Ez történik az Alba Innovárban karantén idején

Az iskolák bezárásával új feladatok hárultak az Alba Innovárra is. Az olyan személyes kontaktust igénylő foglalkozásokat, mint a projektnap, humanoid robotprogramozás, LEGO robotok vezérlése, ipari robotok irányítása függesztették. Az élet azonban nem állt meg, rövid szünet után jelenleg is folynak a szakkörök, érettségi felkészítőnket és új oktatási, illetve oktatást segítő tartalmakkal segítik a fiatalokat.
2020.04.30. 07:17 |
Ez történik az Alba Innovárban karantén idején

Folytatódott az alsósok számára indított játékos Scratch programozó szakkör. A kisiskolások gyorsan beletanultak a mítingprogramok használatába és nagy örömmel vesznek részt a heti egyszer tartott online találkozókon. Ugyanez mondható el a nagyobbaknak indított App Inventor szakkörről is, ahol töretlenül, hétről-hétre új mobilalkalmazást fejlesztenek a résztvevők.

Kiemelten kezelték az informatikai érettségire felkészítő foglalkozásaikat is, így azokat heti kétszer tartották online és nem feledkeztek meg a tanárokról sem. Digitális segédanyagot állítottak össze, a tanulást segítő vagy kiegészítő videóikat pedig folyamatosan publikálják közösségi oldalaikon.

Mindezek mellett Székesfehérvár applikációját is fejlesztik. Nemrég ért véget a „Karatnén-problémák” névvel indított játék, ahol a győzteseket Alba Innováros ajándékcsomaggal jutalmazták. Az Alba Innovárban bíznak abban, hogy a nyári táboraikat júliustól meg tudják már tartani.