Elismerő oklevéllel köszönték meg Deresné Tanárki Mária szolgálatát

Elnöki elismerő oklevelet adott át Deresné Tanárki Mária részére a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke abból az alkalomból, hogy a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területvédelmi Szakszolgálat igazgatója 45 év munka és 16 évnyi intézményvezetés után nyugdíjba vonul. A szakember szerint - aki gyermekkora óta pedagógus pályára készült - fantasztikus dolog, ha egy embernek megadatik, hogy azon az úton járhat, amire mindig is vágyott.
2020.06.29. 11:15 |

Elnöki elismerő oklevéllel és millenniumi ezüstéremmel köszönte meg a nyugdíjba vonuló Deresné Tanárki Mária munkáját Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke felidézte, hogy a szakember már korábban átvehette a Pápay Ágoston díjat, a legnagyobb megyei elismerést, amit a szociális és gyermekvédelmi területen kaphat valaki. "Szerettem volna megköszönni Deresné Tanárki Máriának azt a sokéves szolgálatot, amit a rábízott gyermekek életében betöltött. 16 évet dolgoztunk együtt és bár 2012 óta nem tartozik az általa vezetett intézmény a megyei önkormányzathoz, de a kiváló kollegiális és baráti viszony megmaradt: számos közös rendezvényt is szerveztünk a gyermekek hétköznapjainak szebbé tétele érdekében. Számunkra ő a nagybetűs Intézményvezető, aki az utána jövők számára is etalon lesz." - fogalmazott Dr. Molnár Krisztián, aki elnöki elismerő oklevéllel és millenniumi ezüstéremmel köszöntötte a nyugdíjba vonuló intézményvezetőt. 

"Jól éreztem magam itt, ami annak köszönhető, hogy azt tehettem, ami a küldetésem volt: gyerekekkel foglalkoztam" - vallja Deresné Tanárki Mária, aki 45 év munka után megy nyugdíjba, de tovább szeretné szolgálni szűkebb hazáját, Fejér megyét.

"Fantasztikus dolog, ha egy embernek megadatik, hogy azon az úton járhat, amire mindig is vágyott. Egészen kis gyerekkorom óta arra készültem, hogy pedagógus leszek. Ez nekem sikerült is, hiszen közel 21 évet tanítottam, oktattam általános iskolás gyerekeket" - mondta pályafutásáról Deresné Tanárki Mária, aki biológia-földrajz szakos általános iskolai tanárként dolgozott, majd gyermekvédelemmel foglalkozott a megyei ifjúsági otthonban 1982 és 1992 között. Ezt követően ment vissza tanítani, 6 évet töltött a Felsővárosi Általános Iskolába, majd a közigazgatásban dolgozott. A megyei gyámhivatalban lett gyerekvédelmi referens és foglalkozott a gyermekvédelmi szakellátással 6 éven keresztül. 

16 évig vezette a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központot

"2004-ben, amikor az előző vezető nyugdíjba ment a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban, az itt dolgozók rám gondoltak, hosszas töprengés után pályáztam és lettem az intézmény vezetője. 2007-ig területi gyermekvédelmi szakszolgálatként működtünk, 2007 júliustól pedig integrált intézményként működött a Fejér Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központja, ahova a fenntartó döntése alapján beintegrálták az összes lakás és gyermekotthont, illetve a szakszolgálatot is. Ennek az integrációnak az előkészítését végeztem el szakmailag és sikerült egy olyan intézményt kialakítani a fenntartóval és munkatársakkal közösen, ami kiállta az idő próbáját, hiszen már 13 éve működünk. Amit tehettem a napi feladatellátás során és azon túl, azt igyekeztem megtenni. Arra gondoltam, kicsit hátrébb kellene lépnem a napi feladatellátásból, a napi 10-12 órás munkavégzésből és azzal az alkotómunkával foglalkozni, amire kevesebb idő jutott idáig" - mondta el döntéséről Deresné Tanárki Mária, aki büszke arra, hogy emberközeli munkatársi kapcsolatok alakultak ki az általa vezetett intézményben és nem tudott olyan ötlettel előállni, amit ne valósított volna meg a kollégákkal együtt. Legszebb emlékei között tartja számon a gyerekvédelmi napokat, jótékonysági bálokat, jó hangulatú farsangokat, gyereknapokat, valamint a táborozásokat és a közös kirándulásokat is.

Közélet

 1. Címzetes főjegyzői címet kapott a miniszterelnöktől dr. Bóka Viktor

  Címzetes főjegyzői címet adományozott Orbán Viktor miniszterelnök dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának jegyzője számára.

  2020.07.02.
 2. Személyes és online fogadóórát is tart július 7-én, kedden Barlabás András

  Fogadóóárt tart Barlabás András önkormányzati képviselő július 7-én, kedden késő délután, a Városház tér 2. szám alatt. Ugyanezen a napon reggel 8 órától online fogadóóra is lesz a képviselő közösségi oldalán.

  2020.07.02.
 3. Elsőcsütörtöki Eucharisztia-ünnep a Prohászka templomban

  Július 2-án, csütörtökön 18 órakor a székesfehérvári Prohászka templomban lesz a város egyházközségeinek közös első csütörtöki Eucharisztia-ünnepe. A szentmisét a Spányi Antal, megyés püspök celebrálja a város papságával, amely után a közös szentóra kezdődik. Az esemény egyben felkészülés a 2021-ben megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

  2020.07.02.
 4. Szent Iván-napi püspöki liturgia és koljivo szentelés lesz a rác utcai templomban

  Püspöki liturgia lesz július 5-én, vasárnap Szent Iván (Keresztelő Szent János) ünnepén a Rác utcai szerb ortodox templomban, amelyet kalács és koljivo szentelés követ. Székesfehérváron minden évben az Iván napjához közeli vasárnapon van a templombúcsú, a fehérvári szerbség egyik legnagyobb ünnepe.

  2020.07.01.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2