Ezüstérem, országos csúcs és ötödik hely az ARAK-atlétáktól az ifi EB-n

Még a célfotó sem tudta eldönteni a különbséget, így holtversenyben lett ezüstérmes az ifjúsági Európa-bajnokságon Győrben Takács Boglárka a 100 méteres síkfutásban. Ráadásul mindezt korosztályos országos csúccsal érte elaz ARAK kiválósága. Endrész Klaudia távolugrásban volt döntős és lett ötödik.
2018.07.07. 14:53 |

Kiválóan sikerültek az ARAK atlétái számára az ifjúsági EB pénteki döntői. Takács Boglárka a 100 méteres síkfutás fináléjában a szélső, nyolcas pályán rajtolhatott. A remek startot követően a mezőnnyel gyorsult, és a féltávtól fokozatosan távolodott az ellenfelektől. A hetes pályán sprintelő izlandi Bjarnadóttír tartotta vele a lépést, valamint a hatoson futó francia Losange. A célvonalba teljesen egyszerre esett be a három vágtázó. A szoros versenyt a célfotó sem tudta teljesen eldönteni. Végül 11.75-el az izlandi lett az aranyérmes, az ezüstéremért folyó csatában ezredekkel sem lehetett különbséget tenni! Takács Boglárka holtversenyben, új ifjúsági országos csúccsal lett második!

A távolugrás döntőjében is örülhettünk ARAK-os sikernek. Endrész Klaudia a második sorozatban elért 6.15 méteres eredménnyel az értékes ötödik helyet szerezte meg. A nagyon szoros versenyben nyolc centiméterrel maradt el a dobogótól, négy centiméterrel a negyediktól, és kettő centivel múlta felül a hatodik helyezettet!

Sport

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak