Én és a családom - eredményt hirdettek a rajzpályázaton

A család nemzetközi napja alkalmából hirdetett rajzpályázatot óvodások és kisiskolások részére a Székesfehérvári Család és KarrierPONT. A felhívásra 63 alkotás érkezett. A Fehérvári Civilközpontban megnyílt kiállításon három kategóriában a legjobb három alkotás díjátadójára is sor került.
2019.05.15. 13:33 |

A család nemzetközi napja május 15-e. Az ENSZ 1994-ben nyilvánította e napot a család nemzetközi napjává. 

A felhíváshoz Magyarország is csatlakozott. A kezdeményezés a figyelmet a családra, a társadalom legfontosabb „intézményére” irányítja. A Székesfehérvári Család és KarrierPONT e nemzetközi naphoz kapcsolódó programsorozatának részeként „Én és a családom” címmel hirdetett rajzpályázatot. Három kategóriában 3-4 éves és 5-6 éves óvodás gyermekek, illetve 7-10 éves alsó tagozatos iskolás gyermekek neveztek egy-egy rajzzal. Mint azt Berdó-Kovács Erika, a karrierpont vezetője elmondta, összesen 63 színes, mozgalmas alkotás érkezett. Az Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodájából, a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvodából és a Tulipános Tagóvodájából, a Maroshegyi  Óvodából, a Tolnai Utcai Óvodából, valamint a Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodájából. Az általános iskolások közül a Hétvezér, a Vasvári Pál és a Felsővárosi Általános Iskola diákjai küldték be alkotásaikat.

Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok köszönetet mondott az alkotóknak és a szervezőknek.

„Jó látni ezeken a rajzokon, hogy a gyermekek számára mi mindent jelent a család, amely egy társadalomban a legnagyobb értéket képviseli. A hétköznapok, ünnepnapok egy-egy pillanata jelenik meg a képeken: kirándulás, családi ebéd, vagy éppen egy nyaralás.  Mindenki számára bíztató visszajelzés, hogy a gyerekek egy biztonságot jelentő közösségként ábrázolják a családjukat. Ezek az erős közösségek jelentik Székesfehérvár jövőjét is.”

A köszöntőt követően három kategóriában összesen kilenc díjat adtak át a tehetséges kis művészeknek.

A 63 pályaművet az Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodájából, a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvodából és a Tulipános Tagóvodájából, a Maroshegyi  Óvodából, a Tolnai Utcai Óvodából, valamint a Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodájából, a Hétvezér, a Vasvári Pál és a Felsővárosi Általános Iskola diákjai küldték be.

Fehérvári színes

 1. Öreghegyi Mulatság kenyérszenteléssel, utcabállal és tűzijátékkal

  Idén már 28. alkalommal rendezték meg az Öreghegyi Mulatságot a Bory-téren, hagyományosan a Szent István napját megelőző napon. Volt borrendi felvonulás, megáldották az új bort és kenyeret, este pedig utcabállal és tűzijátékkal ért véget a mulatság.

  2019.08.20.
 2. IV. Béla harcászata - hagyományőrző íjászok és kardforgatók szállták meg a Zichy ligetet

  Harmadik, egyben utolsó napjához érkezett a Koronázási Ünnepi Játékok hétfőn, a Zichy ligetben folytatódtak a hagyományőrző csapatok bemutatói. A Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület harcosai a mongolok elleni harcmodort mutatták be, míg a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje Honvéd Szondi György SE fiataljai a IV. Béla király és fia, István herceg közötti polgárháborúba engedtek betekintést.

  2019.08.19.
 3. Élő sakkfigurák lépéseivel nézhettük meg a muhi csatát Fehérváron

  A középkori élő óriás sakk a játékok egyik újdonsága volt idén a Városház téren: a formabontó előadás egy valódi sakkjátszmát vitt színre, valódi sakklépéseket követve jelenítette meg a muhi csata küzdelmeit. 

  2019.08.19.
 4. A Barátság moziban is látható a Miles Davis életéről szóló új dokumentumfilm

  Augusztus 28-án 18 órakor mutatják be a Barátság moziban Stanley Nelson zenés dokumentumfilmjét. A film Miles Davis életébe és pályafutásába nyújt betekintést, a zenei ikon saját szavaira és önéletrajzára alapozva.

  2019.08.19.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek