Évnyitó szakmai fórumon találkoztak a fehérvári testnevelő pedagógusok

Csütörtökön, a Tóvárosi Általános Iskolába várták tanévindító értekezletre a Székesfehérváron oktató testnevelő tanárokat. A tanácskozás résztvevői tájékoztatást adtak az iskolai sport, diáksport jelenlegi helyzetéről, valamint a 2018/2019. tanévi városi Diákolimpia versenyeinek naptárát is összeállították.
2018.09.13. 16:41 |

Székesfehérvár életében nemcsak a versenysport játszik fontos szerepet. A város önkormányzata évek óta kiemelten támogatja a Nyitott Tornatermek programsorozattal a szabadidő-, a tömeg-, valamint az iskoláknak biztosított forrással a diáksportot is.

Székesfehérvár Közgyűlésének döntése értelmében a város valamennyi iskolája - függetlenül attól, hogy milyen fenntartású, állami, egyházi, magán vagy alapítványi - a saját kategóriájában részt vehet a versenyeken.” - hangsúlyozta Magony Tamás, a Közművelődési, Rendezvényszervező, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa, aki megköszönte a székesfehérvári testnevelést oktató pedagógusok precíz munkáját. „Minden általunk, kért dokumentum határidőre megérkezett, az intézményvezetők megbízták az adott témákért felelős kollégákat.” - tette hozzá.

A tanácskozáson elhangzott: az elmúlt években számos új programot, kezdeményezést indítottak útjára az iskolai testnevelésben és a diáksportban. A programok céljai közösek, minden tanulót szeretnének fizikai aktivitásra ösztönözni, szeretnék elérni, hogy a sportolásban mindenki örömét lelje.

A testnevelő tanárok információt kaptak arról is, hogy folytatódnak az ingyenes, 30 órás, PAT által akkreditált pedagógus-továbbképzések. A szivacskézilabda továbbképzések mellett az MDSZ immár a judo, illetve röplabda sportágakhoz kapcsolódóan is szervez élményszerű, játékos, gyakorlatközpontú tréningeket.

A szakmai vezetők köszönetet mondtak azoknak a testnevelő tanároknak, edzőknek, gyógytornászoknak, akik idén is vezetik a Nyitott tornatermi foglalkozásokat. Szeptembertől huszonkét iskolában huszonnégyféle sportolási lehetőséget biztosít Székesfehérvár Önkormányzata több ezer mozogni, sportolni vágyó fehérvárinak.

Sport

 1. Fehérvár AV19: szétlövéses győzelem a Klagenfurt ellen

  Két harmad után 2-0-ra vezetett a Fehérvár a Klagenfurt ellen az EBEL harmadik körében, az utolsó percben azonban egyenlített a KAC. A hosszabbítás nem hozott döntést, Hári János második büntetője azonban igen, győzött a Volán.

  2018.09.21.
 2. Itt nézhetik a Fehérvár AV19 - Klagenfurt EBEL-meccset!

  Péntek este 18.45-kor kezdődik az EBEL-ben a Fehérvár AV19 hazai rangadója, ellenfél a rekordbajnok KAC. A találkozót országos televíziós csatorna nem közvetíti, élőben honlapunkon lesz követhető!

  2018.09.21.
 3. Új vezetőedző és védelmi koordinátor a Fehérvár Enthronersnél

  Nemzetközi szinten is igen magasan jegyzett új vezetőedzőt igazolt a Fehérvár Enthroners, a texasi Jim Ward irányításával készül a csapat a hazai és az osztrák liga mérkőzéseire. Emellett Boda Gábor, a Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöke is a fehérvári gárdát erősíti a jövőben védőkoordinátorként. Pénteken dr. Cser-Palkovics András polgármester jelenlétében, sajtótájékoztató keretében írta alá szerződését a két szakember, ahol Pál Tibor Kornél elnök beszélt a kitűzött célokról és feladatokról is.

  2018.09.21.
 4. Hétvégén a Magyar Kupa küzdelmei is elkezdődnek - Cigándra látogat a Vidi

  Hosszú idő után először kerül sor Magyar Kupa-hétvégére a magyar labdarúgásban. Minden NB I-es együtteshez hasonlóan a MOL Vidi FC is a legjobb 128 csapat között kezdi meg szereplését az idei kiírásban. A szeptember 23-án, vasárnap 13 órakor kezdődő összecsapás során a Vidi ellenfele az NB III-as Cigánd SE gárdája lesz.

  2018.09.21.

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak