Elismerés a hősies helytállásért - székesfehérvári tűzoltókat tüntettek ki

Családi ház és melléképületének tetőszerkezete gyulladt ki és teljes terjedelmében égett 2023. november 7-én Abán. A székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság két szabadnapos tűzoltója, Bali Attila tűzoltó zászlós és Mészáros Tamás tűzoltó főtörzsőrmester a közelben tartózkodtak és a füst észlelésekor azonnal odasiettek a lángoló épülethez.
2024.02.28. 09:04 |
Elismerés a hősies helytállásért - székesfehérvári tűzoltókat tüntettek ki

A helyszínre érkezve Bali Attila tűzoltó zászlós telefonon jelezte a tűzesetet, majd folyamatos kapcsolatot tartott a tűzoltókkal, információkkal látta el a vonuló egységeket. Ezzel egy időben Mészáros Tamás tűzoltó főtörzsőrmester információt gyűjtött az épületben lévőkről és esetleges gázpalackokról. Amikor megtudta, hogy a házban az egyik lakó bent tartózkodik, azonnal, gondolkodás nélkül bement a füsttel telítődött épületbe és megkezdte a keresést.

Az idős nőt Bali Attila tűzoltó zászlóssal közösen mentették ki a házból.

Az épület másik lakója könnyebb égési sérüléseket szenvedett, ezért a szabadnapos tűzoltók elsősegélyben részesítették, majd átadták a kiérkező mentőszolgálat munkatársainak és segédkeztek a helyszíni ellátásában. Az életmentést követően Bali Attila tűzoltó zászlós és Mészáros Tamás tűzoltó főtörzsőrmester az épületet leválasztották az elektromos hálózatról és a vezetékes gázelzárást is elvégezték, továbbá felderítették az utcában lévő föld feletti tűzcsap helyét. A sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság kiérkező egységeinek tűzoltásvezetőjét a megtett intézkedésekről azonnal tájékoztatták, az egységek munkáját a továbbiakban is segítették a káreset felszámolásáig. A tűzeset során tanúsított gyors, szakszerű, határozott beavatkozásukért az országos katasztrófavédelmi főigazgató Hősies helytállásért elismerésben részesítette Bali Attila tűzoltó zászlóst, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét és Mészáros Tamás tűzoltó főtörzsőrmestert, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét.