Ez történik az Alba Innovárban karantén idején

Az iskolák bezárásával új feladatok hárultak az Alba Innovárra is. Az olyan személyes kontaktust igénylő foglalkozásokat, mint a projektnap, humanoid robotprogramozás, LEGO robotok vezérlése, ipari robotok irányítása függesztették. Az élet azonban nem állt meg, rövid szünet után jelenleg is folynak a szakkörök, érettségi felkészítőnket és új oktatási, illetve oktatást segítő tartalmakkal segítik a fiatalokat.
2020.04.30. 07:17 |
Ez történik az Alba Innovárban karantén idején

Folytatódott az alsósok számára indított játékos Scratch programozó szakkör. A kisiskolások gyorsan beletanultak a mítingprogramok használatába és nagy örömmel vesznek részt a heti egyszer tartott online találkozókon. Ugyanez mondható el a nagyobbaknak indított App Inventor szakkörről is, ahol töretlenül, hétről-hétre új mobilalkalmazást fejlesztenek a résztvevők.

Kiemelten kezelték az informatikai érettségire felkészítő foglalkozásaikat is, így azokat heti kétszer tartották online és nem feledkeztek meg a tanárokról sem. Digitális segédanyagot állítottak össze, a tanulást segítő vagy kiegészítő videóikat pedig folyamatosan publikálják közösségi oldalaikon.

Mindezek mellett Székesfehérvár applikációját is fejlesztik. Nemrég ért véget a „Karatnén-problémák” névvel indított játék, ahol a győzteseket Alba Innováros ajándékcsomaggal jutalmazták. Az Alba Innovárban bíznak abban, hogy a nyári táboraikat júliustól meg tudják már tartani. 

Fehérvári színes

 1. A dicső történelmi nap

  Történelem: 1848 szeptember 29, a szabadságharc első győztes csatáját vívta meg a magyar sereg Jellasics bán osztrák alakulatával. Ez a nap lett a magyar honvédség születésnapja, immár 174 éve. A csata előtti este a Sukorói református templomban haditanácsot tartottak. Erre emlékeztek szerdán este.

  2022.09.28.
 2. A Sóstó nagyjai

  Folytatódnak az őszi ökotúrák a Sóstó Természetvédelmi Területen. Október 1-jén 10.15 órakor azon neves személyiségek nyomába eredhetünk, akik fontos szerepet játszottak Székesfehérvár gyöngyszemének kialakításában, értékeinek megóvásában. Október 8-án terméstúra lesz, majd október 15-én tartják az idei év utolsó naplemente túráját.

  2022.09.28.
 3. Filmzenék és operettslágerek

  Székesfehérvár önkormányzata hagyományosan zenés gálaműsorral köszönti a város szépkorú lakóit az Idősek Világnapja alkalmából. Idén október 1-jén, szombaton várják a közönséget az Alba Regia Sportcsarnokban, ahol a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar, valamint Váradi Eszter Sára és Keller János szórakoztatja majd a vendégeket. A program ingyenes.

  2022.09.28.
 4. Maroshegyi Böndörödő

  Több ezer látogatót várnak idén is a 14. Maroshegyi Böndörödőre október 1-jén, szombaton a Gárdonyi Géza Művelődési Házban és az intézmény előtti M. Tóth István téren. A program és a szüreti mulatság elmaradhatatlan része a szekeres-zenés felvonulás, a Csákberényi Csikósok bemutatója, a többféle verseny és a helyi művészeti csoportok színpadi szereplése.

  2022.09.28.