáton, férfi magasugrásban és hármasugrásban, valamint női távolugrásban is újra indulnak a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon a már a fehérvári közönség által megismert világsztárok. Az idei Gyulai Memorialt július 9-én rendezik.

  2019.06.14.
 2. A HFL elődöntőjéért játszik a Fehérvár Enthroners szombaton

  Wild card mérkőzés vár a fehérvári amerikai futball-csapatra hazai pályán, szombaton 15 órától. Az Enthroners ellenfele a tavalyi nagydöntős Miskolc Steelers lesz, a győztes bejut a HFL elődöntőjébe, a vesztes számára véget ér a szezon.

  2019.06.14.
 3. Szombathelyen is kiválóan szerepeltek a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyzői

  Hétvégén Szombathelyen jártak a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyzői a Mászóka Magyar Nehézségi Kupafordulóján, ahol a következő eredmények születtek: gyermek lány kategóriában Juhász Tamara aranyérmes lett, Pajor Natália a negyedik helyen végzett. A serdülő fiúknál Hegedüs-Krisó Dénes bronzot nyert, Pajor Vince az ötödik helyen zárt. Sarok Eszter az ifik között ezüstöt szerzett, míg a nyílt női kategórát a nyolcadik helyen zárta.

  2019.06.13.
 4. Visszaszerezné a csapatbajnoki címet a Fehérvár Kiskút Tenisz Klub

  Két éve állt először össze bajnokesélyes női teniszcsapat a Kiskút úti klub színeiben, és rögtön meg is nyerte a Szuper Ligát. Tavaly a nagy ellenfél MTK diadalmaskodott, most pedig szeretnének visszavágni a fehérváriak.

  2019.06.13.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak