Első mérkőzését játszotta a Szuperligába feljutott Köfém SC tekecsapata hazai pályán

Első Szuperligás mérkőzését játszotta a Köfém SC férfi tekecsapata szombaton, a Köfém csarnok pályáján a Répcelak SE ellen. Az elitligában bemutatkozó csapat mérkőzésére a lelkes szurkolótábor mellett Székesfehérvár polgármestere is ellátogatott.
2019.09.07. 15:45 |

A Köfém SC férfi tekézői 37 esztendő elteltével, 1982 után először vívták ki a legmagasabb osztályban való szereplés jogát.

„A fiúk a tavalyi szezonban bizonyították, hogy egységes, jó csapatot alkotnak, megérdemelten nyerték meg a bajnokságot. Ezt követően a nyarunk elég húzósra sikerült, mivel a Szuperligában olyan követelmények vannak; magát a pályát tekintve, illetőleg az egyesülettel kapcsolatosan is, amelyek pótlásra szorultak.

A Köfém tekepályának meg kellett szereznie a nemzetközi minősítést.

Ezzel sok munka és idő telt el, sok apróbb javítást kellett elvégeznünk. Csórról leigazoltuk Botka Dávidot, Németh Józsefet és Jezsoviczki Csabát.

Július közepén kezdődött a felkészülés, az első egy-két mérkőzés számunkra puhatolózás, ahol kezdjük magunkat összeszedni és előreláthatólag a harmadik mérkőzéstől találkozunk azokkal a csapatokkal, akikkel igazán érdekes összecsapásokat vívhatunk.

A mai ellenfél, Répcelak nagyon jó csapat, telis-tele világbajnokokkal. Több kupánkon is jártak már itt; tisztes helytállás az elvárás a mérkőzéssel kapcsolatosan.” - emelte ki a mérkőzést megelőzően Bata Jenő, Köfém SC teke szakosztályának vezetője.

Az első Szuperligás találkozóra Dr. Cser-Palkovics András is ellátogatott, aki kiemelte: „A Köfém SC sporttörténelmet ír a mai napon, hiszen Szuperligás mérkőzésre kerülhet sor Székesfehérváron.”

„Nagyon örömteli, hogy van egy újabb csapatsportág, amelyben országos szinten is a legmagasabb szinten, a legjobbak között szerepelhetünk.

Az új sportcsarnokkal összefüggésben egy infrastrukturális kérdés, probléma is megoldódik; lesz egy új tekecsarnok is, ahol a csapat a legmagasabb célokért guríthat.” - tette hozzá Fehérvár polgármestere.

Az eseményen részt vett Mészáros Attila, alpolgármester is.

Sport

 1. Századik iskolai fordulóját ünnepelte az ARAK AKTIV

  10 év alatt több mint 8000 székesfehérvári kisiskolás, közel 8000 rajtot jelző dudaszó és megszámlálhatatlanul sok élmény és izgalmas verseny. Az ARAK AKTIV versenysorozta a 100. iskolai fordulót ünnepelte.

  2020.02.27.
 2. A sereghajtó Kaposvári Rákóczi együttesét fogadja szombaton a MOL Fehérvár FC

  Az OTP Bank Liga harmadik körének első mérkőzésén, február 29-én, szombaton 17 órai kezdettel a Kaposvári Rákóczi FC lesz a Vidi ellenfele a MOL Aréna Sóstóban, ahol ezúttal kibővített gyereksarokkal várják a szurkolókat. A jegyvásárlás menetéről és lehetőségeiről itt tájékozódhat.

  2020.02.27.
 3. Fiatal fehérvári falmászók versenyeztek hétvégén az IRCC Alpok-Adria Kupán

  Hétvégén Horvátország fővárosa, Zágráb adott otthont az idei év első IRCC nemzetközi falmászó versenyének. Az Alps-Adriatic IRCC-Croatian Cup 2020 elnevezésű versenyen három fiatal fehérvári mászó próbálta ki magát, első ilyen nehézségű versenyükön; a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai közül Juhász Tamara, Hegedüs-Krisó Dénes és Pajor Vince edzőjükkel, Abonyi Gáborral utazott ki a megmérettetésre. 

  2020.02.26.
 4. Székesfehérvári súlyemelő hölgyek és urak sikerei Tatabányán

  Szombaton Tatabányán mérték össze erejüket a súlyemelők, többek között a Fehérvár Rugby Club súlyemelői is dobogóra léptek, aki eredményeit az alábbiakban közöljük.

  2020.02.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak