Ezüstérem, országos csúcs és ötödik hely az ARAK-atlétáktól az ifi EB-n

Még a célfotó sem tudta eldönteni a különbséget, így holtversenyben lett ezüstérmes az ifjúsági Európa-bajnokságon Győrben Takács Boglárka a 100 méteres síkfutásban. Ráadásul mindezt korosztályos országos csúccsal érte elaz ARAK kiválósága. Endrész Klaudia távolugrásban volt döntős és lett ötödik.
2018.07.07. 14:53 |

Kiválóan sikerültek az ARAK atlétái számára az ifjúsági EB pénteki döntői. Takács Boglárka a 100 méteres síkfutás fináléjában a szélső, nyolcas pályán rajtolhatott. A remek startot követően a mezőnnyel gyorsult, és a féltávtól fokozatosan távolodott az ellenfelektől. A hetes pályán sprintelő izlandi Bjarnadóttír tartotta vele a lépést, valamint a hatoson futó francia Losange. A célvonalba teljesen egyszerre esett be a három vágtázó. A szoros versenyt a célfotó sem tudta teljesen eldönteni. Végül 11.75-el az izlandi lett az aranyérmes, az ezüstéremért folyó csatában ezredekkel sem lehetett különbséget tenni! Takács Boglárka holtversenyben, új ifjúsági országos csúccsal lett második!

A távolugrás döntőjében is örülhettünk ARAK-os sikernek. Endrész Klaudia a második sorozatban elért 6.15 méteres eredménnyel az értékes ötödik helyet szerezte meg. A nagyon szoros versenyben nyolc centiméterrel maradt el a dobogótól, négy centiméterrel a negyediktól, és kettő centivel múlta felül a hatodik helyezettet!

Sport

 1. Száz pont fölé jutott az Alba Bulgáriában és továbbra is veretlen a FIBA Európa Kupában

  Biztos továbbjutóként hozta a kötelezőt az Alba Fehérvár Samokovban. Meglehetősen nehezen indult a meccs Lóránték számára, akik hamar megrázták magukat és magabiztosan 104-83-ra verték a Rilski Sportist együttesét. Jóval nagyobb lett a differencia mint októberben Fehérváron. Allerik Freeman elemében volt: egymaga huszonhét pontot hintett.

  2018.11.14.
 2. Egy ezüst-, és egy bronzérmet szereztek a fehérvári vívók a Dr. Pósta Sándor Emlékversenyen

  Sok pikáns helyzetet hozott a bajai verseny, mivel sokszor egymás ellen kellett vívniuk a fehérvári párbajtőrözőknek. A serdülőknél még az elődöntőben is, sőt mester és tanítványa is találkozott egymással a páston. A Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület érmeit Nádi Zsombor és Csuta András nyerte.

  2018.11.14.
 3. Lukács Levente kategóriájában megnyerte az amerikai nemzeti bajnokságot

  Pár héttel a New Orleans-i kategória győzelme után az USA egyes államait képviselő legjobb triatlonosok részvételével zajló rangos nemzetközi mezőnyben, Miami-ban is élen végzett Lukács Levente, az Alba Triatlon SE sportolója.

  2018.11.14.
 4. Tizenhárom gólos meccsen szerzett pontot az éllovas ellen a Fehérvár AV 19

  Pedig a győzelem is elérhető közelségbe került... A papírforma persze nem ezt ígérte, főleg úgy, hogy a Volántól tíz játékos is szerepelt a válogatottban a nemzetközi szünetben. Az EBEL listavezetőjét nem engedte ellépni a Volán, három gólos hátrányból is képesek voltak felállni a hazaiak, akik végül a túlórában alul maradtak és egy pontot szereztek az éllovas ellen.

  2018.11.13.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak