Életveszélyes még bármelyik tó jegére rálépni!

Bár a napokban megmutatta zordabb arcát a tél és a tavakon vékony jégréteg alakult ki a mínuszokban, korcsolyázni nem szabad még rajtuk, hiszen minimum a 10-12 centiméteres jégvastagságot el kell érni ahhoz, hogy rámerészkedhessünk a korikkal.
2020.01.08. 17:11 |

Kenyeres Dániel a Városgondnokság belvízrendező mérnöke elmondta, hogy nem tudtak úgy lehűlni a tavak vizei Fehérváron, hogy megfelelő jégvastagság tudjon kialakulni. Kiijelölt pálya ezentúl sem lesz a városi tavakon, ugyanis ezek  vízpótlása folyamatos, ezért a befolyásnál és a túlfolyónál vékonyabb a jégpáncél és ez életveszélyes lehet a jégen tartózkodókra nézve. 

Ha valaki mégis rámerészkedik a vékony jégrétegre, az több veszélyt is rejthet magában. Ilyenkor fontos a gyors és hatékony segítség. Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófdavédelem szóvivője elmondta, hogy ha esetleg beszakadt a jég, akkor kerülni kell a hirtelen mozdulatokat. Felelőtlenül, meggondolatlanul, mások megsegítésére ne siessünk, mert könnyen mi magunk is bajba kerülhetünk, ezért jó, ha többen vagyunk és valaki tud segítséget kérni a 112-es segélyhívón, míg a többiek a bajba jutott megsegítésére sietnek.

A szóvivő elmondta, ilyenkor jól bevált módszerként működhet, ha a kabátokat levesszük magunkról, majd azokat összekötve bedobjuk a bajba jutottnak és kihúzzuk őt a partra. Azonban nemcsak mi kerülhetünk veszélybe a vékony jégen, fokozottan kell figyelni a házi kedvencekre is sétáltatás közben, hiszen az ő súlyuk alatt is könnyen beszakadhat a mostani minimális jégréteg.

Kék hírek

 1. Hanggránát robbant egy szurkoló kezében - letépte az ujjait

  Súlyos, maradandó sérülése keletkezett egy a budapesti férfinak, amikor felrobbant a kezében egy hanggránát Székesfehérváron, a MOL Fehérvár-Budapest Honvéd NB I-es bajnoki labdarúgó mérkőzés előtt szombaton - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

  2020.01.26.
 2. Ismét életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Székesfehérváron

  Szivárgott a szén-monoxid egy családi házban január 19-én délben Székesfehérváron. A Németh László utcai épületben a fürdőszobai szén-monoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra. A szén-monoxidot a székesfehérvári hivatásos tűzoltók mérései is kimutatták. 

  2020.01.20.
 3. Új rádiók erősítik a fehérvári önkéntesek helytállását

  Az önkéntes mentőszervezetek támogatására kiírt európai uniós pályázatnak köszönhetően kilenc új EDR kézi rádiót vehetnek birtokba a járási mentőcsoportok képviselői Fejér megyében Az első készüléket Vizi Ignác tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes adta át Koppán Viktor Dávidnak, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület elnökének január 16-án a megyeszékhelyen.

  2020.01.16.
 4. Minden ötödik lakástűz a kéményben keletkezik

  A lerakódott kátrány égett egy családi ház kéményében január 13-án délután Fehérvárcsurgón. Az épülethez elsőként kiérkező bodajki önkéntes tűzoltók kikotorták a kályhából az éghető anyagot, és porral oltóval fojtották el a lánggal égést a kéményben. A családi házakban a tulajdonos által foglalt időpontban végzik el a kéményseprők az ingyenes ellenőrzést és tisztítást.

  2020.01.14.
 1. Tűzmegelőzés - karácsonyfa miatt égett ki egy szoba Székesfehérváron

  A lakástüzek megelőzésére hívta fel a figyelmet bemutatóján a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság december 19-én délelőtt Székesfehérváron. Télen duplájára emelkedik a lakástüzek száma. A statisztika szerint negyvenöt percenként kigyullad egy lakás az országban, holott ezek a tűzesetek egy kis odafigyeléssel elkerülhetőek.

  2019.12.19.
 2. Tűz egy családi házban - tengerimalacokat is mentettek a tűzoltók

  Családi házban keletkezett tűz december 3-án délután Székesfehérváron. Az épület előterének faszerkezetű teteje égett körülbelül hat négyzetméteren. A lángokat a megyeszékhely hivatásos tűzoltói több vízsugárral fékezték meg, gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz a lakás többi részére és a szomszédos épületre nem terjedt át.

  2019.12.04.
 3. Pályázaton elnyert eszközöket vettek át az önkéntes és önkormányzati tűzoltók

  Huszonhét önkéntes tűzoltó egyesületnek és négy önkormányzati tűzoltóságnak adták át az országos pályázaton elnyert eszközöket november 22-én a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. 

  2019.11.22.
 4. Hármas karambol volt reggel Sárpentelénél

  Összeütközött három személygépkocsi november 21-én reggel Székesfehérvár és az Úrhida-Sárszentmihály körforgalom között. A balesetben két autó a vízelvezető árokban, a harmadik az útpadkán állt meg. A műszaki mentés során a megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket.

  2019.11.21.

Eseménynaptár

2020. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek