Elkezdődött a 2021-2022-es nemzeti sakk csapatbajnokság

A sakkozók várták már, most eljött az idő, táblákhoz ülhetnek nem csupán edzéseken, hanem tétmérkőzéseken. Ráadásul csapatbajnokin, hiszen bár ez alapvetően egyéni sport, de mégis csapatban is jó játszani. Sőt! 
2021.10.13. 10:30 |
A Fejér megyét képviselő csapatok közül a Fehérvár SE az NB II. Breyer csoportban, a Rácalmás-Királysakk SE és a Gárdony VSE (a Sárosd SE jogutódjaként) az NB II. Asztalos csoportban szerepel.

A Breyer csoportban a Fehérvár SE a papírforma szerint esélyesebb Törökbálint csapatát fogadta, és meglepő magabiztossággal győzött.

Fehérvár SE-Törökbálint Sakk SE: 8-4. Győztek: Kiss Viktor, Albrecht Gábor, Papagorasz Takisz, Csordás Dávid, Fekete Csaba. Döntetlent ért el: Fellegi Zoltán, Csire Bence, Szabó Lőrinc, Nádi Ferenc, Pais Nimród, Kerekes László.

Ez a kép illusztráció feladvány, matt három lépésben. Tessék gondolkozni...

Az Asztalos csoportban megyei rangadóval indult a bajnokság, döntetlen eredmény született. Rácalmás-Királysakk SE-Gárdony VSE: 6- 6. A Rácalmás-Királysakk csapatában Jánoshalmi Attila, Katona Ferenc, Reményi Szilárd, Jr. Reményi Lajos, Zelenák Donát győzött, míg döntetlent ért el Csernyiczky László, Zsigmond Károly. A Gárdony VSE csapatában Klimkó Csaba, Gulácsi Donát, Szabó Levente, Csordás Péter, Szunyogh István nyert, míg Hidegh Gábor és Jr. Mohácsi András megosztozott ellenfelével a ponton.

Sport

 1. Harmadszor győzte le a Volán a Villachot a szezonban

  A vasárnapi hosszabbításos vereség után kedd este hosszabbításban nyert a Hydro Fehérvár AV19. A Villach ellen idegenben a rendes játékidőben nem született döntés, a ráadásban Sarauer ütötte a győztes gólt. A Villach ellen ez már a harmadik győzelme volt a Volánnak az alapszakaszban. Villach - Hydro Fehérvár AV19 2-3 h.u.

  2021.10.26.
 2. Csak megszorongatni tudták a vasutas csapat ifjai esélyesebb ellenfelüket

  Két mérkőzést játszott a Buzek László Országos Serdülő Bajnokságban az ÉDRA-MÁV Előre U17-es fiú korosztálya, amely előbb kiélezett mérkőzésen kapott ki 3:2-re a házigazda Dág KSE-től, majd az éllovas Kecskeméti ESI ellen három játszmában maradt alul.

  2021.10.25.
 3. XVIII. Fehérvár-Böllhoff nemzetköri rapid sakkverseny a megyeszékhelyen

  Október 23.-án rendezte a Fejér Megyei Sakkszövetség a nemzetközi nyílt Fehérvár-Böllhoff rapid versenyt a Novotel Hotelben.

  2021.10.25.
 4. Győztes debütálás a VOK-ban, nyert a MÁV Előre női és férfi csapata is

  Jól sikerült a kettős röplabdameccs Fehérváron! Megnyerte idei első hazai bajnokiját a MÁV Előre-Bericap a női röplabda NB I Liga alapszakaszban. Az immáron a Jáky iskola helyett a Videoton Oktatási Központban szereplő csapat három szettben múlta felül a DSZC-Eötvös DSE-t. A férfiak pedig második bajnokijukon ugyanilyen arányban verték a Rákosmente csapatát a VOK-ban.

  2021.10.25.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak