Elismerés a köz szolgálatáért - idén is várják a jelöléseket a díjra

Idén szeptemberben is átadja a közszolgáltatásban dolgozók munkáját elismerő okleveleit az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért. A díjat olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve, a civilekért elkötelezetten dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy önkormányzati tulajdonú cégnél a megyeszékhelyen. A 2020-as díjazottakra bárki tehet javaslatot augusztus 20-ig.
2020.06.24. 12:56 |

A felhívást sajtótájékoztatón ismertették szerdán délelőtt a Hiemer-házban.

A helyi közszolgáltatások szervezői, az önkormányzati intézmények, a közszolgáltató cégek és az állami szervezetek fontos partnerei a civil szférának. A közszféra dolgozói és a fehérvári nonprofit szervezetek munkatársai folyamatos kapcsolatban állnak, segítik, kiegészítik egymás munkáját. A közszolgáltatásban dolgozók személyes elköteleződése, támogató hozzáállása nélkül a civil szektor programjai, szolgáltatásai, rendezvényei nehezebben tudnának megvalósulni.

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért fontosnak tartja, hogy a civil társadalom kifejezze megbecsülését a közszolgáltatásokban dolgozók munkája iránt. A szervezet ezért 2017-ben elismert alapított, melyet olyan magánszemély kaphat, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál. Évente legfeljebb három ilyen munkatársnak adományozható az elismerő oklevél. A jutalmazottakra bárki tehet javaslatot az alapítványnál a fogyvedalap@gmail.com -e-mail címen 2020. augusztus 20-ig. Az okleveleket szeptemberben, a Székesfehérvári Civil Napon adják át.

2017-ben elismerésben részesült:
- Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója
- Tisztl Henrik, a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője
- Ulcz Miklós, a Fejér Megyei Kormányhivatal, Székesfehérvári Járási Hivatal munkatársa

2018-ban elismerésben részesült:
- Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ igazgatója
- dr. Kincses Zsolt Dávid, a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztályának főosztályvezetője
- Schéda Zoltán szerkesztő-műsorvezető

2019-ben elismerésben részesült:
- Stettler Zsuzsanna, a Polgármesteri Hivatal Kommunikációs Irodájának vezetője,
- Havasi Tímea, a Polgármesteri Hivatal Kommunikációs Irodájának munkatársa,
- Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Sportirodájának munkatársa

Közélet

 1. Címzetes főjegyzői címet kapott a miniszterelnöktől dr. Bóka Viktor

  Címzetes főjegyzői címet adományozott Orbán Viktor miniszterelnök dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának jegyzője számára.

  2020.07.02.
 2. Személyes és online fogadóórát is tart július 7-én, kedden Barlabás András

  Fogadóóárt tart Barlabás András önkormányzati képviselő július 7-én, kedden késő délután, a Városház tér 2. szám alatt. Ugyanezen a napon reggel 8 órától online fogadóóra is lesz a képviselő közösségi oldalán.

  2020.07.02.
 3. Elsőcsütörtöki Eucharisztia-ünnep a Prohászka templomban

  Július 2-án, csütörtökön 18 órakor a székesfehérvári Prohászka templomban lesz a város egyházközségeinek közös első csütörtöki Eucharisztia-ünnepe. A szentmisét a Spányi Antal, megyés püspök celebrálja a város papságával, amely után a közös szentóra kezdődik. Az esemény egyben felkészülés a 2021-ben megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

  2020.07.02.
 4. Szent Iván-napi püspöki liturgia és koljivo szentelés lesz a rác utcai templomban

  Püspöki liturgia lesz július 5-én, vasárnap Szent Iván (Keresztelő Szent János) ünnepén a Rác utcai szerb ortodox templomban, amelyet kalács és koljivo szentelés követ. Székesfehérváron minden évben az Iván napjához közeli vasárnapon van a templombúcsú, a fehérvári szerbség egyik legnagyobb ünnepe.

  2020.07.01.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2