Ezüstös serdülők, hetedik felnőttek az atlétikai csapatbajnokságon

A magyar atlétika legfiatalabbjai és a legjobbjai képviselték csapataikat a hétvégén Székesfehérváron, a Regionális Atlétikai Központban. Összesen több mint ezerháromszáz rajthoz állást regisztrált a szervező Alba Regia Atlétikai Klub. A hazaiak a serdülő lányoknál második helyen végeztek.
2017.09.11. 22:13 |

A 13-15 évesek a serdülő CSB-n tizenöt egyéni versenyszámban és a váltóban gyűjthettek helyezési pontot a csapattagok. 27 egyesület nevezett, mely közül a fiúk és lányok összesített pontversenyében a vendéglátó ARAK Utánpótlás Akadémia a negyedik helyen végzett. A lányok szerepeltek jobban, hiszen tizenegy versenyszámban 105 pontot szereztek, ami a második helyhez volt elegendő. Egyéniben a képzeletbeli dobogón végzett, így sok ponttal járult hozzá a második helyhez: Mohai Regina, aki 300 méteres gátfutásban második, 80 méteres gátfutásban harmadik lett. A 4x100 méteres ARAK-os staféta Menyhárt, Szabó G., Czepanecz, Gimesi összeállításban lett második. Nagy egyéni csúcsot ugrott Gollnhofer Adrienn rúdugrásban, már a 300 centiméteren is sikeresen túljutott!

A felnőtt mezőnyben javarészt ifjúsági és junior versenyzőkkel, és a Tatabányai SC-vel egy csapatot alkotva, Pannon Duó-ként indult az ARAK. A tizenkét csapatos döntőben a tavalyi hetedik helyet sikerült megismételni. Kiválóan szerepelt, hiszen megnyerte a 400 gátat Mátó Sára, a rúdugrást Siskó Zsófia, a kalapácsvetést Pásztor Bence! Szabó Dánielt 100 méteren Baji Balázs tudta csak úgy megverni, hogy másik futamba kerültek beosztásra. A szerencse is a vb-bronzérmes gátas mellé áll, hiszen kisebb szembeszél akadályozta a futásban, mint a bajnok fehérvári atlétát. Az első nap voltak az erősebb versenyszámok, így a félidőben még a harmadik helyen állt a duó. Vasárnapra Szabó Dánielt rosszullét is megakadályozta a jó szereplésben, így a 4x400-as férfi váltó rajthoz sem tudott állni. Végül 8,5 ponttal az FTC is megelőzte a Pannon duót.

Sport

 1. Macedón válogatottat igazolt a Videoton

  Boban Nikolov a fehérváriak harmadik téli igazolása. A huszonhárom éves középpályás hazájából, a Vardar Szkopje együtteséből igazolt a piros-kékekhez. Tujvel és Huszti után Nikolov a harmadik érkező. A Videoton egyébként továbbra is Spanyolországban edzőtáborozik, ahol szombaton játsza le első felkészülési mérkőzését.

  2018.01.19.
 2. Országos mászóverseny lesz hétvégén az István Király Általános Iskolában

  Hétvégén látványos, izgalmas programot ígér a 4. Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny. Az István Király Általános Iskolába várnak minden érdeklődőt, akik szívesen megnézik az ország legjobb pókembereit. A döntők 18 órakor kezdődnek, a belépés ingyenes. 

  2018.01.19.
 3. Országos döntőben a Tóvárosi Általános Iskola

  A Játékos Sorváltó Verseny megyei fordulóját rendezték múlt szombaton a fehérvári Tóvárosi iskolában. Négy csapat mérte össze erejét, ügyességét négy versenyszámban. A győztes a házigazda intézmény csapata lett és bejutott az országos fináléba.

  2018.01.18.
 4. Körmenden nyert az Európa-kupában az Alba

  A FIBA Europe Cup második csoportkörében a Körmend az Albát fogadta. A héten mindkét oldalon volt egy-egy új szerzemény, a MTE-hez Kevin Dillard, míg a Fehérvárhoz Sir’Dominic Pointer érkezett - egyikük sem lépett pályára. A harmadik negyed végére eldöntötte a meccset az Alba, első idegenbeli győzelmét szerezve a második csoportkörben.

  2018.01.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak