Erasmusos élményeikről számoltak be a hunyadis diákok a Városházán

Az ERASMUS+ projekt keretében a Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumának diákjai három hetes szakmai gyakorlatra utaztak Londonba. A huszonnégy - irodai titkár és gazdasági informatikus - szakképzős diák szeptember 9-e és szeptember 29-e között szerezhetett idegen nyelvi és szakmai ismereteket.
2018.11.05. 12:45 |

Az informatikai és ügyviteli szakirányon tanuló diákok több munkahelyen dolgoztak a három hét során, a londoni tapasztalat a nyelvi kompetencia vizsgájukhoz is nagy segítséget jelent.

Az ERASMUS+ projektben részt vevő tanulókat és kísérő tanáraikat a Városháza Dísztermében fogadta Mészáros Attila alpolgármester, aki elmondta, hogy a háromhetes szakmai gyakorlat kiváló lehetőséget jelentett a fiatalok számára az idegen nyelv elsajátítására és egy másik ország kultúrájának megismerésére is.

Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott az intézménynek, hogy sikeresen pályáztak, valamint a felkészítő és kísérő tanároknak, akik segítették a diákokat az angliai tartózkodás során.

Az alpolgármester kiemelte, hogy az elmúlt öt évben, amikor a fiatalok hazajöttek a szakmai gyakorlatról, mindig pozitív élményekről számoltak be. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy következő években is folytatódik ez a sorozat és lesz lehetősége a fiataloknak a külföldi tapasztalatszerzésre.

A 24 diák szeptember 9-én indult a három hetes szakmai gyakorlatra.

A 6 fő gazdasági informatikus és a 18 fő irodai titkár tanulóból álló csoportot Krausz Gabriella Éva szakmai igazgatóhelyettes, Hudákné Lengyel Éva ügyvitel szaktanár és Faragó Róbert angol nyelvtanár kísérte. A kísérőtanárok nyelvi, szakmai és a hétköznapi élet során felmerülő nehézségek megoldásában támogatták a diákokat. A hunyadis diákokat családoknál szállásolták el, így bepillantást nyerhettek a britt családok életébe és lehetőségük nyílt beszédkészségük fejlesztésére is. A szakmai gyakorlatot különböző szektorokban kis és középvállalkozásoknál töltötték napi hat órás munkaidővel. 

Fehérvári színes

 1. Vásáry André operett és musical estje szerdán az Öreghegyi Közösségi Házban

  Június 19-én, szerdán Vásáry André operett és musical estjére kerül sor az Öreghegyi Közösségi Házban. A 20 órakor kezdődő esemény élő zenekarral és táncosok közreműködésével hallható és látható majd, a belépő 1500 forint.

  2019.06.17.
 2. Ismét horvát táncház lesz a Tököli Délszláv Táncegyüttes és a Kolo tagjaival

  Júnuis 17-én, hétfőn 17.30 órakor horvát táncház lesz a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Táncokat tanít Rodekné Blahó Márta, a tököli Délszláv Táncegyüttes vezetője, harmonikán közreműködik Halász László, a Kolo együttes vezetője. A belépés díjtalan.

  2019.06.17.
 3. Borsófesztivál és egészségnap a Feketehegy-Szárazréten

  Az idei Borsófesztivál volt már az ötödik a közösségi központ a Feketehegy-Szárazréten a gasztroudvarában. A Székesfehérvári Kertbarát Egyesület és A Szabadművelődés Háza közös programján bármilyen ételt lehetett főzni vagy sütni borsóból. A rendezvénnyel egyidőben tartották a városrészi egészségnapot, ahol ingyenes szűrővizsgálatokkal vártak minden korosztályt.

  2019.06.15.
 4. Élménymedencével, vizes játszótérrel és csúszdákkal vár a Városi Strand

  Szombaton reggel megnyitott a városi strand. A tavaly elkészült háromcsúszdás medence és a pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence mellett a legkissebbeknek szóló újdonság – Bory Jenő 1922-ben készült Huszár születik című szobra mellett – a vizes játszótérrel, de új padok, pergolák és 200 napozóágy is várják a vendégeket.

  2019.06.15.
 1. Holnap nyit a strand - csúszdák és vizes játszótér is várja a fehérváriakat

  Szombaton reggel nyit a városi strand. A tavaly elkészült háromcsúszdás medence és a pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence mellett a legkissebbeknek szóló újdonság – Bory Jenő 1922-ben készült Huszár születik című szobra mellett – a vizes játszótérrel, de új padok, pergolák és 200 napozóágy is várják a vendégeket.

  2019.06.14.
 2. Helló, nyár! - este Margaret Island és DjErnôPiaf a Zichy színpadon

  A nyárral együtt a vakáció is megérkezett végre, a vakációval pedig a Helló, nyár! koncertje. A város ajándékaként idén a Margaret Island és DjErnôPiaf érkezik Fehérvárra. A Zichy színpadon június 14-én, pénteken este fél nyolckor kezdődik a buli. A program természetesen ingyenes!

  2019.06.14.
 3. Csaknem 12 kilós pontyot fogtak a Savanyú Emlékkupán

  Kilencedik alkalommal rendezte meg a Savanyú Emlékkupa horgászversenyt a Red-Blue Devils futballszurkoló-csoport az elmúlt hétvégén. Kétfős csapatok szálltak versenybe a palotavárosi felső horgásztónál, ahol volt felnőtt és ifi kategória is.

  2019.06.13.
 4. Csodálatos élővilág a Sóstón - egyedülálló természeti csoda Székesfehérváron

  A Sóstó egy megmaradt oázis, amit sikerült megmenteni és tényleg működik, aminek a csodájára járnak a természetvédelmi szakemberek is. A Magyar Madártani Egyesület nemrégiben elkezdte felmérni, hogy pontosan hány faj található a Sóstón. A természetvédelmi terület rehabilitációja olyannyira jól sikerült, hogy Európa legnagyobb szerecsensirály költőhelye Székesfehérváron található. 

  2019.06.12.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek