Európai szuperdöntőben az Alba Fehérvár utánpótlás csapatai

A European Youth Basketball League rájátszását az U-16-os és U-20-as korosztályban is Székesfehérváron rendezték. A házigazda Alba Fehérvár csapatai igencsak kitettek magukért, hiszen a fiatalabbak minden meccsüket megnyerve elsők lettek, a juniorok pedig a végén egy igazi ki-ki mérkőzésen győztek, és második helyen végezve szintén bejutottak az európai szuperdöntőbe.
2018.03.18. 16:00 |

Az EYBL küzdelmei tavaly kezdődtek, a fehérvári kosárlabda-szurkolók már 207-ben is láthatták a két korosztály mezőnyét városunkban, még a csoportküzdelmek idején. Most már az európau szuperdöntőbe jutás volt a tétaz Alba Regia Sportcsarnokban, ahol az U-20-as és U-16-os korosztályban is öt-öt csapat versengett a továbbjutást érő első két helyért. Az Alba Fehérvár U-20-as, de fiatalabb, zömében még a tizennyolc évesek közt versenyző fiatalokból álló csapata először a Lido di Roma Basket elen nyert 91-62-re, majd a Hensfort Przemyslt verte 88-73-ra. Ezután csúszott be az egyetlen vereség, az olasz Oxygen Orange 104-79-re verte a fehérváriakat. Az utolsó fordulóban szombaton azonban a továbbjutásért játszva ismét remekelt az Alba, 75-51-re verte a szlovén Grosuplje fiataljait, ezzel pedig második helyen továbbjutott a szuperdöntőbe, amelyet majd júniusban rendeznek a szlovákiai Léván.

Ellentmondást nem tűrően utasította maga mögé ellenfeleit az U-16-os korosztályban az Alba! A kolozsváriak elleni 71-64-es siker még szoros volt, utána a TS Jan Münchent már tizennégy ponttal, 75-61-re verték Kovács Ákosék (a center 12 pont, 15 lepattanós dupla-duplával zárt). A nagy skalp a harmadik meccsen a Stellazzurra Roma volt, az olaszok elit akadémiája ellen is remekeltek a hazaiak. Ekkor az egész torna fehérvári MVP-jének vélasztott Sodiq Seyi 21 pontja és 12 lpattanója volt kiemelkedő teljesítmény. A 64-49-es győzelemmel biztossá vált, hogy ők is továbbjutnak, de azért az utolsó napon a Szolnok ellen még a magyar rangadót is megnyerte az Alba 67-63-ra. Az európai szuperdöntőt az U-16-os korosztályban Rigában rendezik április 13-15-én.

Sport

 1. Négy forduló óta veretlen a MÁV Előre a NB II. Nyugati csoportjában

  3:0-ra nyert a MÁV Előre SC az 1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21 otthonában. Blázs Eszterék így már négy forduló után veretlenek és MÁV Előre eddig mind a négy bajnoki találkozóját győzelemmel zárta a 2018-2019-es évadban.Női NB II, Nyugati csoport:1.MCM-Diamant KRA – MÁV Előre SC 0:3 (-21, -20, -22)

  2018.10.22.
 2. Büntetett a Salzburg emberelőnyben - három góllal kikapott a Fehérvár AV 19

  Ipari mennyiségű kiállítást kapott a Fehérvár AV 19 itthon, az előző szezon döntőse, a Salzburg ellen. A "nehézsúlyú" ellenfél ezúttal megállt hét szerzett gólnál, de a Volán csak négyig jutott. Voltak jó periódusai a hazaiaknak, de az osztrák együttes fórjai kifogták a szelet a vitorlájukból. A fehérváriak mérlege: huszonnégy büntetőperc és hat kapott gól emberhátrányban.

  2018.10.21.
 3. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.
 4. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak