Ezüstérem, országos csúcs és ötödik hely az ARAK-atlétáktól az ifi EB-n

Még a célfotó sem tudta eldönteni a különbséget, így holtversenyben lett ezüstérmes az ifjúsági Európa-bajnokságon Győrben Takács Boglárka a 100 méteres síkfutásban. Ráadásul mindezt korosztályos országos csúccsal érte elaz ARAK kiválósága. Endrész Klaudia távolugrásban volt döntős és lett ötödik.
2018.07.07. 14:53 |

Kiválóan sikerültek az ARAK atlétái számára az ifjúsági EB pénteki döntői. Takács Boglárka a 100 méteres síkfutás fináléjában a szélső, nyolcas pályán rajtolhatott. A remek startot követően a mezőnnyel gyorsult, és a féltávtól fokozatosan távolodott az ellenfelektől. A hetes pályán sprintelő izlandi Bjarnadóttír tartotta vele a lépést, valamint a hatoson futó francia Losange. A célvonalba teljesen egyszerre esett be a három vágtázó. A szoros versenyt a célfotó sem tudta teljesen eldönteni. Végül 11.75-el az izlandi lett az aranyérmes, az ezüstéremért folyó csatában ezredekkel sem lehetett különbséget tenni! Takács Boglárka holtversenyben, új ifjúsági országos csúccsal lett második!

A távolugrás döntőjében is örülhettünk ARAK-os sikernek. Endrész Klaudia a második sorozatban elért 6.15 méteres eredménnyel az értékes ötödik helyet szerezte meg. A nagyon szoros versenyben nyolc centiméterrel maradt el a dobogótól, négy centiméterrel a negyediktól, és kettő centivel múlta felül a hatodik helyezettet!

Sport

 1. A Fehérvár Karate Akadémia versenyzője, Dezső Kata ezüstérmet szerzett az ob-n

  Tata városa adott otthont a kyokushin karate Magyar Bajnokságnak küzdelem és formagyakorlat versenyszámokban. Ez a rendezvény, mint a neve is mutatja, a legrangosabb verseny a felnőtt korosztály számára hazánkban. Idén is a honi kyokushin harcosok színe-java gyűlt össze a Güntner Arénában, ahol 10 magyarországi stílusszervezet 37 klubjának 87 versenyzője mérkőzött meg a bajnoki címekért.

  2019.02.21.
 2. Bejárható Magyarország - leendő vízitúra-vezetők a Csónakázó-tavon

  A hétvégén, egészen pontosan szombaton 15:45-kor Székesfehérváron, a Vitál Club sportáruház mögötti előadóteremben várják a leendő vízitúra-vezetőket. Az elméleti oktatás mellett természetesen szerepet kap majd a gyakorlati képzés is, melynek helyszíne a Csónakázó-tó lesz. 

  2019.02.21.
 3. Egygólos előnnyel várhatja a MOL Vidi a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját

  A Taksony ellen temérdek támadást vezetett a MOL Vidi, de végül csak egyetlen lövés akadt be az NBIII-as együttes hálójába. Összesen közel harmincszor lőttek kapura a piros-kékek, de csak második félidő végéhez közeledve, a csereként beállt Hodzic révén született gól.

  2019.02.20.
 4. Arany-, és bronzéremmel zárták a fehérvári párbajtőrözők a Budapest és környéke Diákversenyt

  A Székesfehérvári Vívó és Szabadidősport Egyesület színeiben Tóth Lázár a dobogó legfelső fokára állhatott fel a fővárosi versenyen, Fekete-Fenyvesi Olivér ugyancsak éremmel térhetett haza, de Nádi Zsombor tizedik helye is említésre érdemes.

  2019.02.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak