Ezüstös serdülők, hetedik felnőttek az atlétikai csapatbajnokságon

A magyar atlétika legfiatalabbjai és a legjobbjai képviselték csapataikat a hétvégén Székesfehérváron, a Regionális Atlétikai Központban. Összesen több mint ezerháromszáz rajthoz állást regisztrált a szervező Alba Regia Atlétikai Klub. A hazaiak a serdülő lányoknál második helyen végeztek.
2017.09.11. 22:13 |

A 13-15 évesek a serdülő CSB-n tizenöt egyéni versenyszámban és a váltóban gyűjthettek helyezési pontot a csapattagok. 27 egyesület nevezett, mely közül a fiúk és lányok összesített pontversenyében a vendéglátó ARAK Utánpótlás Akadémia a negyedik helyen végzett. A lányok szerepeltek jobban, hiszen tizenegy versenyszámban 105 pontot szereztek, ami a második helyhez volt elegendő. Egyéniben a képzeletbeli dobogón végzett, így sok ponttal járult hozzá a második helyhez: Mohai Regina, aki 300 méteres gátfutásban második, 80 méteres gátfutásban harmadik lett. A 4x100 méteres ARAK-os staféta Menyhárt, Szabó G., Czepanecz, Gimesi összeállításban lett második. Nagy egyéni csúcsot ugrott Gollnhofer Adrienn rúdugrásban, már a 300 centiméteren is sikeresen túljutott!

A felnőtt mezőnyben javarészt ifjúsági és junior versenyzőkkel, és a Tatabányai SC-vel egy csapatot alkotva, Pannon Duó-ként indult az ARAK. A tizenkét csapatos döntőben a tavalyi hetedik helyet sikerült megismételni. Kiválóan szerepelt, hiszen megnyerte a 400 gátat Mátó Sára, a rúdugrást Siskó Zsófia, a kalapácsvetést Pásztor Bence! Szabó Dánielt 100 méteren Baji Balázs tudta csak úgy megverni, hogy másik futamba kerültek beosztásra. A szerencse is a vb-bronzérmes gátas mellé áll, hiszen kisebb szembeszél akadályozta a futásban, mint a bajnok fehérvári atlétát. Az első nap voltak az erősebb versenyszámok, így a félidőben még a harmadik helyen állt a duó. Vasárnapra Szabó Dánielt rosszullét is megakadályozta a jó szereplésben, így a 4x400-as férfi váltó rajthoz sem tudott állni. Végül 8,5 ponttal az FTC is megelőzte a Pannon duót.

Sport

 1. Sima Volán-vereség, utolsó helyre csúszott a csapat

  Nem sikerült jól a Fehérvár AV19 hétvégi hosszú túrája, mert Innsbruck után az eddigi sereghajtó Bolzano otthonában is vereséget szenvedett a magyar EBEL-csapa. A vasárnapi meccs már az első harmadban eldőlt, amikor öt gólt kapott a Volán. A másik kettőt döntetlenre hozta, Hári János is betalált, de ez már nem szépített a vereségen. A Fehérvár hat mérkőzés után öt ponttal áll és jelenleg utolsó a táblázaton.

  2017.09.24.
 2. Röplabda: győzelemmel kezdték a szezont az újonc fehérvári csapatok

  Közel tíz év után győzelemmel tértek vissza az NBI-be a fehérvári férfi röplabdázók. A MÁV Előre pécsi ellenfelét, az elmúlt szezont az alsóházban záró PEAC-ot, a hasonló néven szereplő lány csapat az NBII Nyugati csoportjában a Kaposvári Röplabda-akadémiát verte 3:0-ra.

  2017.09.24.
 3. Hétfőtől országos bajnokság a Kiskút Tenisz Klubban

  Hétfőn kezdődik a Kiskút Tenisz Klubban az 5 millió forint összdíjazású országos bajnokság. A férfiaknál biztosan nem lesz címvédés, Balázs Attila a tavalyi győztes idén nem indul, a hölgyeknél Bukta Ágnes azonban ismét bajnok lehet.

  2017.09.24.
 4. Tizenöttel is vezetett, de végül vereséget szenvedett Tallinban az Alba

  A Bajnokok Ligája selejtezőjében Észtországban lépett pályra az Alba Fehérvár. A magyar bajnok jól kezdte a meccset, vezetett szünetben, sőt, a harmadik negyedet egy remek szakasszal nyitotta és tizenöt pontos előnybe került. Ekkor azonban teljesen leblokkoltak a mieink, a Kalev Tallin már ebben a negyedben fordított, és a negyedikben is jobb volt. Még az utolsó pillanatban is triplát kapott az Alba, amelynek hétpontos hátrányt kell ledolgoznia a keddi visszavágón.

  2017.09.24.

Mobilitási Hét

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak