Első mérkőzését játszotta a Szuperligába feljutott Köfém SC tekecsapata hazai pályán

Első Szuperligás mérkőzését játszotta a Köfém SC férfi tekecsapata szombaton, a Köfém csarnok pályáján a Répcelak SE ellen. Az elitligában bemutatkozó csapat mérkőzésére a lelkes szurkolótábor mellett Székesfehérvár polgármestere is ellátogatott.
2019.09.07. 15:45 |

A Köfém SC férfi tekézői 37 esztendő elteltével, 1982 után először vívták ki a legmagasabb osztályban való szereplés jogát.

„A fiúk a tavalyi szezonban bizonyították, hogy egységes, jó csapatot alkotnak, megérdemelten nyerték meg a bajnokságot. Ezt követően a nyarunk elég húzósra sikerült, mivel a Szuperligában olyan követelmények vannak; magát a pályát tekintve, illetőleg az egyesülettel kapcsolatosan is, amelyek pótlásra szorultak.

A Köfém tekepályának meg kellett szereznie a nemzetközi minősítést.

Ezzel sok munka és idő telt el, sok apróbb javítást kellett elvégeznünk. Csórról leigazoltuk Botka Dávidot, Németh Józsefet és Jezsoviczki Csabát.

Július közepén kezdődött a felkészülés, az első egy-két mérkőzés számunkra puhatolózás, ahol kezdjük magunkat összeszedni és előreláthatólag a harmadik mérkőzéstől találkozunk azokkal a csapatokkal, akikkel igazán érdekes összecsapásokat vívhatunk.

A mai ellenfél, Répcelak nagyon jó csapat, telis-tele világbajnokokkal. Több kupánkon is jártak már itt; tisztes helytállás az elvárás a mérkőzéssel kapcsolatosan.” - emelte ki a mérkőzést megelőzően Bata Jenő, Köfém SC teke szakosztályának vezetője.

Az első Szuperligás találkozóra Dr. Cser-Palkovics András is ellátogatott, aki kiemelte: „A Köfém SC sporttörténelmet ír a mai napon, hiszen Szuperligás mérkőzésre kerülhet sor Székesfehérváron.”

„Nagyon örömteli, hogy van egy újabb csapatsportág, amelyben országos szinten is a legmagasabb szinten, a legjobbak között szerepelhetünk.

Az új sportcsarnokkal összefüggésben egy infrastrukturális kérdés, probléma is megoldódik; lesz egy új tekecsarnok is, ahol a csapat a legmagasabb célokért guríthat.” - tette hozzá Fehérvár polgármestere.

Az eseményen részt vett Mészáros Attila, alpolgármester is.

Sport

 1. Újabb fehérvári bunyós mutatkozott be a profik között - Serbán Henrik győzelemmel debütált

  Székesfehérvár szombaton újabb ökölvívót delegált a profik táborába, Serbán Henrik sikeres amatőr pályafutás lezárása után döntött a váltás mellett. Henrik bemutatkozó mérkőzése szombaton a Felix Promotion International budakalászi profi box gáláján kiválóan sikerült, négy menetes csatában egyhangú pontozásos győzelmet aratott.

  2019.09.22.
 2. Cápavadászat lesz vasárnap este az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban

  A Hydro Fehérvár AV19 a Dornbirn Bulldogs elleni szombati, hosszabbításos győzelem után vasárnap 17:30 órakor a HC TWK Innsbruck „Die Haie”, azaz a Cápák együttesét fogadja. 24 órán belül a második tétmérkőzését játssza a Hydro Fehérvár AV19 és a vasárnapi találkozón a tét nem más, minthogy megszilárdítja-e a gárda a tabellán elfoglalt negyedik helyét. 

  2019.09.22.
 3. Hegyi Barnabás vereséget szenvedett első profi címmérkőzésén

  Másfél esztendős profi pályafutással a háta mögött, hatodik mérkőzésén magyar bajnoki címmérkőzést vívhatott Hegyi Barnabás szombaton, a betöltetlen középsúlyú magyar bajnoki övért, Harcsa Norbert ellenében. A Felix Promotion International budakalászi profi box gáláján Hegyi ismét sokat támadott, ám védekezése elmaradt a várttól, így a tizenhárom profi mérkőzés minden rutinját felvonultató, dörzsölt és taktikus Harcsa felőrölte őt és elhódította a magyar bajnoki címet.

  2019.09.22.
 4. Két góllal vezetett a Dornbirn, de végül hosszabbításban a Volán nyert

  Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt még 2-0-ra a vendég Dornbirn Bulldogs vezetett a Hydro Fehérvár AV19 csarnokában, a hajrában azonban egyenlítettek a hazaiak. A hosszabbításban pedig alig egy perc kellett csak, hogy Yogan eldöntse a meccset a Volán javára.

  2019.09.21.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak