Elismerő oklevéllel köszönték meg Deresné Tanárki Mária szolgálatát

Elnöki elismerő oklevelet adott át Deresné Tanárki Mária részére a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke abból az alkalomból, hogy a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területvédelmi Szakszolgálat igazgatója 45 év munka és 16 évnyi intézményvezetés után nyugdíjba vonul. A szakember szerint - aki gyermekkora óta pedagógus pályára készült - fantasztikus dolog, ha egy embernek megadatik, hogy azon az úton járhat, amire mindig is vágyott.
2020.06.29. 11:15 |

Elnöki elismerő oklevéllel és millenniumi ezüstéremmel köszönte meg a nyugdíjba vonuló Deresné Tanárki Mária munkáját Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke felidézte, hogy a szakember már korábban átvehette a Pápay Ágoston díjat, a legnagyobb megyei elismerést, amit a szociális és gyermekvédelmi területen kaphat valaki. "Szerettem volna megköszönni Deresné Tanárki Máriának azt a sokéves szolgálatot, amit a rábízott gyermekek életében betöltött. 16 évet dolgoztunk együtt és bár 2012 óta nem tartozik az általa vezetett intézmény a megyei önkormányzathoz, de a kiváló kollegiális és baráti viszony megmaradt: számos közös rendezvényt is szerveztünk a gyermekek hétköznapjainak szebbé tétele érdekében. Számunkra ő a nagybetűs Intézményvezető, aki az utána jövők számára is etalon lesz." - fogalmazott Dr. Molnár Krisztián, aki elnöki elismerő oklevéllel és millenniumi ezüstéremmel köszöntötte a nyugdíjba vonuló intézményvezetőt. 

"Jól éreztem magam itt, ami annak köszönhető, hogy azt tehettem, ami a küldetésem volt: gyerekekkel foglalkoztam" - vallja Deresné Tanárki Mária, aki 45 év munka után megy nyugdíjba, de tovább szeretné szolgálni szűkebb hazáját, Fejér megyét.

"Fantasztikus dolog, ha egy embernek megadatik, hogy azon az úton járhat, amire mindig is vágyott. Egészen kis gyerekkorom óta arra készültem, hogy pedagógus leszek. Ez nekem sikerült is, hiszen közel 21 évet tanítottam, oktattam általános iskolás gyerekeket" - mondta pályafutásáról Deresné Tanárki Mária, aki biológia-földrajz szakos általános iskolai tanárként dolgozott, majd gyermekvédelemmel foglalkozott a megyei ifjúsági otthonban 1982 és 1992 között. Ezt követően ment vissza tanítani, 6 évet töltött a Felsővárosi Általános Iskolába, majd a közigazgatásban dolgozott. A megyei gyámhivatalban lett gyerekvédelmi referens és foglalkozott a gyermekvédelmi szakellátással 6 éven keresztül. 

16 évig vezette a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központot

"2004-ben, amikor az előző vezető nyugdíjba ment a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban, az itt dolgozók rám gondoltak, hosszas töprengés után pályáztam és lettem az intézmény vezetője. 2007-ig területi gyermekvédelmi szakszolgálatként működtünk, 2007 júliustól pedig integrált intézményként működött a Fejér Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központja, ahova a fenntartó döntése alapján beintegrálták az összes lakás és gyermekotthont, illetve a szakszolgálatot is. Ennek az integrációnak az előkészítését végeztem el szakmailag és sikerült egy olyan intézményt kialakítani a fenntartóval és munkatársakkal közösen, ami kiállta az idő próbáját, hiszen már 13 éve működünk. Amit tehettem a napi feladatellátás során és azon túl, azt igyekeztem megtenni. Arra gondoltam, kicsit hátrébb kellene lépnem a napi feladatellátásból, a napi 10-12 órás munkavégzésből és azzal az alkotómunkával foglalkozni, amire kevesebb idő jutott idáig" - mondta el döntéséről Deresné Tanárki Mária, aki büszke arra, hogy emberközeli munkatársi kapcsolatok alakultak ki az általa vezetett intézményben és nem tudott olyan ötlettel előállni, amit ne valósított volna meg a kollégákkal együtt. Legszebb emlékei között tartja számon a gyerekvédelmi napokat, jótékonysági bálokat, jó hangulatú farsangokat, gyereknapokat, valamint a táborozásokat és a közös kirándulásokat is.

Közélet

 1. A 2021-es költségvetésről tanácskozott a Fehérvári Szenátus

  Aktuális ülését tartotta kedden délután online formában a Fehérvári Szenátus. A polgármester tanácsadó testülete a város 2021. évi költségvetéséről tanácskozott, és véleményezte a január 20-án életbe lépett, 75 milliárdos főösszegű büdzsét.

  2021.01.26.
 2. Online kerekasztal-beszélgetés a koronavírus elleni vakcináról

  „Mikor térhet vissza az életünk egy normálisabb kerékvágásba? Hogyan segíthet ebben a koronavírus elleni vakcina?” címmel szervez kerekasztal-beszélgetést a Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft. január 28-án, csütörtökön 9.30 órától. Az online fórumot a Fehérvár TV adásában és a www.szekesfehervar.hu oldalon keresztül követhetik az érdeklődők.

  2021.01.26.
 3. A rendkívüli időszakban sem csökkent a házasodási kedv Székesfehérváron

  A koronavírus-járvány hozta rendkívüli helyzetben sem csappant meg a házasodási kedv Székesfehérváron. Eddig 161 pár jelentkezett be 2021-re házasságkötésre a Polgármesteri Hivatal Anyakönyvi és Címregiszter Irodájában. A házasságkötési szándék bejelentésével kapcsolatos ügyintézésre továbbra is csak szerdánként van lehetőség az irodában, előzetes időpont-egyeztetést követően. Érdemes mielőbb menni, mert legkorábban már csak március végére vannak szabad időpontok.

  2021.01.26.
 4. Online nyílt napot hirdet a Kodolányi Egyetem február 4-én

  Online nyílt napot hirdetett február 4-re a Kodolányi János Egyetem, 16.30 és 19 óra között várják az érdeklődőket az eseményre. Az online nyílt napon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

  2021.01.26.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár