Erasmusos élményeikről számoltak be a hunyadis diákok a Városházán

Az ERASMUS+ projekt keretében a Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumának diákjai három hetes szakmai gyakorlatra utaztak Londonba. A huszonnégy - irodai titkár és gazdasági informatikus - szakképzős diák szeptember 9-e és szeptember 29-e között szerezhetett idegen nyelvi és szakmai ismereteket.
2018.11.05. 12:45 |

Az informatikai és ügyviteli szakirányon tanuló diákok több munkahelyen dolgoztak a három hét során, a londoni tapasztalat a nyelvi kompetencia vizsgájukhoz is nagy segítséget jelent.

Az ERASMUS+ projektben részt vevő tanulókat és kísérő tanáraikat a Városháza Dísztermében fogadta Mészáros Attila alpolgármester, aki elmondta, hogy a háromhetes szakmai gyakorlat kiváló lehetőséget jelentett a fiatalok számára az idegen nyelv elsajátítására és egy másik ország kultúrájának megismerésére is.

Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott az intézménynek, hogy sikeresen pályáztak, valamint a felkészítő és kísérő tanároknak, akik segítették a diákokat az angliai tartózkodás során.

Az alpolgármester kiemelte, hogy az elmúlt öt évben, amikor a fiatalok hazajöttek a szakmai gyakorlatról, mindig pozitív élményekről számoltak be. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy következő években is folytatódik ez a sorozat és lesz lehetősége a fiataloknak a külföldi tapasztalatszerzésre.

A 24 diák szeptember 9-én indult a három hetes szakmai gyakorlatra.

A 6 fő gazdasági informatikus és a 18 fő irodai titkár tanulóból álló csoportot Krausz Gabriella Éva szakmai igazgatóhelyettes, Hudákné Lengyel Éva ügyvitel szaktanár és Faragó Róbert angol nyelvtanár kísérte. A kísérőtanárok nyelvi, szakmai és a hétköznapi élet során felmerülő nehézségek megoldásában támogatták a diákokat. A hunyadis diákokat családoknál szállásolták el, így bepillantást nyerhettek a britt családok életébe és lehetőségük nyílt beszédkészségük fejlesztésére is. A szakmai gyakorlatot különböző szektorokban kis és középvállalkozásoknál töltötték napi hat órás munkaidővel. 

Fehérvári színes

 1. Nyáresti Vigalom az Öreghegyi Közösségi Házban Buch Tiborral és a Horváth Duóval

  Augusztus 22-én Nyáresti Vigadalom kerül megrendezésre az Öreghegyi Közösségi Házban. A 19 órakor kezdődő eseményen fellép Horváth Elemér “Emi”, Buch Tibor és Horváth Péter. Jegyvásárlás a helyszínen lehetséges.

  2019.08.21.
 2. Pazar tűzijáték zárta az ünnepet a Palotavárosi tavaknál

  Szent István király ünnepe a hagyományoknak megfelelően idén is tűzijátékkal zárult a Palotavárosi tavaknál. A Királyi Napokat lezáró látványos show-t több ezren figyelték, az élménynek az időjárás is kedvezett.

  2019.08.20.
 3. Felvonulás és borlovag-avatás - kárpát-medencei borrendek találkoztak Fehérváron

  Ismét a Székesfehérvári Királyi Napok zárónapján rendezték meg Magyarország és a Kárpát-medence egyik legnagyobb borrendi összejövetelét. A nagyszabású eseményre 32 delegáció 120 tagja érkezett a Noé-hegyi Szent István Borrend meghívására. A szakmai programokat követően délután fröccsszigeten kínálták a Városház téren sétálókat, majd Fő utcai felvonulással, színpadi programokkal és borlovag-avatással folytatódott az országos találkozó.

  2019.08.20.
 4. Öreghegyi Mulatság kenyérszenteléssel, utcabállal és tűzijátékkal

  Idén már 28. alkalommal rendezték meg az Öreghegyi Mulatságot a Bory-téren, hagyományosan a Szent István napját megelőző napon. Volt borrendi felvonulás, megáldották az új bort és kenyeret, este pedig utcabállal és tűzijátékkal ért véget a mulatság.

  2019.08.20.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek