Évnyitó szakmai fórumon találkoztak a fehérvári testnevelő pedagógusok

Csütörtökön, a Tóvárosi Általános Iskolába várták tanévindító értekezletre a Székesfehérváron oktató testnevelő tanárokat. A tanácskozás résztvevői tájékoztatást adtak az iskolai sport, diáksport jelenlegi helyzetéről, valamint a 2018/2019. tanévi városi Diákolimpia versenyeinek naptárát is összeállították.
2018.09.13. 16:41 |

Székesfehérvár életében nemcsak a versenysport játszik fontos szerepet. A város önkormányzata évek óta kiemelten támogatja a Nyitott Tornatermek programsorozattal a szabadidő-, a tömeg-, valamint az iskoláknak biztosított forrással a diáksportot is.

Székesfehérvár Közgyűlésének döntése értelmében a város valamennyi iskolája - függetlenül attól, hogy milyen fenntartású, állami, egyházi, magán vagy alapítványi - a saját kategóriájában részt vehet a versenyeken.” - hangsúlyozta Magony Tamás, a Közművelődési, Rendezvényszervező, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa, aki megköszönte a székesfehérvári testnevelést oktató pedagógusok precíz munkáját. „Minden általunk, kért dokumentum határidőre megérkezett, az intézményvezetők megbízták az adott témákért felelős kollégákat.” - tette hozzá.

A tanácskozáson elhangzott: az elmúlt években számos új programot, kezdeményezést indítottak útjára az iskolai testnevelésben és a diáksportban. A programok céljai közösek, minden tanulót szeretnének fizikai aktivitásra ösztönözni, szeretnék elérni, hogy a sportolásban mindenki örömét lelje.

A testnevelő tanárok információt kaptak arról is, hogy folytatódnak az ingyenes, 30 órás, PAT által akkreditált pedagógus-továbbképzések. A szivacskézilabda továbbképzések mellett az MDSZ immár a judo, illetve röplabda sportágakhoz kapcsolódóan is szervez élményszerű, játékos, gyakorlatközpontú tréningeket.

A szakmai vezetők köszönetet mondtak azoknak a testnevelő tanároknak, edzőknek, gyógytornászoknak, akik idén is vezetik a Nyitott tornatermi foglalkozásokat. Szeptembertől huszonkét iskolában huszonnégyféle sportolási lehetőséget biztosít Székesfehérvár Önkormányzata több ezer mozogni, sportolni vágyó fehérvárinak.

Sport

 1. Takács Boglárka két országos csúccsal lett bajnok, Siskó Zsófia rúdugrásban megvédte címét

  Az ARAK ifjúsági olimpikonja, Eb ezüstérmese, Takács Boglárka fedett pályán is kirobbanó formában versenyez. A még csak 17 éves sprinter a Felnőtt Magyar Bajnokságon 60 méteren és 200 méteren is új junior rekordot ért el. Siskó Zsófia rúdugrásban második éve verhetetlen.

  2019.02.18.
 2. Jól szerepeltek a fehérvári rögbi utánpótlás csapatok a hétvégi felvidéki teremtornán

  A Terem Rögbi Országos Bajnokság harmadik fordulójában, a felvidéki Párkányban szerepeltek hétvégén a Fehérvár Rugby Club által felkészített iskolai csapatok, akik a február 23-i záróforduló előtt nagyszerű eredményeket értek el.

  2019.02.18.
 3. Továbbra is nyeretlen a középszakaszban a Fehérvár AV 19

  A hasonlóan gyengén szereplő Bolzanótól is kikapott a Volán az EBEL-ben, így továbbra is nulla ponttal áll a hatodik helyen. A címvédő hazaiak már az első negyedben megszerezték a vezetést, de igazán a középső játékrészben hagyták állva Hannu Jarvenpaa együttesét.

  2019.02.17.
 4. Nem sokon múlt a győzelem sem - értékes pontot szerzett Kisvárdán az Alba Fehérvár KC

  Ezúttal is izgalmas, szoros meccset játszott egymással az Alba Fehérvár KC és a Kisvárda. Nascimentóék négy góllal is vezettek az elsősorban légiósokra építő Kisvárda otthonában, végül azonban ismét döntetlen lett a két alakulat találkozója.Kisvárda – Alba Fehérvár KC 22-22 (11-12)

  2019.02.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak