Eszközöket adományoz a fehérvári műszaki egyetemi karnak a Hanon Systems Hungary

A Hanon Systems Hungary 2022-ben eszközökkel támogatja az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karát. A vállalat korábban ipari robotokat adományozott a fehérvári műszaki felsőoktatásnak, most pedig komoly CNC esztergagépet és marógépet adományoz az egyetemnek.
2022.12.06. 19:47 |
Eszközöket adományoz a fehérvári műszaki egyetemi karnak a Hanon Systems Hungary

Karikó Zsolt, a Hanon Systems Hungary Kft ügyvezető igazgatója kiemelte, „hogy nem ez lesz az első alkalom, de nem is az utolsó, hogy adományozási szerződést írunk alá az egyetemmel. Együttműködésünk célja az, hogy az egyetemről kikerülő fiatal mérnökök ismerjék az új technológiákat, az iparban használt gépeket.” Mint mondta korábban ipari robotokat ajánlottak fel a felsőoktatási intézmény részére, jelenleg megmunkáló gépek (egy darab CNC esztergagép, egy darab CNC marógép és egy robotkar) adományozásáról van szó. Hangsúlyozta, hogy a gyakorlati tudás erősítésével a hallgatók piacképesebbé válnak, a vállalatoknál pedig felkészültebb munkavállalók kezdik meg pályájukat, minden szereplő nyer a gyakorlatorientáltság további fejlesztésével. Beszéde végéhez érve, az egyetem előnyére irányította a figyelmet, ami középiskolás diákok jelentkezési számában, illetve a népszerűség további növelésében mutatkozhat meg.

Prof. Dr. Györök György az Óbudai Egyetem Alba Regia műszaki Kar dékánja köszöntőjében a pragmatizmus és az adaptivitás szavakat emelte ki az egyetemi kar filozófiájából: „csak olyan témákkal foglalkozunk, amelyeknek gyakorlati értelme van, beleértve a gyakorlatorientált képzést is, valamint nagyon gyorsan tudunk reagálni a beérkezett fejlesztési igényekre.” Megemlítette, hogy ehhez szükségesek ezek az adományok, amelyek lehetővé teszik, hogy a különböző technológiákat már az egyetemen megismerhessék a hallgatók. Megjegyezte, cél, hogy a hallgatók felismerjék az elméleti tudás miként segíti őket a gyakorlatban. „A cég által felajánlott megmunkáló egységének az egyetemre való telepítésével, a Hanon egy kis szeletét képezzük le az egyetem falai között, ez a garanciája annak, hogy olyan mérnököket képezzünk, amire az iparnak szüksége van.” – hangsúlyozta a felsőoktatási intézmény vezetője. Beszéde végén megköszönte a támogatást a Hanon Systems Hungary Kft közösségének.

Gazdaság

 1. Mérséklődés az ingatlanpiacon

  Csaknem két év után először mérséklődtek a lakbérek 2022 decemberében: országosan 0,7 százalékkal lettek alacsonyabbak az előző hónaphoz képest - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal és az ingatlan.com lakbérindexéből. Az Otthon Centrum pedig arról adott ki tájékoztatást, hogy vidéken a panellakások ára átlagosan 2 százalékkal, a téglalakások átlagosan 8, a kertes házak négyzetméterára pedig átlag 10 százalékkal mérséklődött 2022 negyedik negyedévére.

  2023.01.26.
 2. A Fehérvári Fogyasztókért

  Március 10-ig várja a jelöléseket az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra. Az elismerések átadására 2023-ban is sor kerül, melyről sajtótájékoztató keretében számolt be Róth Péter alpolgármester és Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kurátora.

  2023.01.26.
 3. Társasjátékkal tanítanak

  Kedden délelőtt gyárlátogatáson vehettek részt a bicskei Vajda János Technikum tanulói, miután társuk, Bakonyi Márk harmadik helyezést ért el a Profi-T-Ability logisztika társasjáték országos versenyén. Mint kiderült, a korábban Székesfehérvári Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolák diákjai által is kipróbált társasjáték nem csak szórakoztat, de közelebb is hozhatja a logisztika világát a diákok számára.

  2023.01.24.
 4. Csökkenő energiaköltségek

  A kormány lehetőséget teremt a földgázt árindexált - nem fix hirdetményi áron vásárló - többek közt állami és önkormányzati intézmények számára arra, hogy márciustól szeptember végéig rögzített áron vásárolhassák meg a működésükhöz szükséges földgázt földgázkereskedőjüktől.

  2023.01.21.