Emlékkonferencia Nádorfi Gabriella tiszteletére a Múzeumban

Emlékkonferenciát szervez Nádorfi Gabriella régész tiszteletére a Szent István Király Múzeum és Székesfehérvár Polgármesteri Hivatala. A római kor és Pannónia elismert kutatója 2018 novemberében hunyt el. Levetítik a vele készült utolsó beszélgetést, majd az egykori kollégák és a régész szakma képviselői tartanak előadásokat.
2022.09.21. 09:33 |
Emlékkonferencia Nádorfi Gabriella tiszteletére a Múzeumban

Nádorfi Gabriella, a Szent István Király Múzeum neves szakembere elsősorban Fejér megyei, illetve gorsiumi feltárásokban vett részt. Nevéhez köthető „A Seuso-kincs Székesfehérváron” című kiállítás szervezése, valamint vezetésével valósult meg a Gorsium Régészeti Park felújítása és az ott bemutatott Pompei kiállítás is. 2018 novemberében, mindössze 66 éves korában hunyt el, munkásságára és máig ható személyiségére konferencia keretében emlékeznek 2022. szeptember 23-án, pénteken 10 órai kezdettel a Múzeum Rendház épületének Látogatóközpontjában.

A programon köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András polgármester és Pokrovenszki Krisztián, a Múzeum igazgatója.

A konferencián levetítik a Nádorfi Gabriellával készült utolsó beszélgetést, majd Hajdú Éva egykori miniszteri biztos, újságíró, Dézsy Zoltán oknyomozó riporter, a Seuso filmek rendezője és Boruzs Kata, Nádorfi Gabirella egykori régész hallgatója tart előadást. A további programban régész szakmai előadások és filmvetítés is szerepel.

Kultúra

 1. Országos Könyvtári Napok

  Becsületkasszás könyvvásár keretében válogathatnak az olvasók szombatig a Vörösmarty Mihály Könyvtár állományból kivont kötetei és folyóiratai között a Bartók Béla téri épületben. A Gyermekrészlegben Magyarország békáit bemutató tablókiállítást, szerdán délelőtt pedig kutyás érzékenyítő foglalkozást rendeznek. Mindezen programok az Országos Könyvtári Napok keretében várják az érdeklődőket.

  2022.10.05.
 2. Tárogató workshop

  Egy fúvós hangszer, a tárogató lesz a főszereplője a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ eseményének, amely a Csoóri Sándor Program támogatásával valósul meg a Fürdő sori épületben október 22-én, szombaton és november 5-én, szombaton. Az ingyenes tárogató workshop napokra már lehet jelentkezni a www.fehervariprogram.hu oldalon. A program zenei mentora és előadója Cserta Balázs lesz.

  2022.10.05.
 3. Színek és évek

  Színek és évek címmel nyílt meg a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon gondozottjainak kiállítása a Széna téri Könyvtárban. Az ünnepségen Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte az intézmény lakóit és munkatársait.

  2022.10.04.
 4. 70 évesek a megyei könyvtárak

  Ünnepel a Vörösmarty Mihály Könyvtár: 70 éve nyitotta meg kapuit a közművelődési intézmény. A Központi Könyvtár retro hangulatúra változott, a hét évtized emlékeit kiállítás keretében mutatják be.

  2022.10.04.