Fákat döntött ki, tetőszerkezeteket rongált meg a szél

Csaknem negyven helyszínen avatkoztak be Fejér megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói a viharos szél miatt csütörtök délutánig. Nyolc épület tetőszerkezetének lemezfedését szakította fel a szél délután 16:00 óráig.  Gánt-Kőhányás és Csákvár között lesodródott az útról és fák közé hajtott egy személygépkocsi. Az autót két fa tartotta meg elborulás ellen.
2021.02.11. 19:12 |

Az autó vezetője nem tudott kiszállni a megdőlt járműből, saját maga kérte telefonon a tűzoltók segítségét. A sofőrt a helyszínre elsőként kiérkező hivatásos - és Csákváron önkéntes - tűzoltó segítette ki a gépkocsiból. Nem sokkal később, kétszáz méterrel távolabb egy másik személyautó is lesodródott az útról és az árokban a tetejére borult. Mindkét helyszínen a székesfehérvári hivatásos tűzoltók a csákvári önkéntes tűzoltókkal közösen végezték a műszaki mentést.

Tizenöt alkalommal útra dőlt, illetve épületeket veszélyeztető fák miatt riasztották a tűzoltókat. A legtöbb beavatkozás a móri, a székesfehérvári és a bicskei járásban történt. A megyeszékhelyen hét esethez riasztották a tűzoltókat.

A 6-os főúton, Adonynál lecsúszott az útról és a szalagkorlátnak dőlt egy kisteherautó. A jármű egyik kereke a korlát alá szorult. A rakomány nélküli kisteherautót a pusztaszabolcsi és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók daru csörlőjével húzták vissza az útra.

Csákváron egy kisbolt előtetejét rongálta meg az orkán, a fellazult lemezdarabok a gyalogosokat veszélyeztették. Csóron a református templom tornyának ugyancsak a lemezfedését tépte fel az szél. A balesetveszélyt a tűzoltók minden helyszínen elhárították.

Kék hírek

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár