Első mérkőzését játszotta a Szuperligába feljutott Köfém SC tekecsapata hazai pályán

Első Szuperligás mérkőzését játszotta a Köfém SC férfi tekecsapata szombaton, a Köfém csarnok pályáján a Répcelak SE ellen. Az elitligában bemutatkozó csapat mérkőzésére a lelkes szurkolótábor mellett Székesfehérvár polgármestere is ellátogatott.
2019.09.07. 15:45 |

A Köfém SC férfi tekézői 37 esztendő elteltével, 1982 után először vívták ki a legmagasabb osztályban való szereplés jogát.

„A fiúk a tavalyi szezonban bizonyították, hogy egységes, jó csapatot alkotnak, megérdemelten nyerték meg a bajnokságot. Ezt követően a nyarunk elég húzósra sikerült, mivel a Szuperligában olyan követelmények vannak; magát a pályát tekintve, illetőleg az egyesülettel kapcsolatosan is, amelyek pótlásra szorultak.

A Köfém tekepályának meg kellett szereznie a nemzetközi minősítést.

Ezzel sok munka és idő telt el, sok apróbb javítást kellett elvégeznünk. Csórról leigazoltuk Botka Dávidot, Németh Józsefet és Jezsoviczki Csabát.

Július közepén kezdődött a felkészülés, az első egy-két mérkőzés számunkra puhatolózás, ahol kezdjük magunkat összeszedni és előreláthatólag a harmadik mérkőzéstől találkozunk azokkal a csapatokkal, akikkel igazán érdekes összecsapásokat vívhatunk.

A mai ellenfél, Répcelak nagyon jó csapat, telis-tele világbajnokokkal. Több kupánkon is jártak már itt; tisztes helytállás az elvárás a mérkőzéssel kapcsolatosan.” - emelte ki a mérkőzést megelőzően Bata Jenő, Köfém SC teke szakosztályának vezetője.

Az első Szuperligás találkozóra Dr. Cser-Palkovics András is ellátogatott, aki kiemelte: „A Köfém SC sporttörténelmet ír a mai napon, hiszen Szuperligás mérkőzésre kerülhet sor Székesfehérváron.”

„Nagyon örömteli, hogy van egy újabb csapatsportág, amelyben országos szinten is a legmagasabb szinten, a legjobbak között szerepelhetünk.

Az új sportcsarnokkal összefüggésben egy infrastrukturális kérdés, probléma is megoldódik; lesz egy új tekecsarnok is, ahol a csapat a legmagasabb célokért guríthat.” - tette hozzá Fehérvár polgármestere.

Az eseményen részt vett Mészáros Attila, alpolgármester is.

Sport

 1. EB-selejtezőre készül Fehérváron a női kosárlabda-válogatott

  Székely Norbert szövetségi kapitány vezetésével a hollandok elleni, novemberi, kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőre készül Székesfehérváron a női kosárlabda-válogatott. A keretben van sérülésből felépült, és éppen klub nélküli játékos is, a lényeg most az összetartás. A hétfőn kezdődött edzőtábor négy héten át tart az MKOSZ edzőközpontjában.

  2020.06.30.
 2. Jégkorong Erste Liga - finn edző irányítja a Fehérvári Titánokat

  A finn Kasper Vuorinent nevezték ki a jégkorong Erste Ligában szereplő Fehérvári Titánok edzőjének. A klub honlapjának beszámolója szerint a játékoséveit Finnországban töltő tréner aktív pályafutását 2007-ben fejezte be.

  2020.06.30.
 3. Triatlon - világsztárok és érmek a Deseda-tó partján

  A hazai triatlon egyik meghatározó helyszínén, a kaposvári Deseda-tó partján került megrendezésre az idei szezon első megmérettetése. A múlt héten kirobbant nyári hőség nem állta útját a Family Tree Triatlon SE sportolóinak sem, az egyesület versenyzői szép eredményekkel zártak Somogyban.

  2020.06.29.
 4. Karantén utáni első úszóverseny Győrben, delfinesekkel

  A koronavírus utáni első meghívásos úszóversenyt rendezték Győrben, a Covid-19 miatt előírt szabályok fokozott betartása mellett. A fedett uszodában lebonyolított versenyen igen népes mezőny állt rajthoz, az utánpótlás legjobbjai mellett olimpiai kerettagok is. A székesfehérvári Delfin SE fiataljai is most először mutatták meg magukat a nehéz időszak után.

  2020.06.29.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak