Erasmusos élményeikről számoltak be a hunyadis diákok a Városházán

Az ERASMUS+ projekt keretében a Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumának diákjai három hetes szakmai gyakorlatra utaztak Londonba. A huszonnégy - irodai titkár és gazdasági informatikus - szakképzős diák szeptember 9-e és szeptember 29-e között szerezhetett idegen nyelvi és szakmai ismereteket.
2018.11.05. 12:45 |

Az informatikai és ügyviteli szakirányon tanuló diákok több munkahelyen dolgoztak a három hét során, a londoni tapasztalat a nyelvi kompetencia vizsgájukhoz is nagy segítséget jelent.

Az ERASMUS+ projektben részt vevő tanulókat és kísérő tanáraikat a Városháza Dísztermében fogadta Mészáros Attila alpolgármester, aki elmondta, hogy a háromhetes szakmai gyakorlat kiváló lehetőséget jelentett a fiatalok számára az idegen nyelv elsajátítására és egy másik ország kultúrájának megismerésére is.

Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott az intézménynek, hogy sikeresen pályáztak, valamint a felkészítő és kísérő tanároknak, akik segítették a diákokat az angliai tartózkodás során.

Az alpolgármester kiemelte, hogy az elmúlt öt évben, amikor a fiatalok hazajöttek a szakmai gyakorlatról, mindig pozitív élményekről számoltak be. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy következő években is folytatódik ez a sorozat és lesz lehetősége a fiataloknak a külföldi tapasztalatszerzésre.

A 24 diák szeptember 9-én indult a három hetes szakmai gyakorlatra.

A 6 fő gazdasági informatikus és a 18 fő irodai titkár tanulóból álló csoportot Krausz Gabriella Éva szakmai igazgatóhelyettes, Hudákné Lengyel Éva ügyvitel szaktanár és Faragó Róbert angol nyelvtanár kísérte. A kísérőtanárok nyelvi, szakmai és a hétköznapi élet során felmerülő nehézségek megoldásában támogatták a diákokat. A hunyadis diákokat családoknál szállásolták el, így bepillantást nyerhettek a britt családok életébe és lehetőségük nyílt beszédkészségük fejlesztésére is. A szakmai gyakorlatot különböző szektorokban kis és középvállalkozásoknál töltötték napi hat órás munkaidővel. 

Fehérvári színes

 1. Kajakosok a Sárvízen - Gorsiumig eveztek a Vital SE sportolói

  Izgalmas felderítő vízitúrára indultak ma a Vital Club SE fiataljai: a rómaiak nyomába eredtek egy sárvízi evezéssel, Székesfehérvártól egészen Gorsiumig. A régészeti parknál az ókori kikötő maradványaihoz közel kötöttek ki, majd megnézték, hogy halad a római őrnaszád építése a felállított sátorban.

  2020.07.07.
 2. Felújítás után újra nyitva a Bregyóban a BMX és gördeszka park

  Kisebb felújítás után holnaptól újra várja az extrém sportok kedvelőit a Bregyó Sportcentrum BMX és gördeszka pályája. A Városgondnokság szakemberei az elemek borítását cserélték ki, ahol szükséges volt. Az extrém park a nyári szünetben minden nap reggel kilenc és este kilenc között tart nyitva!

  2020.07.07.
 3. Július 15-ig lehet visszaváltani 2020-as FEZEN jegyeket a vásárlás helyén

  Július 15-ig lehet visszaváltani a 2020-as FEZEN jegyeket a vásárlás helyén. Annak, aki 2021-ben szeretné felhasználni, semmi teendője nincs, a bérlet jövőre is bérletként működik, a napijegyek pedig bármelyik 2021-es napon felhasználhatók lesznek. A korábban megváltott FEZEN jegyek érvényesek a FEZEN Klasszik szeptemberi minifesztiválra is.

  2020.07.07.
 4. Lehet még jelentkezni a Napraforgó Napközis Táborba

  A helyes kézmosás, a higiénés szabályok betartása, az egészség megőrzése témakörökben tartottak foglalkozást hétfőn a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának egészségfejlesztő munkatársai a Napraforgó Városi Napközis Táborban. A tábor következő heti turnusaira van még hely, jelentkezni ITT lehet!

  2020.07.06.
 1. Így népszerűsítették a gyümölcsfogyasztást a fehérvári strandon

  Fruttival és Veggivel népszerűsítették a zöldség- és gyümölcsfogyasztást vasárnap a székesfehérvári strandon. Szabadtéri játékokkal, színező- és kézműves foglalkozással, zöldség-gyümölcs kóstolóval, játékapplikációval, fotófallal, foglalkoztató füzettel várták a családokat.

  2020.07.05.
 2. Retro-hétvége - különleges mozdonyok közlekedtek Fehérvárról a Balaton északi partjára

  Szombaton és vasárnap nosztalgia hétvégével várták a vasútbarátokat, melynek keretében Púpos (M40) Nohab (M61) és Szergej (M62) mozdonyokkal közlekedtettek közforgalmú vonatokat Székesfehérvár és Balatonfüred, valamint Tapolca között.

  2020.07.04.
 3. Szökőkút a jobb oxigén ellátásért a Csónakázó-tavon

  Nagy teljesítményű szivattyút telepített a Csónakázó-tóra a Széchenyi István Horgászegyesület, hogy mesterségesen dúsítsák oxigénnel a vizet. A levegő bevitel, azaz a jobb oxigénellátás létfontosságú a tó biológiai egyensúlyához. 

  2020.07.04.
 4. Szak-Ma tárbor az Árpádban - varrnak, forrasztanak és még "villanyt" is szerelnek

  Az Árpád Szakgimnázium ingyenes, a szakmákhoz kapcsolódó nyári Szak-Ma tábort szervezett általános iskolásoknak. A mai kreatív napon csodálatos, gépi és kézi varrással készített hajpántok születtek, a villamos műhelyben pedig komplett kis díszasztalokon dolgoztak a gyerekek, a nagyobbak világítási kapcsolásokat is szereltek.

  2020.07.02.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2