Ez történik az Alba Innovárban karantén idején

Az iskolák bezárásával új feladatok hárultak az Alba Innovárra is. Az olyan személyes kontaktust igénylő foglalkozásokat, mint a projektnap, humanoid robotprogramozás, LEGO robotok vezérlése, ipari robotok irányítása függesztették. Az élet azonban nem állt meg, rövid szünet után jelenleg is folynak a szakkörök, érettségi felkészítőnket és új oktatási, illetve oktatást segítő tartalmakkal segítik a fiatalokat.
2020.04.30. 07:17 |

Folytatódott az alsósok számára indított játékos Scratch programozó szakkör. A kisiskolások gyorsan beletanultak a mítingprogramok használatába és nagy örömmel vesznek részt a heti egyszer tartott online találkozókon. Ugyanez mondható el a nagyobbaknak indított App Inventor szakkörről is, ahol töretlenül, hétről-hétre új mobilalkalmazást fejlesztenek a résztvevők.

Kiemelten kezelték az informatikai érettségire felkészítő foglalkozásaikat is, így azokat heti kétszer tartották online és nem feledkeztek meg a tanárokról sem. Digitális segédanyagot állítottak össze, a tanulást segítő vagy kiegészítő videóikat pedig folyamatosan publikálják közösségi oldalaikon.

Mindezek mellett Székesfehérvár applikációját is fejlesztik. Nemrég ért véget a „Karatnén-problémák” névvel indított játék, ahol a győzteseket Alba Innováros ajándékcsomaggal jutalmazták. Az Alba Innovárban bíznak abban, hogy a nyári táboraikat júliustól meg tudják már tartani. 

Fehérvári színes

 1. Az Alba Fehérvár kézilabdázói, kosárlabdázói is segítették a rászoruló családokat

  Csütörtökön délután az Alba Regia Sportcsarnokban jótékony céllal gyülekeztek az adományozók. Az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata és az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata hagyományt teremtett azzal, hogy az adventi időszakban adják át azokat az adományokat, amit a rászoruló családoknak gyűjtöttek, az összegyűlt pénzből édességet és gyümölcsöt vásároltak.

  2021.12.02.
 2. Adománygyűjtés a koraszülöttek és beteg gyermekek javára a szombati családi napon

  Közös horgolást és adománygyűjtést szervez a családi nap keretében december 4-én, szombaton a Székesfehérvári Polipvilág csoport. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban 9 és 13 óra között a csoport tagjai megtanítják a résztvevőknek a koraszülötteket segítő kis polipok és más figurák horgolási technikáját.

  2021.12.02.
 3. Béke, harmónia és egészség vár a Barátok kávézó és teázóban

  Nyáron nyitották meg a hangulatot, nyugalmat árasztó Barátok Kávézó és Teázót Székesfehérvár Belvárosában, az egykori ferences rendházban. A Városház tér 4. szám alatti vendéglátóhelyen a házias süteményeken és felfrissítő italokon kívül Fejér megyei alapanyagokból készült gyógyteák, szörpök és lekvárok is kaphatóak.

  2021.12.02.
 4. Mikulásváró délutánt szerveznek a Baptista Gyermekotthon lakóinak

  Mikulásváró délutánt szervez a Tüzér utcai „Befogadlak” Baptista Gyermekotthon lakóinak a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Fiatal Családosok Klubja helyi szervezete megbízásából december 6-án, hétfőn 15 órától.

  2021.12.02.

Adventi programok 2021.

Eseménynaptár

2021. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár