Népszámlálás 2022 - számlálóbiztosok jelentkezését várják július 31-ig!

Számlálóbiztosok jelentkezését várják a helyi népszámlálási felelősök - a polgármesteri hivatalok jegyzői, illetve a közös önkormányzati hivatalok jegyzői - a 2022. október-novemberben sorra kerülő országos népszámlálás terepen történő adatgyűjtési időszakára. A népszámlálás Magyarország egyik legjelentősebb, mindannyiunk életét érintő adatgyűjtése.
2022.07.25. 06:25 |

A Központi Statisztikai Hivatal 2022. október 1. és november 28. között Magyarország területén népszámlálást tart.

A népszámlálás terepen történő adatgyűjtési tevékenységét a számlálóbiztosok látják el.

A szükséges alapismeretek, segédanyagok elsajátítása és elektronikus vizsga otthoni felkészülés keretében történt elvégzése, valamint a gyakorlófeladat sikeres teljesítése után a számlálóbiztosok feladata:

• az adatfelvétel kezdete előtt az összeíráshoz szükséges, a KSH által biztosított elektronikai eszköz (tablet) és tartozékai, a számlálóbiztosi igazolvány, az összeíráshoz kapcsolódó nyomtatványok és segédanyagok átvétele;
• a körzet bejárása, a körzethez tartozó címek felkeresése, szükség esetén címpontosítás, új címek felvétele, kapcsolatfelvétel az adatszolgáltatóval, tájékoztatás, a kérdőívek KSH által előírt módon való kitöltése;
• folyamatos, ütemes előrehaladás, a címjegyzék vezetése, meghiúsulások dokumentálása;
• folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval, rendszeres beszámoló a terepen tapasztaltakról;
• megtagadások, rendkívüli esetek azonnali jelentése a felülvizsgálónak;
• az adatfelvétel befejezését követően az összeírásra használt elektronikai eszköz (tablet) és tartozékai, számlálóbiztosi igazolvány, címjegyzék, egyéb nyomtatvány leadása.

A számlálóbiztos a 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajló terepmunka során címellenőrzést végez, és lakóegységenként kérdőívet tölt ki tableten. Az adatfelvételhez szükséges tabletet a KSH biztosítja.

Ennek a felelősségteljes munkának az ellátásához kérem a Tisztelt Székesfehérváriak jelentkezését. Számlálóbiztos csak nagykorú, cselekvőképes személy lehet.

A számlálóbiztosi munkára jelentkezőknek rendelkezniük kell:
• saját eszközzel és interneteléréssel a felkészüléshez: rendelkezni kell olyan informatikai eszközzel, amelyen meg tudja tekinteni az e-learning-tananyagot és vizsgázni tud (PC, laptop, tablet, stb.);
• elektronikus és telefonos elérhetőséggel: a folyamatos és hatékony kapcsolattartás érdekében rendelkezni kell mobiltelefonnal és e-mail-címmel.

A jelentkezők személyével kapcsolatos további főbb elvárások:
• legalább középfokú végzettség;
• legalább alapvető vagy felhasználó szintű számítógépes ismeret, illetve érintőképernyős készülékek használatában való jártasság;
• a számlálóbiztosi munkával járó napi folyamatos munkavégzés, és a jelentős fizikai, szellemi igénybevétel vállalása;
• a felkészülés során az új ismeretek önálló elsajátításának vállalása, és a vizsgázási kötelezettség tudomásul vétele;
• elkötelezettség, érdeklődés a kérdezői munka, illetve a számlálóbiztosi munka iránt;
• udvariasság, kedvesség, megfelelő meggyőző erő, a beszélőpartnerre koncentráló figyelem;
• a pontos, alapos munkavégzés, illetve az útmutatások, határidők betartásának vállalása, vigyáz a rábízott tabletre és az egyéb kellékekre;
• a kérdezői munkával járó, valamint az adatszolgáltatókkal kapcsolatos problémákat kezelésére való törekvés;
• annak vállalása, hogy a kapott válaszokat bizalmasan kezeli, nem él vissza velük, nem adja át, nem mutatja meg harmadik személynek;
• az összeírás területén, a településen való helyismeret;
• rugalmas időbeosztás és állandó elérhetőség (mobiltelefon, e-mail-elérhetőség) az adatfelvétel időszakában.

A jelentkezők esetében előnyt jelent:
• felsőfokú végzettség,
• idegen nyelv ismerete, továbbá
• ha korábban részt vett népszámlálásban, mikrocenzusban, vagy más KSH lakossági adatfelvételben számlálóbiztosként, és munkáját jó minőségben végezte el.

Kérem a Tisztelt Székesfehérváriakat, hogy aki rendelkezik a felsorolt képességekkel és kedvet érez a népszámlálási munkában való részvételhez, jelentkezzen számlálóbiztosnak.

A jelentkező az értelemszerűen, teljes körűen kitöltött, aláírásával ellátott "Jelentkezési lap a 2022. évi népszámlálási feladatok elvégzése kapcsán számlálóbiztosi feladatok ellátására" megnevezésű dokumentum a nepszamlalas@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címre történő megküldésével nyújthatja be jelentkezését.

A jelentkezési lap az alábbiak szerint érhető el:
- LETÖLTHETŐ innen: "Jelentkezési lap a 2022. évi népszámlálási feladatok elvégzése kapcsán számlálóbiztosi feladatok ellátására"
- a Polgármesteri Hivatal 8000 Városház tér 1. szám alatti épületének portaszolgálatán,
- a Polgármesteri Hivatal 8000 Városház tér 2. szám alatti épületének portaszolgálatán.

Jelentkezési határidő: 2022. július 31.

A jelentkezési lap kitöltése és benyújtása nem jelenti automatikusan a jelentkezővel történő szerződéskötést.

A helyi népszámlálási felelős (címzetes főjegyző) kizárólag a sikeres vizsgát tett jelentkezőkkel köthet szerződést a számlálóbiztosi feladatok ellátására.

A munkavégzésért a KSH a Kormány 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelete szerinti normatíva alapján meghatározott díjazást biztosít. (A bruttó díjazás: kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás 350 Ft/cím, összeírás körébe tartozó cím összeírása 380 Ft/cím, személyek összeírása 730 Ft/személy, felkészülési és kapcsolattartási díj: 25.000 Ft)

Polgármesteri Hivatalunk népszámlálási diszpécserszolgálatának munkatársai munkaidőben kérdés esetén az alábbi telefonos elérhetőségeken nyújtanak segítséget az érdeklődők számára:

Borbély Ildikó: (22) 537-195
Györkös-Vinter Melinda: (22) 537-162
Pintér Júlia: (22) 537-675

A népszámlálással kapcsolatos bővebb információk megtalálhatók a www.ksh.hu oldalon. Kérem, hogy a lehetőségek szerint minél többen jelentkezzenek segítve ezzel a munkánkat.

Adatkezelési tájékoztató - LETÖLTÉS

Székesfehérvár, 2022. július 12.

Dr. Bóka Viktor
címzetes főjegyző
helyi népszámlálási felelős

Közélet

 1. Jelentkezzen számlálóbiztosnak

  Székesfehérváron közel 80-an jelentkeztek eddig számlálóbiztosnak az október 1-je és november 28-a között zajló népszámlálásra. A székesfehérvári Polgármesteri Hivatal augusztus 15-ig, hétfőig e-mailben a nepszamlalas@pmhiv.szekesfehervar.hu  címen várja azok jelentkezését, akik szeretnének részt venni a munkában. A biztosok többek között adatfelvételt végeznek, ellenőrzik a címeket és lakóegységenként kérdőívet töltenek ki tableten, melyet a Központi Statisztikai Hivatal biztosít.

  2022.08.11.
 2. Új célra fordítanák az adományokat

  Az ukrajnai, illetve kárpátaljai menekültek egy része hazatért, másik részük más településeken kapott szállást, ezért a tavaszihoz képest jelentősen csökkent a Székesfehérváron elszállásoltak száma - tájékoztatott dr. Cser-Palkovics András polgármester a közösségi oldalán. A városvezető egyben felhívta a figyelmet: tekintettel arra, hogy Fehérváron a menekültek ellátása messze nem okozott akkora anyagi problémát, mint elképzelhetőnek tartották, a megsegítésükre létrehozott adományszámlán lévő 13 millió forintból az energiaválságot szeretnék enyhíteni. Ehhez a lakosság hozzájárulását kérik.

  2022.08.10.
 3. Zajlik az iskolafelújítási program

  Gőzerővel zajlanak a felújítások a város oktatási intézményeiben. Az önkormányzat által elindított iskolafelújítási program keretében számos fehérvári intézményben kerül sor komplex oktatási célú fejlesztésekre.

  2022.08.10.
 4. Hamarosan becsengetnek

  Már csak néhány hét és becsengetnek. A papír-írószer boltokban már érezhető a magasabb forgalom. A szülők és gyermekek többféle árú és minőségű termékek között tudnak válogatni az őszi tanévkezdésre.

  2022.08.10.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár