Én vagyok - különleges koncert lesz pénteken a Szent Imre templomban

Péntek este különleges spirituális élményben lehet része a komolyzene- és színművészet szerelmeseinek, hiszen egy izgalmas összművészeti előadással várja az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházzal és a Dunaújvárosi Vegyes Karral közös estjére. A Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum szervezésében a Szent Imre-templomban talál otthonra az Ars Sacra Fesztivál kiemelt eseménye, amely egyben az ARSO Zene-szó sorozatának záróhangversenye.
2023.09.15. 07:15 |
Én vagyok - különleges koncert lesz pénteken a Szent Imre templomban

A Zene-szó 2023. sorozat negyedik előadása különleges spirituális élménnyel várja a közönséget a Szent Imre-templomban. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház közös produkciójában tavaly bemutatott „Én vagyok!” című, egyedi hangulatú kortárs összművészeti előadásban Csadi Zoltán színművész eleveníti meg Krisztus csodatetteit, tanításait, életútját és szolgálatát.

A prózai szövegekhez a fiatal magyar zeneszerző, Farkas Bence kifejezetten erre az alkalomra komponált “Mária-énekek” darabja és Johann Sebastian Bach műveinek Igor Stravinsky által készített átiratai társulnak, a Dunaújvárosi Vegyes Kar közreműködésével.

A Ruff Tamás által vezényelt előadás egyben az Ars Sacra Fesztivál egyik kiemelt fontosságú székesfehérvári eseménye lesz.

A hangverseny szeptember 15-én, pénteken este 6 órakor kezdődik a székesfehérvári Szent Imre-templomban, jegyek a koncert helyszínén korlátozott számban is rendelkezésre állnak.

Közreműködik: Csadi Zoltán színművész, Németh Irma népdalénekes, Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a Dunaújvárosi Vegyeskar
Karvezető: Kurucz Gergely
Zenei vezető: Dobri Dániel
Zene: J.S.Bach, I.Stravinsky, Farkas Bence
Vezényel: Ruff Tamás

Kultúra

 1. Zene-Szó idén is

  Idén is megrendezik a Zene-Szó című kamarakoncert-sorozatot az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a Székesfehérvári Egyházmegye összefogásával. Június 28-án, pénteken 18.00 órakor kezdődik a háromrészes program nyitó estje, melyet Mozartnak szentelnek, majd augusztusban és szeptemberben is lesz egy-egy hangverseny. Jegyek válthatóak online a Zenekar honlapján, valamint személyen a zenekari jegyirodában és a helyszínen.

  2024.06.25.
 2. Kína kincsei vasárnapig!

  Nagy sikerrel, több mint 12 ezer látogatóval zárták a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatot Székesfehérváron. Az egyik legnépszerűbb helyszín Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok Kora kiállítás és a hozzá kapcsolódó kínai kulturális program volt. A nagy érdeklődésre való tekintettel a nemzetközi tárlatot június 30-ig, vasárnapig meghosszabbították, a belépőket pedig a mai naptól féláron lehet megvásárolni.

  2024.06.25.
 3. Chikara Sugano elbúcsúzott

  Különleges fuvolakoncertet adott Chikara Sugano. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar kiváló fuvolistája nyáron visszatér Japánba, búcsúzóul még utoljára elvarázsolta a fehérvári közönséget az ARSO székházában.

  2024.06.25.
 4. Gyóni Géza emléke

  Gyóni Gézára a hősi halált halt katonaköltőre emlékeztek a Szent István Művelődési Házban. Az I. világháborúban elhunyt költő munkásságát Nagy Benedek szobrászművész és Jakubek Tiborné az intézmény igazgatója idézte meg.

  2024.06.25.