Elhunyt Albert Scherrenbacher, Székesfehérvár Tiszteletbeli polgára

A pünkösdi hosszúhétvégén szomorú veszteség érte Schwäbisch Gmünd közösségét: elhunyt Albert Scherrenbacher, aki a kezdetektől meghatározó alakítója volt a Székesfehérvár és német testvérvárosa közötti testvárvárosi kapcsolatoknak.
2024.05.22. 08:49 |
Elhunyt Albert Scherrenbacher, Székesfehérvár Tiszteletbeli polgára

Tevékenységét 1999-ben Tiszteletbeli polgár címmel ismerte el a Székesfehérvár Közgyűlése. A húsfeldolgozó üzemet vezető vállalkozó német állami elismerésben (a Német Szövetségi Köztársaság Érdemkereszt kitüntetése) is részesült.

Tevékenységét és cégük termékeit több alkalommal a székesfehérváriak is megkóstolhatták, a helyi kóstolók bevételét mindannyiszor a Szent István mezőgazdasági és élelmiszeripari szakképző iskolának ajánlotta fel. Az ő segítségével és támogatásával kapott új felszerelést egykor az intézmény tanulókonyhája is.

Albert Scherrenbacher szívügyének tekintette a két város kapcsolatépítését, amíg ideje és ereje engedte, addig ő maga személyes jelenlétével is segítette ezt mind otthonában, mind a fehérvári delegációk tagjaként.

Székesfehérvár közössége nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester fejezte ki részvétét Albert Scherrenbacher szeretteinek. Emlékét megőrizzük!