Ezek lesznek a Nyitott Piacok Napjának programjai Fehérváron

Szeptember 22-én pénteken a Városi Piac meghosszabbított nyitvatartással, akciókkal, kóstolókkal és különböző rendezvényekkel várja az érdeklődőket. Ezen a napon reggel 5 órától este 19 óráig vásárolhatnak a piaclátogatók.
2023.09.21. 19:56 |
Ezek lesznek a Nyitott Piacok Napjának programjai Fehérváron

Tíz óra után a Tearózsa nyugdíjas klub hölgyei friss fánkkal kedveskednek, melyet a Waldorf iskola diákjai által helyben főzött lekvárral ízesítenek.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatárasaival is találkozhatnak a kilátogatók.

Az iskolásokat kreatív kézműves foglakozásokkal várják már reggel 8 óra után, ahol az ajándékkészítés, virágkötés fortélyait is elsajátíthatják.

Kilenc órától lehetőség lesz a Borbás kert gyümölcslé gyártásának technológiájába való betekintésre és az aktív közreműködésre.

Ugyancsak kilenc órától galambász bemutató lesz, melynek során megismerkedhetnek egyes postagalamb fajtákkal, a galambok jelölésének, gyűrűzésének technikájával.

A pénteki nap folyamán többször lesz vetítéssel egybekötött gombaismereti előadás, mely kiemelten foglalkozik a mérgező gombákkal. Előadó Mika László, felsőfokú vizsgával rendelkező gombaszakellenőr. Az előadások időpontjai 9. 11, 13, 15 óra, de érdeklődéstől függően változhat.

Az egészségsarokban délután Dr. Gyarmati Béla mér vérnyomást és ad egészségügyi tanácsokat.

A kereskedők, őstermelők akciókkal, kóstolókkal várják a kedves vásárlókat, a virágárusok pedig virágkölteményekkel és akciós virágvásárral készülnek erre a napra.

A rendezvény keretén belül a helyszínen tartósélelmiszer-gyűjtést is szervez a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A zene sem marad el: a nap folyamán többféle hangszer is megszólal: délelőtt tangóharmonika, szintetizátor, gitár, dob, délután pedig a Gyöngyhalász Latin Duó szolgáltatja a zenét. A programot késő délután retro diszkóval zárják melyet Greg Fisheer vezényel.

Fehérvári színes

 1. Fehérvári Advent

  Advent első vasárnapjára díszbe öltözött Székesfehérvár. Az első gyertya meggyújtását követően a Kisangyalok kara négy énekese kapcsolta fel a karácsonyfa és a Belváros ünnepi fényeit. A Városház tértől a Fő utcán át a Zichy ligetig hangulatos terek, apró meglepetések, játékos feladatok, adventi vásár, fotópontok és fényvonat is várja az ünnepre hangolódókat.

  2023.12.03.
 2. Bennünk is ugyanaz a szív dobog

  Közel húsz fogyatékossággal élő modell lépett a közönség elé szombaton délután a Bennünk is ugyanaz a szív dobog 2.0 fashion show keretében a Hiemer-ház báltermében, megmutatva az összefogás erejét és megmelengetve szívünket az első adventi hétvégén.

  2023.12.03.
 3. Első gyertya Vízivárosban

  December első szombatján elkezdődtek a Vízivárosi Advent programjai. A gyertyagyújtáson Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, valamint dr. Horváth Miklósné és Deák Lajosné önkormányzati képviselők, majd Tornyai Gábor plébános osztották meg gondolataikat a résztvevőkkel, a minden emberben ott lakozó jóságról, a készülődés és várakozás öröméről, és a szeretet ünnepének fényéről.

  2023.12.02.
 4. Adventi jótékonysági est

  Rendkívül szeretetteljes hangulatú volt a 18. Ökumenikus Adventi Jótékonyság Est pénteken a Szent István Művelődési Házban. A gyűjtés eredményeként 1 millió 450 ezer forinttal segítettek Kárpátaljai intézményeket.

  2023.12.02.