Erősödő helyi tartalom a Rádió 1-en - országos brand érkezett Fehérvárra

Tavaly július óta újra hallható Székesfehérváron a Rádió 1 kereskedelmi rádió a 94,5 MHz-en lokális hírblokkokkal, helyi információkkal, az idei évtől pedig a Panorama Offices 5. emeletére költözött a szerkesztőség és a stúdió. Papp Klaudia operatív vezető elmondta, hogy a jövőben még erősebb lokális tartalommal szeretnének jelentkezni a városban.
2019.01.11. 17:06 |

Papp Klaudia operatív vezető elmondta, hogy lokális munkájukat profi szakmai csapat segíti Budapestről, a híreik azonban 100%-ban a székesfehérvári stúdióban készülnek.

"Csak helyi hírekkel dolgozunk és az országos, átvett műsorok mellett helyi műsorvezetőink is vannak Kalocsay Mihály és Nagy Bernadett személyében." - mondta el Papp Klaudia, aki szólt arról is, hogy 2018 július 28-án kapcsolták fel újra a Rádió 1-et Székesfehérváron és azóta egyre nagyobb szeretet és figyelem veszi körbe őket. Elmondta, hogy a jövőben még erősebb lokális tartalommal szeretnének jelentkezni Székesfehérváron a globális médiatrendek követése mellett.

A Rádió 1-en reggel öt órakor indulnak a hírblokkok és Balázsék műsora közben is helyi információk hangzanak el. Ezt követően 9.30-tól félóránként jönnek a hírblokkok, majd programajánlókat is hallhatunk.

A Rádió 1 székesfehérvári szerkesztőségének átadásán részt vett Cser-Palkovics András polgármester is, aki örömét fejezte ki, hogy országos brand érkezett meg a Rádió 1 révén Székesfehérvárra. "Hosszú távú elképzeléseik vannak, tudatosan építkeznek és nagyon örülünk annak is, hogy helyi tartalommal jelentkeznek és olyan munkatársakkal, akik ismerik ezt a várost, ezt a közösséget. Céljuk, hogy a fehérváriakat érjék el információkkal, hírekkel, programajánlatokkal." - tette hozzá a polgármester. 

Közélet

 1. Repülős emlékmű maradványait találták meg a Vásárhelyi út felújítása közben

  Augusztus végéig újul meg a Vásárhelyi út legrosszabb állapotban lévő szakasza, a beruházás során máris izgalmas történelmi emlékek kerültek felszínre: múlt héten megtalálták egy 1931-ből származó repülős emlékmű maradványait.

  2019.06.26.
 2. A Vízivárosi Nyugdíjas Klub alapításának 25. évfordulóját ünnepelték

  Huszonöt esztendeje működik a nyugdíjas klub Vízivárosban; a negyedszázados fennállását ünneplő szervezet tagjait és vezetőit Fehérvár polgármestere köszöntötte kedden, a Kiskakas Vendéglőben. Az aktív szervezet jelenleg mintegy harminc tagot számlál, akik heti rendszerességgel találkoznak, illetőleg vesznek részt közös programokon. 

  2019.06.25.
 3. Sikeres felnőttképzés az Alba Innovár és az Arconic együttműködésével

  Sikerrel zárult az az országosan egyedülálló, digitális felnőttképzési program, melyet közösen indított az Alba Innovár Digitális Élményközpont, az Arconic és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. A januárban kezdődött 320 órás tanfolyam eredményeként 11 arconicos dolgozó vette át digitális közép-, illetve emeltszintű diplomáját.

  2019.06.25.
 4. Papokat és diakónust szentelt Spányi Antal, püspök a Prohászka templomban

  A Székesfehérvári Egyházmegye hagyományának megfelelően Keresztelő Szent János születésének ünnepén végzik a pap,- és diakónusszentelést. Hétfőn, a Prohászka Emléktemplomban Spányi Antal, megyés püspök pappá szentelte Lindmayer Miklós, Mészáros Barnabás, Mitrovics Zsolt és Sisa István Lénárd, diakónusokat, valamint diakónussá szentelte Győri Balázs István, akolitust. A felszenteltek megbízást kaptak az áldozópapi és szerpapi tisztség betöltésére. 

  2019.06.24.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek