Ezüstös serdülők, hetedik felnőttek az atlétikai csapatbajnokságon

A magyar atlétika legfiatalabbjai és a legjobbjai képviselték csapataikat a hétvégén Székesfehérváron, a Regionális Atlétikai Központban. Összesen több mint ezerháromszáz rajthoz állást regisztrált a szervező Alba Regia Atlétikai Klub. A hazaiak a serdülő lányoknál második helyen végeztek.
2017.09.11. 22:13 |

A 13-15 évesek a serdülő CSB-n tizenöt egyéni versenyszámban és a váltóban gyűjthettek helyezési pontot a csapattagok. 27 egyesület nevezett, mely közül a fiúk és lányok összesített pontversenyében a vendéglátó ARAK Utánpótlás Akadémia a negyedik helyen végzett. A lányok szerepeltek jobban, hiszen tizenegy versenyszámban 105 pontot szereztek, ami a második helyhez volt elegendő. Egyéniben a képzeletbeli dobogón végzett, így sok ponttal járult hozzá a második helyhez: Mohai Regina, aki 300 méteres gátfutásban második, 80 méteres gátfutásban harmadik lett. A 4x100 méteres ARAK-os staféta Menyhárt, Szabó G., Czepanecz, Gimesi összeállításban lett második. Nagy egyéni csúcsot ugrott Gollnhofer Adrienn rúdugrásban, már a 300 centiméteren is sikeresen túljutott!

A felnőtt mezőnyben javarészt ifjúsági és junior versenyzőkkel, és a Tatabányai SC-vel egy csapatot alkotva, Pannon Duó-ként indult az ARAK. A tizenkét csapatos döntőben a tavalyi hetedik helyet sikerült megismételni. Kiválóan szerepelt, hiszen megnyerte a 400 gátat Mátó Sára, a rúdugrást Siskó Zsófia, a kalapácsvetést Pásztor Bence! Szabó Dánielt 100 méteren Baji Balázs tudta csak úgy megverni, hogy másik futamba kerültek beosztásra. A szerencse is a vb-bronzérmes gátas mellé áll, hiszen kisebb szembeszél akadályozta a futásban, mint a bajnok fehérvári atlétát. Az első nap voltak az erősebb versenyszámok, így a félidőben még a harmadik helyen állt a duó. Vasárnapra Szabó Dánielt rosszullét is megakadályozta a jó szereplésben, így a 4x400-as férfi váltó rajthoz sem tudott állni. Végül 8,5 ponttal az FTC is megelőzte a Pannon duót.

Sport

 1. Megfelelni a kihívásnak – idén is sokan fognak mozogni Fehérváron

  Challenge Day, vagyis A Kihívás Napja – kanadai eredetű, itthon a Magyar Szabadiősport Szövetség által felügyelt egynapos tömeges sportolás, mozgás. Az esemény, amelyen minden város bizonyíthatja, mennyire sportosan élnek lakói. Székesfehérvár hagyományosan aktív a versenyben, így lesz ez jövő szerdán is.

  2018.05.24.
 2. Kikapott az Alba Fehérvár KC az utolsó bajnokin, de így is nyolcadik helyen zárta a szezont

  Ugyan a Dunaújváros három góllal felülmúlta a fehérváriakat, de az MTK Debrecen felett aratott győzelmének köszönhetően az Alba a nyolcadik helyen zárta a női kézilabda NBI 2017/18-as szezonját .A fehérváriak helytálltak a szomszédvárban, de a bravúr ezúttal elmaradt. Dunaújváros – Alba Fehérvár KC 30-27 (16-13)

  2018.05.23.
 3. Zack Phillips a Fehérvár AV19 legújabb igazolása

  A 25 éves támadót, Zack Phillips-t 2011-ben első körben draftolta a Minnesota Wild, legutóbbi szezonjában pedig a brit bajnokságban szerepelt, a következőben pedig majd Székesfehérváron riogatja az ellenfelek kapusait.

  2018.05.23.
 4. Több száz fiatalt mozgatott meg a Székesfehérvári Diáktanács Sportnapja

  Az idén hétéves fennállását ünneplő Székesfehérvári Diáktanács harmadszor hívta sportnapra a város fiataljait azzal a céllal, hogy minél inkább összekovácsolja a város ifjúságát és népszerűsítse az egészséges, sportos életmódot. Szerdán a Bregyó-közi Sportcentrumban több sportágban, így kispályás fociban, streetballban, strandröplabdában és pingpongban is próbára tehette ügyességét a fehérvári diákság.

  2018.05.23.

Hetedhét Játékfesztivál

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak