Extrememan51.5 – újra triatlon versenynek adott otthont Székesfehérvár

Remek környezetben teljesíthette vasárnap a mezőny az 1500 méter úszásból, negyven kilométer kerékpározásból és tíz kilométer futásból álló versenyt, amelynek az Alba Triatlon SE és a Vitál Club volt a házigazdája. A versenyt a férfiak között a fehérvári Dévai Zsombor nyerte, a nőknél Pászti Edit lett a győztes.
2021.06.06. 13:46 |

A versenyen több mint húsz fehérvári induló volt, akik az Alba Triatlon SE és a Family Tree színeiben indultak.

Székesfehérvár néhány éve iratkozott fel a triatlon világtérképére, amikor az Európa-kupát rendezhette meg a város. Szeretik a sportolók a fehérvári versenyhelyszíneket, amelyek természetközeliek, ugyanakkor szurkolóbarátak is, hiszen az úszás és a futás állását is jól lehet követni.

A rajtjelet a nem sokkal korábban a versenyzőket ünnepélyesen köszöntő Mészáros Attila alpolgármester adta meg és kürtszóra vetették magukat a Csónakázó-tóba a versenyzők. Másfél kilométernyi úszás után a triatlonisták a parton lévő depóban kerékpárra pattantak: a Ligetsor - Szeder utca - Szeder köz - Palotai út, az Új-Csóri úti körforgalom és az elkerülő felé. A futásra ismét a Csónakázó-tónál került sor. Mintegy harminc kategóriában, egyéniben és váltóban több mint kétszázan teljesítették a rendkívül kemény több mint ötven kilométert.

„Nagy öröm, hogy újra itt lehetünk a Csónakázó-tó partján, hiszen tavaly sajnos a világjárvány miatt nem tudtunk találkozni. Szerencsére egyre több szabadtéri verseny is lehet már az országban. Köszönöm minden segítőnek és az Alba Triatlon Egyesületnek, hogy idén is vállalták a verseny szervezését.” - mondta Mészáros Attila Székesfehérvár alpolgármestere.

Az 51,5 km-es olimpiai távval az eXtreMan sorozatban a székesfehérvári verseny volt az idei első megmérettetés. A következő verseny Kaposváron lesz féltávval, majd „ironmen” távon a nagyatádi verseny lesz a legnehezebb versenye a sorozatnak.

Sport

 1. Demeter Bence világbajnok lett a magyar férfi öttusa válogatottal!

  A kairói világbajnokság ferfi versenye dupla magyar sikert hozott: Marosi Ádám és a Marosi, Demeter, Bereczki összetételű csapat is aranyérmes lett. A Volán Fehérvár versenyzője, Demeter Bence egyéniben kilencedik helyen végzett.

  2021.06.13.
 2. Újabb győzelmével már biztosan Hungarian Bowl-résztvevő a Fehérvár Enthroners

  Ismét legyőzte a Győr Sharks csapatát a Fehérvár Enthroners, ezúttal 28-7-re. Ezzel eldőlt, hogy a hazai ameikai-futball liga döntőjében a fehérváriak lesznek az egyik résztvevők. Másodszor jutott be a Hungarian Bowlba az Enthroners.

  2021.06.12.
 3. Csapatban ezüstérmes lett Alekszejev Tamara az öttusa világbajnokságon

  A Kairóban zajló világbajnokság női döntője a pénteki vívással kezdődött, ebben remekelt az Alba Öttusa versenyzője, Alekszejev Tamara. A szombati folytatásban az úszás után még harmadik helyen állt, lovaglásban és a laser-runban viszont többen is jobbak voltak. A magyar versenyzők közül Gulyás Michelle harmadikként zárt, ezzel olimpiai kvótát szerzett. Csapatban második lett a magyar válogatott.

  2021.06.12.
 4. Sportos, játékos táborba várja a gyerekeket a Videoton Baráti Kör Egyesület

  Három turnusból álló nyári tábort szervez a Videoton Baráti Kör Egyesület. Sportos, játékos programokkal várják a focizni, mozogni szerető gyerekeket júniusban és júliusban a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában.

  2021.06.11.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak