Ezüstös serdülők, hetedik felnőttek az atlétikai csapatbajnokságon

A magyar atlétika legfiatalabbjai és a legjobbjai képviselték csapataikat a hétvégén Székesfehérváron, a Regionális Atlétikai Központban. Összesen több mint ezerháromszáz rajthoz állást regisztrált a szervező Alba Regia Atlétikai Klub. A hazaiak a serdülő lányoknál második helyen végeztek.
2017.09.11. 22:13 |

A 13-15 évesek a serdülő CSB-n tizenöt egyéni versenyszámban és a váltóban gyűjthettek helyezési pontot a csapattagok. 27 egyesület nevezett, mely közül a fiúk és lányok összesített pontversenyében a vendéglátó ARAK Utánpótlás Akadémia a negyedik helyen végzett. A lányok szerepeltek jobban, hiszen tizenegy versenyszámban 105 pontot szereztek, ami a második helyhez volt elegendő. Egyéniben a képzeletbeli dobogón végzett, így sok ponttal járult hozzá a második helyhez: Mohai Regina, aki 300 méteres gátfutásban második, 80 méteres gátfutásban harmadik lett. A 4x100 méteres ARAK-os staféta Menyhárt, Szabó G., Czepanecz, Gimesi összeállításban lett második. Nagy egyéni csúcsot ugrott Gollnhofer Adrienn rúdugrásban, már a 300 centiméteren is sikeresen túljutott!

A felnőtt mezőnyben javarészt ifjúsági és junior versenyzőkkel, és a Tatabányai SC-vel egy csapatot alkotva, Pannon Duó-ként indult az ARAK. A tizenkét csapatos döntőben a tavalyi hetedik helyet sikerült megismételni. Kiválóan szerepelt, hiszen megnyerte a 400 gátat Mátó Sára, a rúdugrást Siskó Zsófia, a kalapácsvetést Pásztor Bence! Szabó Dánielt 100 méteren Baji Balázs tudta csak úgy megverni, hogy másik futamba kerültek beosztásra. A szerencse is a vb-bronzérmes gátas mellé áll, hiszen kisebb szembeszél akadályozta a futásban, mint a bajnok fehérvári atlétát. Az első nap voltak az erősebb versenyszámok, így a félidőben még a harmadik helyen állt a duó. Vasárnapra Szabó Dánielt rosszullét is megakadályozta a jó szereplésben, így a 4x400-as férfi váltó rajthoz sem tudott állni. Végül 8,5 ponttal az FTC is megelőzte a Pannon duót.

Sport

 1. Scsepovics-mesterhármas, Vidi-kiütés a debreceni Nagyerdőben

  A listavezető Videoton a Debrecen vendége volt az OTP Bank Liga 16. fordulójában. A fehérváriak az utóbbi szezonokban rendre legyőzték a Lokit, és ezúttal is hamar kétgólos előmnyre tettek szert. Gyorsan szépített a hazai csapat, így nyílt maradt a meccs a második félidőre. Abban egyértelműen a Vidi volt jobb. Scsepovics mesterhármast szerzett, remekül játszot Géresi is, és végül kiütéses fehérvári győzelem született.

  2017.11.18.
 2. Kosárlabda: Pakson is győzött a bajnoki címvédő Alba

  Pakson folytatta jó sorozatát az Alba Fehérvár. A bajnokságban a forduló előtt nyolcadik helyen álló Atomerűmű otthonában zsinórban hatodik tétmérkőzését is megnyerte az ezúttal is jól védekező, és szinte végig vezető Alba Fehérvár.Atomerőmű – Alba Fehérvár 60-67 (12-20, 19-17, 16-16, 13-14)

  2017.11.18.
 3. A listavezető otthonában nyert a Fehérvár AV19 az EBEL-ben

  Rövid időn belül másodszor mutatta be azt a bravúrt a Fehérvár AV19, hogy mindössze egy gólt ütve meccset tudott nyerni az osztrák ligában. Ráadásul ezúttal idegenben nullázta le a címvédő és listavezető Vienna Capitalst, azt acsapítot, amelytől a szezon legelején kilenc gólt kapott Fehérváron...

  2017.11.17.
 4. Debrecenben folytatja a bajnokságot a Videoton szombaton

  Debrecenben folytatódik a bajnokság a Videoton számára szombaton. A Nagyerdei Stadionban 19:30 órakor kezdődő mérkőzés rangadó lesz a javából, hiszen a Herczeg András edzette együttes a harmadik, míg a Vidi az első helyről várja az összecsapást. A vendégbelépők ára egységesen 1300 forint. A Debrecen a legutóbbi fordulóban 2-1-re kikapott a Ferencváros vendégeként, előtte azonban 9 meccsen maradt veretlen.

  2017.11.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak