Elnöki elismerésben részesült Hajas Norbert erőemelő parasportoló

A legutóbbi lengyelországi megmérettetésen kétszeres Európa csúcsot felállított Európa Bajnoki címe elnyeréséért elnöki elismerésben részesült a többszörös világ - és Európa - bajnok Hajas Norbert erőemelő parasportoló. A bajnokot szerdán Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Tessely Zoltán, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő köszöntötték a Megyeházán.
2021.04.15. 08:02 |

A Kápolnásnyéken élő Hajas Norbert egy balesetben veszítette el az egyik lábát. 2015-ben kezdte el amatőr erőemelő pályafutását, azóta számos világbajnoki érem és cím birtokosa.

„Elnöki elismeréssel olyan jeles személyeket ismerünk el, akiket érdemeik miatt példaként állíthatunk mások számára. A mai elnöki elismerés apropója, hogy Norbi március 20-án részt vett a Lengyelországban megrendezett XPC Európa Bajnokságon, melynek kiutazási költségeihez a Fejér Megyei Önkormányzat is hozzájárult anyagilag. Külön öröm a számunkra, hogy Norbi a megmérettetésen Európa bajnoki címet nyert és kettő Európa csúcsot állított fel a versenyen. Ehhez az eredményhez, mellyel Fejér megye hírnevét is öregbítetted, szívből gratulálunk!” – mondta köszöntőjében Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. 

Dicsőséget hoztál Magyarországra és a megyére is. Nagyon szépen köszönjük, ahogy azt is, hogy a te emberi tartásod és sportteljesítményed nekünk, épeknek is példaértékű, hiszen azt üzeni a számunkra, hogy nem lehet olyan nehéz élethelyzet, amelyből derűvel, kitartással, akarattal ne lehetne akár még előnyt is kovácsolni. Köszönjük ezt neked, hogy minden ilyen alkalommal erre tanítasz bennünket” – fogalmazott Tessely Zoltán, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő, aki befejezésül gratulált Norbinak a szép eredményhez és megköszönte a megyei elnök támogatását.

Hajas Norbert köszönetet mondott képviselő és elnök uraknak a támogatásért, mint mondta nagyon jól esett neki emberileg ez a gesztus és nagyban hozzájárult a lengyelországi Európa bajnokságon való részvétel sikeréhez. Elmondása szerint Magyarországot egyedüli résztvevőként képviselte Lengyelországban, ahol egy másik súlycsoportban indult 67,5 kilóval és amelyben két Európa csúcsot sikerült teljesítenie. Előző évben 75 kilóval indult az egyik versenyén, amelyet négy Európa csúccsal nyert. Június végén várhatóan pedig már a Csehországban megrendezésre kerülő Európa bajnokságra készül.

A Kápolnásnyéken élő Hajas Norbert egy balesetben veszítette el az egyik lábát. 2015-ben kezdte el amatőr erőemelő pályafutását, azóta számos világbajnoki érem és cím birtokosa. 2016. októberében vett részt első világbajnokságán Németországban, ahol I. helyezett lett és világcsúcsot ért el 167,5 kg-mal. -75 kategóriában indult.

Ez volt az első világbajnoki érme. 2017. Ausztriában, Tirolban rendezett Európa-bajnokságon I. helyezést ért el az épek között indulva. 2018. Szlovákiában rendezett világbajnokságon I. helyezett, épek között indult. 2019. Szlovákiában rendezett világbajnokságon I. helyezett, épek között indult. 2020. novemberében Lengyelországban rendezett világbajnokságon I. helyezett és abszolút 3. kategória győztese. 2021. március 20-án a Lengyelországban megrendezett XPC Európa Bajnokságon, Open kategóriában (-67,5 kg) kettő Európa csúccsal nyerte a versenyt.

Közélet

 1. Ismét Fehérvárra látogatott a Belarusz Köztársaság magyarországi nagykövete

  A tavalyi év márciusa után ma újra Székesfehérvárra látogatott Aleksandr Ponomarev, a Belarusz Köztársaság magyarországi nagykövete, akit székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András fogadott a Városházán. A kötetlen találkozó során több jövőbeni gazdasági és kulturális együttműködés lehetősége is felmerült.

  2021.05.06.
 2. Székesfehérvár fejlesztési források formájában kap kompenzációt az államtól

  Jelentős adócsökkentést kaptak a kormány döntésének köszönhetően a kis- és középvállalkozások. Az önkormányzatoknál ez bevételkiesést jelent, ezért az állam kompenzációt biztosít majd a településeknek. Az erre biztosított keretösszeget és a felosztási kategóriákat ma a Kormányinfón jelentették be. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán szólalt meg a témában, ahol leírja: a város fejlesztési források formájában kap majd kompenzációt, és erről már folynak az egyeztetések a kormánnyal. 

  2021.05.06.
 3. Megjelent a Városi Civil Alap kiírása - május 21-ig lehet pályázni

  Megjelent a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Városi Civil Alap civil közösségi tevékenységek támogatását elősegítő pályázati kiírása. A cél, hogy az 5000 fő feletti településeken székhellyel rendelkező civil szervezetek részére is elérhetővé tegyék azon célok támogatását, amelyek a Falusi Civil Alap terhére már támogatásban részesültek. A pályázat benyújtási határideje május 21., péntek 12 óra.

  2021.05.06.
 4. Irány a tér! - infrastrukturális fejlesztés a Fehérvári Civil Központban

  11 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós forrásból infrastrukturális fejlesztést hajtott végre az elmúlt egy év során a Fehérvári Civil Központ Nonprofit Kft. A projektnek köszönhetően kültéri és beltéri prezentációt segítő technikai eszközök színesítik ezentúl az intézmény szolgáltatási palettáját.

  2021.05.06.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár