Évnyitó szakmai fórumon találkoztak a fehérvári testnevelő pedagógusok

Csütörtökön, a Tóvárosi Általános Iskolába várták tanévindító értekezletre a Székesfehérváron oktató testnevelő tanárokat. A tanácskozás résztvevői tájékoztatást adtak az iskolai sport, diáksport jelenlegi helyzetéről, valamint a 2018/2019. tanévi városi Diákolimpia versenyeinek naptárát is összeállították.
2018.09.13. 16:41 |

Székesfehérvár életében nemcsak a versenysport játszik fontos szerepet. A város önkormányzata évek óta kiemelten támogatja a Nyitott Tornatermek programsorozattal a szabadidő-, a tömeg-, valamint az iskoláknak biztosított forrással a diáksportot is.

Székesfehérvár Közgyűlésének döntése értelmében a város valamennyi iskolája - függetlenül attól, hogy milyen fenntartású, állami, egyházi, magán vagy alapítványi - a saját kategóriájában részt vehet a versenyeken.” - hangsúlyozta Magony Tamás, a Közművelődési, Rendezvényszervező, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa, aki megköszönte a székesfehérvári testnevelést oktató pedagógusok precíz munkáját. „Minden általunk, kért dokumentum határidőre megérkezett, az intézményvezetők megbízták az adott témákért felelős kollégákat.” - tette hozzá.

A tanácskozáson elhangzott: az elmúlt években számos új programot, kezdeményezést indítottak útjára az iskolai testnevelésben és a diáksportban. A programok céljai közösek, minden tanulót szeretnének fizikai aktivitásra ösztönözni, szeretnék elérni, hogy a sportolásban mindenki örömét lelje.

A testnevelő tanárok információt kaptak arról is, hogy folytatódnak az ingyenes, 30 órás, PAT által akkreditált pedagógus-továbbképzések. A szivacskézilabda továbbképzések mellett az MDSZ immár a judo, illetve röplabda sportágakhoz kapcsolódóan is szervez élményszerű, játékos, gyakorlatközpontú tréningeket.

A szakmai vezetők köszönetet mondtak azoknak a testnevelő tanároknak, edzőknek, gyógytornászoknak, akik idén is vezetik a Nyitott tornatermi foglalkozásokat. Szeptembertől huszonkét iskolában huszonnégyféle sportolási lehetőséget biztosít Székesfehérvár Önkormányzata több ezer mozogni, sportolni vágyó fehérvárinak.

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak