Emlékünnepséget szerveznek Wathay Ferenc hős vicekapitány tiszteletére

Wathay Ferenc vicekapitány és a 30 éves fennállását ünneplő Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület tiszteletére szerveznek emlékünnepséget szeptember 19-én, csütörtökön Székesfehérváron. A programok 14 órakor a Prohászka ligetben kezdődnek, majd 15.00 órakor a Tilinkó zenekar közreműködésével a Városházán folytatódnak. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!
2019.09.17. 12:53 |

Székesfehérvár várának 1601. szeptember 19-én történt, török alóli ideiglenes felszabadításának évfordulóján megemlékezést szervez a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület. A Prohászka ligetben, Wathay Ferenc vicekapitány szobránál csütörtökön 14 órakor kezdődő eseményen történelmi megemlékezésre kerül sor kultúrműsorral, ünnepi beszéddel és koszorúzással.

Ezután a résztvevők átvonulnak a Városháza Dísztermébe, ahol 15.00 órakor ünnepi közgyűlésen emlékeznek meg az egyesület megalakulásának harmincadik évfordulójáról. A műsorban közreműködik a Hungarikum együttes, Tilinkó zenekar és a Nőszirom Vegyeskar. Az eseményen elismeréseket és okleveleket adnak át.

Közélet

 1. Ötletek a digitális oktatáshoz - június 5-ig meghosszabították a pályázatot

  A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pályázatot ír ki osztályoknak, tanulóközösségeknek, testvéreknek, hogy küldjék el, töltsék fel, mutassák meg tanulást segítő ötleteiket. A kezdeményezést Székesfehérváron a SZÉNA Egyesület koordinálja, az ötleteket június 5-ig várják.

  2020.06.02.
 2. Trianon 100 – Székesfehérvár méltón emlékezik június 4-én

  "… június 4-én egyetlen percre se hagyjuk magára az Országzászló Emlékművet! Aki csak teheti, helyezzen el virágot, mécsest a Nemzeti Összetartozás városi szimbólumánál a nap folyamán.” – ezzel a kéréssel fordult csütörtökön a fehérváriakhoz dr. Cser-Palkovics András polgármester. 

  2020.06.02.
 3. Hősök Napja - püspöki szentmisével emlékeztek a Don-kanyar Kápolnánál

  A hagyományoknak megfelelően püspöki szentmisével emlékeztek meg Hősök Napja alkalmából a háborúkban elesett katonákról Pákozdon, a mészeg-hegyi Don-kanyar Kápolnánál. Az ünnepi liturgiát katonai tiszteletadás kísérte. A szentmise után koszorúkat helyeztek el az ismeretlen katona sírjánál, tisztelegve az idegen földön elesett magyar katonák és minden magyar katonahős áldozatvállalása előtt.

  2020.05.31.
 4. Néma főhajtás a hősök emléke előtt a Hősök terén

  Május utolsó vasárnapja a Hősök Napja. Székesfehérváron pénteken kezdődött és vasárnap, a Belvárosban, a Hősök terén zárult a megemlékezés-sorozat, amelynek keretében a háborúkban elesett katonákra emlékeztek. Vasárnap délben Székesfehérvár Önkormányzata közös koszorúzást tartott a Fejér Megyei Önkormányzat, a Magyar Honvédség Parancsnoksága és a honvéd hagyományokat őrző civil szervezetek képviselőinek részvételével.

  2020.05.31.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V