Elhunyt Seyi Awogbemi Sodiq a fehérvári kosárlabda csapat utánpótlásának klasszisa

A fiatal kosárlabdázót szombaton reggel szülőhazájában, Nigériában érte a halál - adta hírül az Alba Fehérvár. A klub a szombati mérkőzés előtt emlékezik meg a sportolóról.
2022.11.19. 12:26 |
Elhunyt Seyi Awogbemi Sodiq a fehérvári kosárlabda csapat utánpótlásának klasszisa

Szinte gyerekfejjel, tizenhárom évesen, egyedül érkezett Magyarországra Nigériából, öt éven át erősítette az Alba Fehérvár utánpótlását a mindig, mindenkivel kedves, közvetlen, mosolygós kosárlabdázó, Seyi Awogbemi Sodiq. A korosztályos bajnokságokban nyújtott remek teljesítményével kiemelkedett a hazai mezőnyből, a klub utánpótlás bajnoki aranyérmeiben fontos szerepet játszott, az U16-ban, az U18-ban és U20-ban szerzett diadalokban kulcsszerep jutott a magasbedobónak. Különleges képességei miatt rendre idősebbek között szerepeltették a szakvezetők, 16 esztendősen bemutatkozott felnőtt együttesünkben, az évek múltával egyre több játékpercet kapott a bajnoki találkozókon. Remekül érezte magát Fehérváron, azonban tavaly ősszel súlyos betegséget diagnosztizáltak nála, a klub vezetői minden segítséget megadtak, győzködték, hogy az elengedhetetlen orvosi beavatkozásra Magyarországon kerüljön sor. Azonban a kosárlabdázó hosszas mérlegelés után, szülei tanácsára úgy döntött, nem vállalja a műtétet Magyarországon, februárban hazatért Abujába.

A szombat esti, Budapesti Honvéd elleni, bajnoki mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékeznek meg a tragikus hirtelenséggel elhunyt, rendkívül tehetséges kosárlabdázóról.

Hagyományos, Afrikában megszokott orvosi módszerekkel gyógyították, néhány hónapja újrakezdte a kosárlabdát, edzésbe állt korábbi csapatánál, dolgozott a visszatérésen, Abujában. Az volt a terve, hamarosan visszatér Magyarországra, ismét az Alba játékosa lesz. Szombaton reggel érte a halál, megállt a szíve. Sodig jövő szombaton ünnepelte volna 19. születésnapját.  A klub osztozik a család, szülei és három testvére gyászában.