Európa leggyorsabban növekvő vállalatai között a fehérvári Continest

A Financial Times Európa leglátványosabban fejlődő vállalatainak TOP 1000-es listáján, a moduláris konténereit közel 30 országba exportáló székesfehérvári Continest Technologies Zrt. az abszolút élmezőnyben, a 18. helyen szerepel.
2024.03.07. 15:03 |
Európa leggyorsabban növekvő vállalatai között a fehérvári Continest

Az FT 1000 rangsor a Financial Times brit gazdasági napilap és a német Statista kutatócég évente megjelenő rangsora, amely idén a 2019 és 2022 közötti időszakban elért legmagasabb éves átlagos növekedési ráta (CAGR) sorrendjében listázta az európai cégeket. A rangsorba kerüléshez minimum 36,3%-os átlagos növekedési rátára volt szükség. A magyar konténergyártó cég 282,4%-os eredménnyel került a lista legjobb 20 vállalata közé.

„Fontos célunk volt, hogy az innovációt és a fenntarthatóság-vezérelt mérnöki megoldásokat alapkövetelményként kezelve új szemléletet hozzunk a logisztika és a konténeripar piacára és szerteágazó felhasználási területeikre; a humanitárius segítségnyújtástól kezdve, a katonai-védelmi területen át egészen a rendezvény-infrastruktúra kialakításáig. Kezdetektől valós hatást szerettünk volna elérni a Continest termékekkel. A tűzvész sújtotta hawaii-szigeteki Maui-n a rászorulók számára 160 darab konténerünk biztosít kulturált ideiglenes lakhatási lehetőséget, az ukrán humanitárius válság során háborús övezetben konténer óvodát és mentőállomást építettünk, 2023-ban a butmiri katonai bázisra komplex, modern konténer iroda megoldást szállítottunk a holland hadsereg számára, ősszel pedig a Kanadai Védelmi Minisztérium IDEaS pályázatán győztes konzorciumban is fontos szerep jutott a Continest technológiának.” – mondta Kis-Márton Vidor vezérigazgató az elmúlt időszak főbb sikereit és a célokat kiemelve.

Összecsukható konténereket és egyedi konténeralapú infrastruktúra egységeket gyártó és fejlesztő székesfehérvári Continest már több, mint 40 országban szabadalmaztatta technológiáját.

Konténereik fenntartható módon, energia- és költséghatékonyan üzemeltethetők, kényelmesek és biztonságosak, összecsukhatóságuknak köszönhetően pedig 80%-kal olcsóbban szállíthatóak a merev vázas megoldásokhoz képest. Mára elmondható, hogy a Continest termékek világszinten is kimagasló helyet foglalnak el az ideiglenes infrastruktúra iparágak piacán.

„Cégünket 2019-ben alapítottuk, öt éve alatt váltunk a legnagyobb magyarországi konténergyártó vállalattá. A Continest egyike a legfiatalabb cégeknek, amely most e rangos lista 18. helyére került. Úgy gondolom, hogy ez az eredmény abszolút magáért beszél. A Covid-19 járvány, az ukrajnai háború és az energiaválság gazdasági hatásai ellenére csapatunk erőfeszítésének és tehetségének, továbbá befektetői hátterünknek köszönhetően képesek voltunk a dinamikus növekedésre, innovatív termékeink és gyártókapacitásunk fejlesztésére. Mindezek pedig megalapozzák azt, hogy a 2024-es évet is optimistán és jó lendületben indítsuk, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kiemelt export partnereként pedig a globális ideiglenes infrastruktúra iparágban betöltött szerepünket tovább erősítsük.” – nyilatkozta a március elején megjelent lista kapcsán Tegzes Dániel stratégia igazgató.

A Financial Times 1000: Európa leggyorsabban növekvő vállalatainak nyolcadik éves rangsora ITT érhető el.

Gazdaság

 1. Alba Regia Állásbörze

  Harmadik alkalommal rendezték meg az Alba Regia Állásbörzét a Sóstói Stadionban pénteken. Többek között iparvállalatok, kereskedelmi szolgáltatók és közlekedési társaságok jelentek meg a seregszemlén, de voltak munkaerő-közvetítők is. A kiállítás iránt már a nyitáskor nagy volt az érdeklődés.

  2024.04.12.
 2. A magyar gazdaság helyzete, kilátásai

  A magyar gazdaság helyzete, kilátásai és a VOSZ programja volt napirenden a szövetség Fehérváron tartott vállalkozói fórumán. Az aktív szerepvállalás a fenntartható gazdaság kialakításában, a növekedés beindítása, a vállalkozói aktivitás fokozása és egy korszerű, hatékony vállalkozásfejlesztési rendszer kialakítása a legfontosabb feladat - hangzott el a fórumon, ahol vállalkozóktól azt kérték, nyissák meg a cégeiket a fiatalok előtt a duális képzés terén.

  2024.04.12.
 3. Fejlesztett az Alba-Kor Kft.

  Átadták az Alba Ipari Zónában az Alba-Kor Kft új felületkezelő üzemcsarnokát. A felületkezeléssel foglalkozó fehérvári Alba-Kor Kft. 722,86 millió forint összköltségvetésű fejlesztésének megvalósításával erősíteni tudja Magyarország zöldgazdaságát, az ipar környezettudatosabbá zöldebbé válását és egyedülálló technológiájával növeli a piaci részesedését.

  2024.04.11.
 4. Continest Defence Industry Day

  Az összecsukható konténereket és egyedi konténeralapú infrastruktúraegységeket gyártó és fejlesztő székesfehérvári Continest Technologies Zrt. először rendezte meg a Continest Defence Industry Day-t, amelyre három kontinensről, több mint 15 országból érkeztek védelmi ipari képviselők, gyártók és innovátorok.

  2024.04.09.