Elektromos mobil töltőkonténert adott át a Continest Székesfehérváron

Akár három elektromos autó és két elektromos roller vagy kerékpár töltésére is alkalmas mobil töltőkonténert adtak át hétfőn délelőtt, a Continest székesfehérvári csarnokában. A ContE-go elnevezésű konténert a jövőben többek között fesztiválokon, építkezéseken is viszontláthatjuk.
2023.02.27. 13:46 |
Elektromos mobil töltőkonténert adott át a Continest Székesfehérváron

Hétfőn délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a ContE-go elnevezésű töltőkonténert, az ALTEO csoport e-mobilitási üzletága, az ALTE-GO, az összecsukható és speciális konténerek fejlesztésére és gyártására szakosodott Continest Technologies Zrt., valamint az egyedi villamoshálózatok kivitelezésével foglalkozó Hotta Green Energy Kft. közös fejlesztését.

A különleges konténer egyidejűleg akár három autó töltésére is alkalmas, ezzel párhuzamosan pedig két elektromos rollert vagy kerékpárt is tölthetnek vele a felhasználók.

A konténer érdekessége, hogy bárhol elhelyezhető, ahol rendelkezésre áll elektromos áram, azonban nincs elegendő, vagy egyáltalán nincs töltőberendezés az elektromos autók számára.

Kis-Márton Vidor, a Continest Technologies Zrt. vezérigazgatója beszédében elmondta: ugyan az éves kapacitásuk 2400 konténer legyártása, mindig igyekeznek nem tömegterméket, hanem a piaci igényeknek megfelelő, egyedi ötleteket is fejleszteni. Ahogy fogalmazott, élen járnak az új technológiák kikísérletezésében, hiszen ezzel tudnak magas hozzáadott értékű, a világpiacra is alkalmas terméket előállítani. Így született meg a ContE-go is, mely nagy segítség lehet azokban az iparágakban, ahol a nem helyhez kötött tevékenységek miatt mindig más helyszínre kell kitelepülni. „A ContE-go esetében azon túl, hogy figyelmet fordítottunk a könnyű mobilizálhatóságra és a töltési teljesítmény egyszerű skálázhatóságára, egyéb praktikus szempontokat is szem előtt tartottunk.” – nyilatkozta a vezérigazgató, utalva a ContE-go felhasználóbarát kialakítására, melynek köszönhetően három oldalról is megközelíthető töltőkkel szerelték fel.

„A kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektetünk a fenntarthatóságra, azon belül is az e-mobilitásra.” – fogalmazott beszédében Simon Anita, az ALTEO Csoport fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese. Elmondta, hogy tapasztalataik szerint a piaci szereplők egyre inkább keresik a zöld, fenntartható megoldásokat, erre pedig nagyon jó példa a ContE-go.

A városban folyamatosan növekszik a zöld rendszámos autók és autóbuszok száma, ezért szükséges a töltési kapacitás bővítése – fogalmazott köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A polgármester hozzátette: a ContE-go konténereknek akár a városban zajló építkezések során is hasznát vehetik, de fesztiválokon és más, elektromos töltőállomásokat igénylő helyeken is felbukkanhatnak. „Fontos, hogy ez egy igazi magyar fejlesztés és korszerű technológia. Nagy öröm, hogy egy fehérvári cég és helyi dolgozóinak érdeme ez a világszinten is fontos innováció.” – emelte ki a polgármester, aki a Continest csarnokában elsőként avathatta fel a töltőállomást.