Erdély Csanádot utólag tiltották el - palánkra lökésért

A Salzburg elleni találkozó harmadik harmadának 56. percében Erdély Csanád a Salzburg támadójával, Thomas Raffl-lel ütközött. Az ütközés után sérülés nem történt, a játékvezetők nem ítéltek kiállítást. Utólag mégis eltiltották Erdély Csanádot.
2022.09.19. 11:14 |
Erdély Csanádot utólag tiltották el - palánkra lökésért

Tény: a Hydro Fehérvár AV19 támadója a szombati, Salzburg elleni mérkőzésen ütközött ellenfelével.

A videofelvétel tanúsága szerint a korongot a magyar ICE-csapat birtokolta, a játék a fehérvári védekező harmadban zajlott, mind a Hydro Fehérvár AV19, mind pedig a Salzburg sort cserélt. Ahogy Thomas Raffl a pad felé korcsolyázott, keresztezte Erdély Csanád útját. Jól látható, hogy Erdély Csanád különösebb ok nélkül követi Rafflt ahogy a salzburgi játékos átkorcsolyázik a jégen, felemeli az ütőjét és Raffl hátát erősen megüti, aki ennek eredményeként sérülésveszélyesen a palánknak esik.

Ez palánkra lökésnek minősül.

Fontos megjegyezni, hogy ebben a helyzetben Raffl nem várja az ütközést. A fegyelmi bizottság elismeri, hogy az Erdély Csanád által leadott ütés nem túlzottan erős, ehhez hasonló minimális kontaktus bármelyik sorcserénél előfordul. Azonban a tény, hogy Erdély Csanád felemelte az ütőjét és hátulról megütötte Raffl-t a palánkhoz közel, további intézkedést igényel. Erdély Csanád megmozdulása elkerülhető, és indok hiányában oka sem volt tettére.