-
Képeslapok és karácsonyfadíszek
A Székesfehérvári Egyházmegyei Látogatóközpontban Advent második szombatján ismét egy különleges kézműves foglalkozásra várják a szervezők az érdeklődőket december 6-án, szombaton 14 órától.
2025.12.05. -
Szenior karácsony
Székesfehérvár önkormányzata minden év decemberében színes, szórakoztató előadással ajándékozza meg az idősebb generáció képviselőit. 2025-ben Horváth Orsolya hegedűs előadóművész, valamint Nyári Károly, Nyári Alíz és Nyári Edit érkezik a szenior közönség elé december 10-én, szerdán 14 órakor az Alba Regia Sportcsarnokban.
2025.12.04. -
Szeretet Karácsony 2025.
Az elmúlt három évhez hasonlóan Székesfehérvár Önkormányzata idén is meghirdette karácsonyváró adománygyűjtő akcióját, amelyben nyolc szociális szervezet vesz részt az adventi időszakban. A Szeretet Karácsony keretében december 22-ig fogadják a tartós élelmiszereket az Alba Bástya Központban és a Városház téri Adventi Faházban.
2025.12.04. -
Családi mesedélelőtt Sóstón
Folytatódnak a családi mesedélelőttök a Sóstó Látogatóközpontban. December 6-án, szombaton 10.00 órakor a közeledő karácsony jegyében telik a mintegy kétórás program. A belépéshez regisztráció szükséges.
2025.12.04.
Egy nüansznyin múlott - ezüstérmes lett a Bocuse d'Or-on Volenter István fehérvári séf
A versenyzőknek két ételt kellett 5 óra 35 perc alatt elkészíteniük. A hústál kötelező alapanyagai a borjúszűz, a csülök és a velő volt, míg a vegetáriánus tányéron a gorgonzola, a risotto rizs és a fürjtojás volt a kikerülhetetlen elem. A séfeknek ezen kívül a tíz zöldség-és fűszernövény közül kisorsolt zöldborsót és snidlinget is bele kellett építeni a fogásokba. 
„Csak egy nüansznyin múlhatott a győzelem, mert mindkét tányérról csak pozitívan nyilatkozott a zsűri. Elégedett vagyok a második hellyel, főleg hogy a mienk lett a legjobb hústál, megkaptuk a legjobb csapatmunka díját, sőt Friderikát választották a legjobb commis-nak.” -mondta a verseny után Volenter István, aki szerint az ételekből kihozták a maximumot.
A fehérvári séf a vegetáriánus fogását egy különleges rizsropogós köré építette, amelyhez többek között citrusos-gyömbéres zöldborsó salátát, snidlinges gorgonzola mártást és uborka bonbont kínált.
A hústál középpontjában szűzpecsenye, a borjúlábszár és a benne levő velő állt. Ez utóbbi jelentette most is a legnagyobb kihívást.
A velőt vákuumus technológiával készítették el, majd apró kockákra vágták és konyhai lángszóróval gyakorlatilag megfüstölték, végül pedig a töltött hagyma tetejére tették. A szűzből és a lábszárból Istvánék egy különleges mozaikos húst kreáltak, amibe például mangalicaszalonnát is raktak.
