-
Szenior karácsony
Székesfehérvár önkormányzata minden év decemberében színes, szórakoztató előadással ajándékozza meg az idősebb generáció képviselőit. 2025-ben Horváth Orsolya hegedűs előadóművész, valamint Nyári Károly, Nyári Alíz és Nyári Edit érkezik a szenior közönség elé december 10-én, szerdán 14 órakor az Alba Regia Sportcsarnokban.
2025.12.04. -
Szeretet Karácsony 2025.
Az elmúlt három évhez hasonlóan Székesfehérvár Önkormányzata idén is meghirdette karácsonyváró adománygyűjtő akcióját, amelyben nyolc szociális szervezet vesz részt az adventi időszakban. A Szeretet Karácsony keretében december 22-ig fogadják a tartós élelmiszereket az Alba Bástya Központban és a Városház téri Adventi Faházban.
2025.12.04. -
Családi mesedélelőtt Sóstón
Folytatódnak a családi mesedélelőttök a Sóstó Látogatóközpontban. December 6-án, szombaton 10.00 órakor a közeledő karácsony jegyében telik a mintegy kétórás program. A belépéshez regisztráció szükséges.
2025.12.04. -
Karácsonyi csodák Székesfehérváron
Az ünnepi fénybe öltözött székesfehérvári belvárost képeskönyvbe illő művészeti installációk és fényjátékok színesítik, minden a közös ünnepvárásra hívogat. Kézműves ajándékkészítő műhelyek, karácsonyváró családi programok, meghitt elcsendesülés jótékonysági vásárral és míves kézműves portékákkal, ünnepi koncertek, színházi és balettszínházi előadások.
2025.12.04.
Esőben is jókedvvel főztek a VIII. Fehérvári Halünnepen
A legnagyobb üstben a város 1200 adagos halászleve készült, és mellett halchipset, harcsapaprikást és sült halat is kóstolhattak a látogatók.
Az esemény résztvevőit Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Palotaváros önkormányzati képviselői, Farkas László és Viza Attila köszöntötték: elismerésüket fejezték ki a bátor vállalkozóknak, akik az esős időjárás ellenére is vállalták a részvételt a főzőversenyen. Reményüknek adtak hangot, hogy az időjárás jobbra fordul, és az elkészült ételeket jó hangulatú baráti beszélgetések mellett fogyasztják el.
Horgászni jobb ez az idő, mint halat főzni, de hálásak és büszkék lehetünk arra, hogy a Fehérvári Halünnep hétéves történetével felkerült a horgász- és halgasztronómia térképére, kezdte köszöntőjét Nagy Attila, a HOFESZ elnöke. Kiemelte, a rendezvény nemcsak a horgászat mint sportág, hanem a halfogyasztás népszerűsítésében is komoly szerepet tölt be. Ezt jól mutatták a főzőcsapatok által készített ételek is. A zsűri, dr. Almási Ferenc, Boda János, Ecseri Tünde és Rácz Jenő bajai, szegedi, illetve saját recept alapján készült fehérvári hallevet, valamint sült gébet, sneci rózsát és gatyát, fonott snecit, filézett sült törpeharcsát is kóstolhatott a klasszikus harcsapaprikás és rántott ponty mellett. Az „apró” bográcsok mellett a város hatalmas üstjében Pamminger Ede és Grenyovszky Károly mesterszakácsok vezetésével készült a Királyi Város halászleve. Az óriásbográcsban alapanyagként 800 kiló pontyot, 100 kiló vöröshagymát, 30 kiló szegedi paprikát és 30 kiló tésztát használtak fel.
Az ételek zsűrizése mellett rajzkiállítás is nyílt az egyik sátorban. A Székesfehérvári Kulturális és Közösségi Központ az óvodás korosztály számára hirdetett rajzpályázatot. A világ egy hal szemén keresztül kiírásra érkezett legszebb alkotásokat láthatták az érdeklődők.
