Emlékezni csendben, méltósággal a Doni áttörés évfordulóján

A Doni áttörés évfordulóján a tisztelet jeléül gyújt mécsest a közösség nevében január 12-én, kedden a MATASZ Fejér Megyei Szervezetének két tagja a Hősök terén. A szervezet felhívással fordult a közösségi oldalon tagjai, támogatói és követői felé a megemlékezések kapcsán.
2021.01.08. 13:47 |

Mint ismert, a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) minden évben megszervezi a Doni Hősök Emléktúrát, amelynek résztvevői valós teljesítménnyel tisztelegnek a Don kanyarban harcolt, elesett, eltűnt vagy hadifogságba esett honvédek előtt. Az idei évben a programot meghiúsította a járványhelyzet, de az emlékezés nem marad el.

A Magyar Tartalékosok Szövetsége megyei szervezetének 2-3 tagja január 12-én 09.00 órakor megemlékezik a Doni áttörés évfordulójáról, és tisztelete jeléül mécsest gyújt a háborúban elhunyt katonák emlékére a Hősök terén, Székesfehérváron. Azt követően ezen a napon a 10-es huszárok emlékművénél, a ’csonka harang’ emlékműnél, az Ady Endre utcai I-II. világháborús emlékműnél, a 17-esek emlékművénél, a Hosszútemetőben lévő emlékműveknél, a Rác temetőben, a 69-esek emlékművénél, a Szentlélek katonatemetőben, a Lánczos Kornél Gimnázium falán elhelyezett emléktáblánál, a Géza utca és a Királysor sarkánál lévő emlékműnél. Ezt az útvonalat lejárva emlékeznek a hősökre.

közösségi oldalukon megjelent felhívásban azt javasolják, hogy akik fontosnak tartják a megemlékezést és tisztelgést az ősök előtt, ők egyénileg vagy családi program keretében, az érvényben lévő járványügyi szabályok betartása mellett tegyék meg azt január 12-e és február 14-e között, és küldjenek erről egy fényképes beszámolót a szervezet közösségi oldalára.

Közélet

 1. Két hónapja állnak helyt a fehérvári kórházban az MH 43. ezred katonái

  Tóth István százados a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház katonaállományának kijelölt rangidős parancsnoki tisztségét látja el 2020. november 16. óta az MH 43. ezred alakulatából. Már a második napon nyolc különböző munkaterületre, nyolcféle munkaidő beosztással sikerült a rábízott állományt a helyi egészségügyi intézmény mindennapjainak ,,vérkeringésébe” beillesztenie.

  2021.01.16.
 2. Hogyan tovább suli után? - pályaorientációs tanácsadás középiskolásoknak díjmentesen

  Hogyan tovább a suli után? címmel középiskolásokat vár ingyenes pályaorientációs tanácsadásra a Sikerativ Életmód Egyesület jövő hétfőtől, több alkalommal. A korlátozott létszám miatt az online programra e-mailben kell regisztrálni.

  2021.01.15.
 3. Zöldsuli Program az István Király Iskola kisdiákjaival

  Az István Király Általános Iskola második osztályos kisdiákjai egy kisfilmmel hirdetik, mennyire fontos a szelektív gyűjtés a fenntarthatóság szempontjából. A zenés videóban újrahasznosított sakkfigurákat készítenek egy játszmához, és a bábuk elkészítésébe is beavatják a nézőket. A Youtube-on megnézhető pályamunka a Cetelem Zöldsuli Programhoz készült

  2021.01.15.
 4. Iskolanyitogató kicsit másképp - online mutatkoznak be az intézmények

  Szép hagyomány Székesfehérváron is, hogy a leendő első osztályosoknak és szüleiknek iskolanyitogató, ‘csibehívogató‘ programokon keresztül mutatkoznak be a város általános iskolái. Bár a személyes találkozásokra és közös játékokra most nincs lehetőség, az intézmények nem hagyják cserben a döntés előtt állókat.

  2021.01.15.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár