Egyetlen percig sem volt esélye az Albának a bajnok otthonában

A bajnoki címvédő Falco KC már a szünetben tizenöt ponttal vezetett az Alba Fehérvár ellen a kosárlabda-bajnokság 19. fordulójában. A nemzetközi kupában is helytálló hazaiak könnyedén őrizték, sőt növelték előnyüket, és a végén csaknem harminc pontot vertek Arie Shivek csapatára.
2020.02.08. 20:04 |

Az első kosarat ugyan az Alba kapitánya, Markovics Luka szerezte, ráadásul hárompontosat, de több öröme már nem nagyon lehetett a vendégeknek a Savaria Arénában. Curry "postafordultával" válaszolt, és onnan kezdve már csak a Falco vezetett az egész meccsen. Az első negyed végén Hooker kosarával lett először közte tíz, de a második játékrész felénél még közel tudott maradni a Bajnokok Ligája csoportkörében kis híján továbbjutó ellenfeléhez az Alba. Ljubicsics triplája után még a 17. perc végén is csak öttel mentek a hazaiak, a félidő hajrájában azonban lenullázták az Albát, és egy 10-0-ás rohammal megnyugtatóan vezettek. Eladott labdákkal, elnézett lepattanókkal ebben a fehérváriak is segítettek nekik.

Ilyen hátrányból a legerősebb magyar csapat otthonában nem volt realitás nyerni, ráadásul szünet után nem ragadt bent a Szombathely. Váradi triplájával a 25. percben már húsz fölé ment a különbség, kényelmesen játszva, jó védekezését elővezetve szórakoztatta szurkolóit a sárga-fekete csapat. Az ex-falcós Govenst teljesen kikapcsolták, igaz, neki Fehérváron nem jut annyi perc, mint előző csapatánál. A negyedik negyedre nem maradt kérdés: miközben az Albában nem ment a kulcsembereknek, a Falcóban öten is eljutottak legalább tíz pontig. A végén zsákolásokkal szórakoztathatta közönségét a bajnok, amely nagyon simán verte az ismét jócskán nyolcvan pont fölött beszedő Fehérvárt.

Falco-Vulcano EnergiaKC - Alba Fehérvár 89-63 (21-13, 21-14, 24-20, 23-16)

Alba: Ljubicsics 13/6, Guyton 3, Markovics 15/3, McDuffie 9, Csorvási 6. Csere: Govens 2, Csupkovics 9/3, Molnár M. 6, Keller I., Lukács N.

fotó: ugytudjuk.hu/Vágvölgyi Bálint

Sport

 1. Megverte a Znojmót a Volán, még maradt esély a rájátszásra

  A középszakasz utolsó előtti fordulójában győzelmi kényszerben volt a Hydro-Fehérvár AV19, amely közvetlen riválisát, a Znojmót fogadta. A rájátszást jelentő nyolcadik helyért zajló harcban ezúttal jól védekezve, kapott gól nélkül nyert a Volán, így még maradt matematikai esélye a play-off elérésére.

  2020.02.27.
 2. Századik iskolai fordulóját ünnepelte az ARAK AKTIV

  10 év alatt több mint 8000 székesfehérvári kisiskolás, közel 8000 rajtot jelző dudaszó és megszámlálhatatlanul sok élmény és izgalmas verseny. Az ARAK AKTIV versenysorozta a 100. iskolai fordulót ünnepelte.

  2020.02.27.
 3. A sereghajtó Kaposvári Rákóczi együttesét fogadja szombaton a MOL Fehérvár FC

  Az OTP Bank Liga harmadik körének első mérkőzésén, február 29-én, szombaton 17 órai kezdettel a Kaposvári Rákóczi FC lesz a Vidi ellenfele a MOL Aréna Sóstóban, ahol ezúttal kibővített gyereksarokkal várják a szurkolókat. A jegyvásárlás menetéről és lehetőségeiről itt tájékozódhat.

  2020.02.27.
 4. Fiatal fehérvári falmászók versenyeztek hétvégén az IRCC Alpok-Adria Kupán

  Hétvégén Horvátország fővárosa, Zágráb adott otthont az idei év első IRCC nemzetközi falmászó versenyének. Az Alps-Adriatic IRCC-Croatian Cup 2020 elnevezésű versenyen három fiatal fehérvári mászó próbálta ki magát, első ilyen nehézségű versenyükön; a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai közül Juhász Tamara, Hegedüs-Krisó Dénes és Pajor Vince edzőjükkel, Abonyi Gáborral utazott ki a megmérettetésre. 

  2020.02.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak