Ez történik az Alba Innovárban karantén idején

Az iskolák bezárásával új feladatok hárultak az Alba Innovárra is. Az olyan személyes kontaktust igénylő foglalkozásokat, mint a projektnap, humanoid robotprogramozás, LEGO robotok vezérlése, ipari robotok irányítása függesztették. Az élet azonban nem állt meg, rövid szünet után jelenleg is folynak a szakkörök, érettségi felkészítőnket és új oktatási, illetve oktatást segítő tartalmakkal segítik a fiatalokat.
2020.04.30. 07:17 |
Ez történik az Alba Innovárban karantén idején

Folytatódott az alsósok számára indított játékos Scratch programozó szakkör. A kisiskolások gyorsan beletanultak a mítingprogramok használatába és nagy örömmel vesznek részt a heti egyszer tartott online találkozókon. Ugyanez mondható el a nagyobbaknak indított App Inventor szakkörről is, ahol töretlenül, hétről-hétre új mobilalkalmazást fejlesztenek a résztvevők.

Kiemelten kezelték az informatikai érettségire felkészítő foglalkozásaikat is, így azokat heti kétszer tartották online és nem feledkeztek meg a tanárokról sem. Digitális segédanyagot állítottak össze, a tanulást segítő vagy kiegészítő videóikat pedig folyamatosan publikálják közösségi oldalaikon.

Mindezek mellett Székesfehérvár applikációját is fejlesztik. Nemrég ért véget a „Karatnén-problémák” névvel indított játék, ahol a győzteseket Alba Innováros ajándékcsomaggal jutalmazták. Az Alba Innovárban bíznak abban, hogy a nyári táboraikat júliustól meg tudják már tartani. 

Fehérvári színes

 1. Megérkezett a Mikulás

  Eső, hó és az igazán téliesre fordult időjárás ellenére is kitartó gyereksereg fogadta a Mikulást idén Székesfehérváron. A Városház téren ezúttal is a Szabad Színház társulatával menthettük meg a Krampusz ármánykodásaitól a "Nagyszakállút", vagy éppen válhattunk manóvá a próbákat teljesítve a Tourinform irodában.

  2023.12.06.
 2. Mikulás-futás az István Királyban

  Egész nap a „mikulásozás” jegyében telt a Székesfehérvári István Király Általános Iskolában. A nap fénypontjaiként Mikulás-futást rendeztek az intézményben, Kovács István Mikulás-nagykövet, a futás kitalálója részvételével. A programba az alsó és felső évfolyamosok mellett részt vettek a szomszédos Palotavárosi Tagóvodába járó gyerekek is.

  2023.12.06.
 3. LOMBkoronás Székesfehérvár

  A LOMBkoronás Székesfehérvár faültetési pályázatra augusztus végén lehetett jelentkezni. Összesen 154 pályázatot tudtak jóváhagyni a kertészek, ebből 112 helyre fát, 42 helyre pedig cserjét kapnak idén a jelentkezők. A növényeket a héten osztják ki a pályázóknak a Halász utcai iparcikk piac parkolójában.

  2023.12.06.
 4. Karácsonyi fúvóskoncert

  Szeretettel várja a közönséget karácsonyi koncertjére a Székesfehérvári Fúvószenekar, 2023. december 17-én vasárnap 17 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. Az esten a Hermann László Zeneiskola fúvószenekara és a Fehérvári Fúvószenekar játszik, vezényel Hámori János és Zsédely Tamás. 

  2023.12.06.