Esküt tettek az MH 43. Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél a kiképzett újoncok

Hathetes alapkiképzésüket követően harmincegy újonc tett ünnepélyes katonai esküt az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Alba Regia laktanyájában. Részletes beszámoló az alábbi közleményben olvasható.
2020.11.30. 16:41 |

Az ünnepségen, amely csapatzászló érkezésével vette kezdetét az ezred alakulóterén, Vokla János ezredes, az MH 43. Híradó és Vezetéstámogató Ezred és a Székesfehérvár Helyőrség parancsnoka köszöntötte az eskütevő honvédeket.

Az ezredes kiemelte, hogy a jelenlegi helyzetben a honvédek számos területen állnak helyt: közreműködnek a veszélyhelyzettel kapcsolatos feladatokban, segítik az állampolgárok védelmét, támogatják a rendőrséget a közös járőrözési és a határzár feladatokban, segítenek az egészségügyi dolgozóknak az egészségügyi végzettséget nem igénylő feladatok ellátásában, enyhítve ezzel a rájuk nehezedő terhet.

A katonákhoz szólva Vokla János ezredes hangsúlyozta, az eskü egy életre kötelezi őket arra, hogy ha kell, a haza fegyveres szolgálatán belül akár életüket is áldozzák hazájukért. Mindehhez nélkülözhetetlen a családi háttér, akiket köszönet illet. Köszönet azért, hogy az alkulótéren felsorakozott esküt tevők mostantól a Magyar Honvédség nagy családjához tartozó katonáivá váltak és példamutató szolgálattal, minőségi munkával tudják végrehajtani a haza fegyveres szolgálatát, békében és minősített helyzetben egyaránt. A parancsnok arra kérte a katonákat, hogy ne felejtsék el a Székesfehérvár Helyőrséget, ahol az első olyan katonai, szakmai ismereteket sajátíthatták el, amelyek végigkísérik munkájukat.

A rendezvényen Ujhelyi Tamás és Virág Norbert őrmester emlékérmet vehettek át Vokla János ezredestől az alapkiképzés során tanúsított kiemelkedő teljesítményükért. A felkészítésben részt vett honvédek különböző helyőrségekben teljesítenek majd szolgálatot, ahol egyrészt a veszélyhelyzeti kihívások, másrészt beosztásaikból adódó szerteágazó feladatok várnak rájuk.

Szöveg és fotó: Gyimóthy Levente

Közélet

 1. Járványköltségvetés készült, de idén is garantált a város hitelfelvétel nélküli, stabil gazdálkodása

  Szerdán lépett hatályba Székesfehérvár 2021. évi költségvetése. Dr. Cser-Palkovics András polgármester „járványköltségvetést” írt alá a Városházán, 75 milliárd forint főösszeggel, amiből 21 milliárd forint az Önkormányzat saját bevétele, működésre 30 milliárd, fejlesztésekre pedig több mint 40 milliárd forintot számolva. 

  2021.01.20.
 2. Honvédelmi ismeretek és hazafias tradíciók átadását segítő megállapodást kötöttek

  Együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Sportszövetség, a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola abból a célból, hogy elősegítse a hagyományőrző, hazafias tradíciók és a honvédelmi ismeretek átadását a fiatalok számára.

  2021.01.20.
 3. Szombaton írják országszerte a középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgát

  Január 23-án, szombaton délelőtt írják országszerte, így Székesfehérváron is a középiskolai központi felvételi vizsgákat a diákok. A járványvédelmi szabályok értelmében egy teremben legfeljebb 10 vizsgázó lehet, minimum másfél méteres védőtávolsággal. Számukra nem teszik kötelezővé a védőmaszk használatát, a felügyelő tanároknak azonban igen – olvasható az Oktatási Hivatal honlapján közzétett egészségügyi ajánlásokban.

  2021.01.20.
 4. A Wannsee-i konferenciára emlékeznek Székesfehérváron

  A Wannsee-i konferenciáról emlékezik meg az idei év első Közéleti klubjában a Tarsoly Ifjúságért Egyesület és az MTA VEAB Politikatudományi Munkabizottsága. A rendkívüli helyzet miatt idén a hagyományos emlékező program elmarad, helyette egyéni emlékezésre kérik a fehérváriakat. 

  2021.01.19.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár