Erasmusos élményeikről számoltak be a hunyadis diákok a Városházán

Az ERASMUS+ projekt keretében a Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumának diákjai három hetes szakmai gyakorlatra utaztak Londonba. A huszonnégy - irodai titkár és gazdasági informatikus - szakképzős diák szeptember 9-e és szeptember 29-e között szerezhetett idegen nyelvi és szakmai ismereteket.
2018.11.05. 12:45 |

Az informatikai és ügyviteli szakirányon tanuló diákok több munkahelyen dolgoztak a három hét során, a londoni tapasztalat a nyelvi kompetencia vizsgájukhoz is nagy segítséget jelent.

Az ERASMUS+ projektben részt vevő tanulókat és kísérő tanáraikat a Városháza Dísztermében fogadta Mészáros Attila alpolgármester, aki elmondta, hogy a háromhetes szakmai gyakorlat kiváló lehetőséget jelentett a fiatalok számára az idegen nyelv elsajátítására és egy másik ország kultúrájának megismerésére is.

Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott az intézménynek, hogy sikeresen pályáztak, valamint a felkészítő és kísérő tanároknak, akik segítették a diákokat az angliai tartózkodás során.

Az alpolgármester kiemelte, hogy az elmúlt öt évben, amikor a fiatalok hazajöttek a szakmai gyakorlatról, mindig pozitív élményekről számoltak be. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy következő években is folytatódik ez a sorozat és lesz lehetősége a fiataloknak a külföldi tapasztalatszerzésre.

A 24 diák szeptember 9-én indult a három hetes szakmai gyakorlatra.

A 6 fő gazdasági informatikus és a 18 fő irodai titkár tanulóból álló csoportot Krausz Gabriella Éva szakmai igazgatóhelyettes, Hudákné Lengyel Éva ügyvitel szaktanár és Faragó Róbert angol nyelvtanár kísérte. A kísérőtanárok nyelvi, szakmai és a hétköznapi élet során felmerülő nehézségek megoldásában támogatták a diákokat. A hunyadis diákokat családoknál szállásolták el, így bepillantást nyerhettek a britt családok életébe és lehetőségük nyílt beszédkészségük fejlesztésére is. A szakmai gyakorlatot különböző szektorokban kis és középvállalkozásoknál töltötték napi hat órás munkaidővel. 

Fehérvári színes

 1. Húsvéti témanap lesz szombaton a Székesfehérvári NépmesePonton

  Április 20-án, szombaton 10 és 12 óra között húsvéti témanapot lesz a Székesfehérvári NépmesePonton. Várnak mindenkit, aki részt szeretne venni egy népmesére épülő, interaktív, játékos-zenés, kézművességgel tarkított foglalkozáson, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban található NépmesePonton. 

  2019.04.19.
 2. Mulatság, gyermekjátszó és kézműves foglalkozás húsvétvasárnap a Táncházban

  Április 21-én, húsvét vasárnap ünnepi húsvéti táncházba várja a családokat az Alba Regia Táncegyesület. 17 órától hímes tojás készítése lesz a program különböző technikákkal, Pintérné Markovich Marcella irányításával. 18 órától „Ma van Húsvét napja” címmel népi gyermekjátszó kezdődik Bókáné Zemancsek Edit vezetésével, majd 19:30-kor kezdődik a táncházi mulatság a Galiba zenekarral. Belépő: 500 Ft

  2019.04.18.
 3. Népmesés szakmai workshop lesz óvónőknek a Gárdonyiban

  Sokszínű népmesei feldolgozás címmel szakmai workshopot szerveznek óvónőknek, pedagógusoknak a Gárdonyi Géza Művelődési Házban működő Székesfehérvári NépmesePonton. A május 8-i rendezvényre május 3-ig várják a jelentkezéseket.

  2019.04.18.
 4. Tíz templomot érintő kerékpáros zarándoklat lesz Fehérváron szombaton

  Április 20-án, Nagyszombaton tíz templomot érintő kerékpáros zarándoklat lesz Székesfehérváron. Régi hagyomány, hogy nem csak a saját egyházközségükbe, hanem más templomokba is elzarándokolnak a hívek szentsírt látogatni. Találkozó szombaton reggel 9 órakor a Zsolt utca 30. alatti Almássy-telepi templomnál lesz, a programot várhatóan 13 órakor zárják a Vízivárosi Jézus Szíve templomnál. Felnőttek, fiatalok részvételére egyaránt számítanak.

  2019.04.18.
 1. Online Floralia, azaz #gorsium21 - diákok tudósításait várják

  Általános és középiskolások tudósításait várja az Online Floralia, azaz #gorsium21 felhívás. Két-három fős csapatok készíthetnek kötetlen műfajú produktumokat a tavaszünnepről: hogyan jelenik meg az ókori birodalmi időutazás az instán, videón, képekben vagy tweetekben. A legjobb pályázatokkal FEZEN-jegyet is lehet nyerni.

  2019.04.17.
 2. A Hungarikum együttes ad klubkoncertet A Szabadművelődés Házában

  Április 18-án, csütörtökön a Hungarikum együttes klubkoncertjére várják az érdeklődőket A Szabadművelődés Házába. Az esemény 19 órakor kezdődik, a belépés díjtalan.

  2019.04.17.
 3. Rajzolj, írj, tervezz! - keresik a legkreatívabb óvodát és iskolát

  Május 10-ig várja a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltók hivatását, a tűzmegelőzés, a tűzvédelem fontosságát bemutató rajzokat, kézműves alkotásokat, verseket és számítógépes programokat. Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2019-ben is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére.

  2019.04.17.
 4. Ünnepvárás a belvárosban - tojáskúttá változott a Liszt Ferenc utcai Koronás kút

  Az alapításának negyed százados évfordulóját idén ünneplő Fehérvári Polgárok Egyesülete már hatodik alkalommal öltöztette ünnepi díszbe a Liszt Ferenc utcában található Koronás kutat. A Felsővárosi Óvoda növendékei műsorral készültek és Varró János, népzenész tekerőlant előadását is meghallgathatták a résztvevők.

  2019.04.16.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek