Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Székesfehérváron

A mérgező gáz miatt egy társasházi lakásban riasztott a szén-monoxid-érzékelő Székesfehérváron. A fürdőszobában egy átfolyós vízmelegítő mellett jelzett a készülék. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak műszeres vizsgálata magas szén-monoxid-koncentrációt mutatott ki. 
2021.05.12. 22:01 |

A tűzoltók a gázszolgáltató szakembereivel újabb méréseket végeztek a gázüzemű, fali fűtőtest és a vízmelegítő közelében, melynek során kiderül, hogy nemcsak a szén-monoxid áramlott vissza a lakásába, hanem a földgáz is szivárgott. A szén-monoxid-érzékelő jelzésének köszönhetően senki nem sérült meg.

Szén-monoxid-érzékelők pozitív és negatív listája

A szén-monoxid-mérgezések megelőzése érdekében minden olyan lakásba javasolt szén-monoxid-érzékelőt alkalmazni, ahol nyílt égésterű gázkazán, -bojler és átfolyós vízmelegítő üzemel. Hiszen ezeknek a fűtőberendezéseknek a váratlan meghibásodása esetén csak a szén-monoxid-érzékelő készülékek képesek figyelmeztetni a veszélyre, a mérgező gáz kialakulására és visszaáramlására.

Kék hírek

 1. Kigyulladt egy kamion az M7-esen Székesfehérvárnál

  Egy kamion traktorrésze teljesen, míg pótkocsija részben égett az M7-es autópálya 63-as kilométerszelvényénél, Székesfehérvár térségében, a Letenye felé vezető oldalon. A tűz a sztráda melletti bozótosra is átterjedt.

  2021.06.10.
 2. Életveszélyes manőver - elektromos rollerrel közlekedett az autópályán

  A Magyar Közút Nonprofit Zrt. gyorsforgalmi utakat figyelő kamerái számtalan meredek és sokkoló esetet rögzítettek már, de olyat, mint ami hétfő délután történt az M1-es autópályán, még a tapasztalt diszpécserek sem nagyon láttak: egy fiatal férfi ugyanis e-rollerrel közlekedett az ország legforgalmasabb autópályájának leállósávján Bicske térségében.

  2021.06.09.
 3. Érdemes tudni néhány fontos szabályt mielőtt csónakba ül!

  Még csak pár napja van hivatalosan nyár, de igazán jó időt még nem tapasztaltunk az évben. Azonban most már joggal számíthatunk a melegre és a napsütésre. Amint ez az időszak beköszönt, a Gárdonyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vízi körzeti megbízottjai is éberebben szolgálják és védik a turisztikai idényben arra látogatókat.

  2021.06.08.
 4. Hasznos tanácsok strandoláshoz a vízirendőröktől

  A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai mindenkit arra kérnek, hogy viharjelzéskor minden esetben tartsák be a vízen tartózkodás szabályait! A viharjelzés figyelembevételével, a jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek.

  2021.06.04.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4