Egymásra hangolva - közösségerősítő alkotói pályázat hermannos diákoknak

„Egymásra hangolva” címmel rajzpályázatot hirdet a Tálos Edit Alapítvány a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak, valamint az alapítvány zeneovisainak. A zenei témakörben készülő alkotások mellett egy kérdőív is szerepel, amelybe többek között arra kérik a pályázókat, írják meg, miért is jó hermannosnak lenni. A pályázat beadási határideje: 2020. május 30.
2020.04.08. 10:06 |

A Tálos Edit Alapítvány rajzpályázatot hirdet „Egymásra hangolva” címmel.

A rajzpályázaton, amely egy rövid kérdőív kitöltésével is együtt jár, bármely tanuló részt vehet, aki a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szaggimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, illetve a Tálos Edit Alapítvány zeneovis foglalkozásainak lelkes tagja.

Az alkotóknak nincs más feladata, mint a kiírt öt témakörből választani egyet. Így lerajzolhatják, miért klassz hermannosnak/zeneovisnak lenni, milyennek látják a digitális zeneórát.

Az alkotáson megjelenhet a kedvenc hangszer vagy éppen egy jövőbeni hangszer, hogy milyen zenekarban játszana szívesen, valamint tervezhetnek egy logót vagy emblémát, amely jól kifejezi a zeneszeretetet.

A rajzokat bármilyen technikával A/4-es méretben kell elkészíteni, majd szkennelve vagy fotózva beküldeni a teapalyazatok@gmail.com e-mail címre. Azért fontos a jó minőségű digitalizálás, mert a beküldött alkotásokból szeretnének létrehozni egy éves naptárat, amelyet minden alkotó ajándékba kap az alapítványtól. A beküldött alkotásokat csak abban az esetben fogadják el, ha egy e-mailben küldi vissza a pályázó a kérdőívet és az alkotást.

A pályamunkák beküldési határideje: 2020. május 30.

Fehérvári színes

 1. A hétvégén is csak a külső területek látogathatók a Katonai Emlékparkban

  A hatályos rendeletek értelmében továbbra is a pákozdi Katonai Emlékpark külső területei látogathatóak a hétvégén, illetve a park kávézója és ajándékboltja várja a vendégeket, az előírt egészségügyi szabályok betartásával naponta 10.00-18.00 óra között.

  2020.06.06.
 2. Ready 4 STEM - töltse ki a kérdőívet!

  Online vetélkedőt hirdetett a veszélyhelyzet ideje alatt a középiskolásoknak a Titkok Háza Tudományos Élményközpont. Rekord számú diák kapcsolódott be a vetélkedőbe és most lehetőség van arra, hogy Ön is próbára tegye tudományos ismereteit. Töltse ki a kérdőívet!

  2020.06.05.
 3. Virtuális örökbefogadási program a Vadmadárkórházban

  Baglyok, csókák, varjak, galambok, héják, sasok – csak pár madárfajta, amelyeknek sérült példányairól élethosszig gondoskodik a Vadmadárkórház. Új, virtuális örökbefogadási programjuk keretében számukra keresnek gazdikat egy évre. A kis védenceket a Facebookon ismerhetik meg az örökbefogadni vágyók.

  2020.06.05.
 4. Tiszteletkörökkel rótta le kegyeletét az Albatrosz Repülő Egyesület

  Trianoni békediktátum 100. évfordulójáról a repülők is megemlékeztek. Az ország szinte valamennyi repülőteréről, így Börgöndről is több, mint 144 repülőgép emelkedett a levegőbe ma 10 órakor. Az Albatrosz Repülő Egyesület három gépe emelkedett a levegőbe Börgöndön, majd berepülnek Székesfehérvár fölé és tiszteketkörökkel rótták le kegyeletüket.

  2020.06.04.
 1. Tizedszer is sikeres volt a Savanyú Emlékkupa Horgászverseny

  Sikerrel lezajlott az idén is a pünkösdhétfőn tartott Savanyú Emlékkupa. A Red-Blue Devils horgászversenyén szép időben, jó hangulatban egyéni és páros kategóriában ragadtak botot a résztvevők – számoltak be a szervezők. A verseny egykori szurkolótársuknak, Németh „Savanyú” Zoltánnak állít emléket.

  2020.06.03.
 2. Szűcsinger - Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs estje szombaton a Petz Sörözőben

  Június 6-án, szombaton 19 órakor kezdődik a zenész Szűcs Krisztián (HS7, Budapest Bár, NAZA) és a keszthelyi születésű költő, Szálinger Balázs meghatározhatatlan műfajú másfél órás előadása a Petz Sörözőben. (Bőrgyár u. 23.) Koncertnek irodalmi est, irodalmi estnek kabaré, kabarénak költészet, költészetnek meg öncélú örömzene. Belépő: 2000 Ft. Jegyek elővételben a pultban, 75 számozott ülőhely, helyfoglalás érkezési sorrendben.

  2020.06.02.
 3. Napközis táborok a Bregyóban – nyolc turnusra lehet jelentkezni!

  Székesfehérvár Önkormányzata a nyári időszakban is szeretné segíteni a kisgyermekes családokat, így – mivel a jogszabályok lehetővé teszik - megszervezi hagyományos nyári napközis táborát. Idén is rengeteg színes és érdekes programmal várja majd a gyerekeket a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó Sportcentrumban. 

  2020.06.02.
 4. Pünkösdi virágcsodák Székesfehérváron - erre szavaztak a legtöbben

  Lezárult a szavazás – az idei pünkösdi virágcsodák közül a látogatók az Anemone Fleur virágüzlet kompozícióját tartották a legszebbnek, a Székesfehérvár applikációban erre voksoltak a legtöbben. A második helyen a VirágVár Varkocs-szobornál látható alkotása, a harmadik helyen pedig a Budai 66. díszítése tetszett a legjobban, amely az Országalmát öltöztette ünneplőbe. 

  2020.06.01.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V