Egyre népszerűbb a Corvinus duális képzése - információs napot tartottak

Duális Információs Napot tartott hétfőn a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa a Városháza Dísztermében. A rendezvényen jobban megismerhették az egyetem kínálta lehetőségeket és a duális képzések céges partnereit a jelentkező diákok.
2019.04.15. 13:01 |

A Corvinus idén szeptemberben már a negyedik évfolyamát indítja Székesfehérváron.

A kampuszra a tavalyival megegyező nagyságrendben jelentkeztek a diákok, a mesterszakra jelentkezők száma ugyanakkor kiugróan emelkedett. A székesfehérvári képzések között a gazdálkodási és menedzsment szak, valamint a turizmus-vendéglátás képzés vezeti a népszerűségi rangsort, amelyek duális képzési formában is elérhetőek.

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának Duális Információs Napját Mészáros Attila alpolgármester nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a város jövője szempontjából rendkívül fontos az a munka, amely négy évvel ezelőtt kezdett el a Corvinus és Székesfehérvár Önkormányzata.

"A Corvinus Egyetem minden mutató alapján a legjobb egyetem a gazdálkodástudomány és társadalomtudomány tekintetében. Székesfehérvár ipara, amely ma az ország második legnagyobb gazdasági erőcentruma, ma komoly munkaerőhiánnyal küzd gazdasági területeken is. Ezért is fontos, hogy az egyetem duális képzési központja Székesfehérváron van és alapszakon csak itt hirdet meg duális szakokat." - emelte ki az alpolgármester.

"Jól döntöttek, amikor a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusát jelölték meg, kívánom, hogy legyen nagyon informatív a mai nap és találják meg azt a vállalatot, azt a partnert, amellyel közösen tudnak majd dolgozni." - tette hozzá Mészáros Attila.

Az intézményben a gazdálkodás és menedzsment, a pénzügy és számvitel, valamint a turizmus-vendéglátás alapképzésen, illetve a sportközgazdász mesterképzésen indul képzés a következő tanévben. A leendő hallgatók június 30-ig adhatják be jelentkezésüket a szerződött vállalatokhoz.

Dr. András Krisztina rektori megbízott a jelentkezőknek elmondta, hogy Fehérvár a Corvinus Egyetem stratégiájában a duális képzési központ, ami azt jelenti, hogy az itt meghirdetett szakok közül valamennyi duális formában érhető el, ezzel kívánják versenyképessé és gyakorlatorientálttá tenni a hallgatók képzését, illetőleg diplomáját. A dinamikus fejlődés érzékeltetésére több számadattal is készült. Elmondta, hogy a Corvinus Egyetem gazdálkodás,- és társadalomtudományi képzéseire összesen átlagosan 3%-kal nőtt az első helyen jelentkezők száma. Hozzátette, hogy az összes jelentkező TOP 10 szakjából a Corvinus Egyetem ötöt is meghirdet, ezen belül három Székesfehérváron is elérhető: ezek a gazdálkodás-menedzsment, pénzügy-számvitel és a turizmus-vendéglátás.

A rektori megbízott kiemelte, idén már 12 megyéből jelentkeztek a Corvinus Székesfehérvári Campusának képzéseire, Fejér megye után Pest megyéből és Budapestről érdeklődnek a legtöbben. Az egyetemnek jelenleg 30 duális partnere van, de ennél jóval több céggel működnek együtt és jelenleg is folynak a tárgyalások a vállalati partnerek körének bővítéséről.

A megjelent duális partnerek prezentációval mutatkoztak be a jelenlévőknek. Az esemény a Székesfehérvári Campuson folytatódik, ahol a jelentkezők kötetlenül beszélgethetnek leendő oktatóikkal, hallgatótársaikkal, és testközelből megismerhetik a campus infrastrukturális adottságait.

Közélet

 1. A vajdasági Bácskossuthfalváról érkezett delegáció Székesfehérvárra

  Ötfős delegáció érkezett Székesfehérvárra a vajdasági Bácskossuthfalváról. A két település között egyházi vonalon már régóta működik a kapcsolat, a mostani látogatás célja a szélesebb körű ismerkedés, és a további lehetséges együttműködés előkészítése. 

  2019.06.18.
 2. A vízivárosi fejlesztéseket összegezte Horváth Miklósné önkormányzati képviselő

  Lakossági fórumra várta a vízivárosi polgárokat, vállalkozókat és a közös képviselőket dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő hétfőn este a Vízivárosi Általános Iskola aulájába. A városrész önkormányzati képviselője beszámolt a 2014 és 2019 között megvalósult vízivárosi fejlesztésekről és a jövőbeni tervekről is.

  2019.06.17.
 3. Emléktábla őrzi a díjazott tervező nevét a Szent Gellért Hotel bejáratánál

  Tavaly Csutiné Schleer Erzsébet építész vehette át a Schmidl Ferenc Építészeti Díjat a Szent Gellért Hotel mértéktartó építészeti megformálásáért. A hotel épületének főbejáratánál hétfőn ünnepélyesen leplezték le azt a táblát, amely megörökíti a díjazott nevét.

  2019.06.17.
 4. A busz és a kezdetek - kísérőprogram az Ikarus-kiállításon

  Az Ikarus korai története elevenedik meg holnap délután a Múzeum Országzászló téri kiállításában: Bódy Zsombor egyetemi oktató előadására mindenkit szeretettel várnak!

  2019.06.17.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek