Első döntetlenjét játszotta hétvégén a fehérvári sakkcsapat

A Fehérvár SE küzdelmes, fordulatos mérkőzésen döntetlent ért el a Honvéd második csapata ellen a Nemzeti Sakk Csapatbajnokság Breyer csoportjában. Fehérvár SE – Honvéd Auróra SE II.: 6 – 6. Győzött: Kiss Viktor, Nádi Ferenc, Fellegi Zoltán, Somos Máté. Döntetlen: Szabó Lőrinc, Pais Nimród, Rabi-Nagy Dániel, Gazdag Péter. A Fehérvár SE a hátralevő fordulók eredményétől függetlenül már dobogós helyen fog végezni a bajnokságban.
2019.03.11. 12:48 |
A mérkőzés első felében úgy nézett ki, hogy sima fehérvári győzelem születik, azután a hazai csapat éltáblásai közül többen botlottak, és így az utolsónak véget érő első táblán Kiss Viktor sötét színnel legyőzte FIDE mester ellenfelét, és ezzel alakult ki a döntetlen. Nagyon értékes győzelmet aratott Somos Máté, a nála mintegy 400 élő-vel magasabb értékszámmal rendelkező ellenfele ellen.

Sport

 1. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 2. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.
 3. Hiába a kétgólos előny, végül kikapott a Fehérvár AV19 Salzburgabn

  Két harmad után úgy tűnt, remek játékkal visszaveheti a pályaelőnyt a Fehérvár AV19 a Red Bull Salzburgtól az EBEL negyeddöntőjében. Az utolsó játékrészt azonban hárommal nyerték a hazaiak, így a meccset is behúzták és a továbbjutás küszöbére léptek.

  2019.03.19.
 4. Karate: fehérvári éremdömping a diákolimpia selejtezőjében

  Vasárnap Várpalotán, a városi sportcsarnokban rendezték a kyokushin karate diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjét. A formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban összesen 375 nevezés érkezett, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való szereplés jogának kivívása.

  2019.03.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak