Egyetlen lépésre a dicsőségtől a Fehérvár Enthroners

Történelmi jelentőségű találkozóra készül a Fehérvár Enthroners együttese, Pál Tibor Kornél alakulata szombaton délután 15.00 órától a Budapest Eagles ellen harcol a Ratio Media HFL-be jutásért. A keret tagjai már teljes erőbedobással készülnek a szombati küzdelemre, ahol feltennék a koronát idei teljesítményükre. Minden adott tehát egy kiváló hangulatú szombati meccshez!
2017.07.11. 13:45 |
Szombaton délután 15.00 órától története legfontosabb összecsapását vívja meg a FEZEN Divízió I-es bajnokság döntőjében a Fehérvár Enthroners. A meccsnek igazi pikantériát ad az a tény is, hogy az elmúlt év júliusában a két csapat már összemérte erejét egy döntőben – igaz, akkor még „csak” a FEZEN Divízió I-es bajnokságba jutás volt a tét. Azon az összecsapáson a fővárosi alakulatnak jött ki jobban a lépés, azóta azonban nagyot változott a világ. A mostani bajnokság mindkét rangadóján a fehérvári alakulat bizonyult jobbnak. A két csapat márciusi találkozója 48-20-as Enthroners győzelemmel ért véget, míg június végén is magabiztos 28-13-as győzelmet arattak a Fehérvári Koronázók. Minden túlzás nélkül állíthatóan ez lesz az év meccse Pál Tibor Kornél alakulatának, a tét ugyanis nem kisebb, mint a Ratio Media HFL-be jutás.
A Fehérvár Enthroners hibátlan alap- és középszakaszbeli mérleget produkált; Erős Márkék mind a hét meccsüket bezsebelték, így a Fehérvári Koronázók a tabella első helyén végeztek a pontvadászatban. A hét győzelmen kívül a Fehérvár Enthroners 313 pontot szerzett a pályán, és csupán 48 pontot kapott. A küzdelem azonban még nem ért véget, hiszen a végső dicsőség érdekében a mindent eldöntő összecsapáson is győznie kell az Enthronersnek szombaton.

A meccs mellett az amerikai foci többi ismert „kelléke” is újra szerepet kap a bajnoki döntőn. Ahogy a hazai mérkőzéseken már megszokhattuk, igazi fociünneppel készülnek ezúttal is a szervezők: a First Fielden az izgalmas bajnoki mérkőzésen kívül a szórakozásról a Fehérvár Bluebirds szurkolólányai, a Fehérvári Ifjúsági Fúvószenekar is gondoskodik, továbbá a klub ereklyéiből is kedvükre válogathatnak a szimpatizánsok. A meccs előtt és a félidei show keretében Curtis fellépése szórakoztatja a nézőket és füstben-lángban, látványos pirotechnikai megoldásokban sem lesz hiány!
Az eddigi meccsekhez hasonlóan, a döntőre is ingyenes a belépés. A találkozó szombaton délután 15.00 órakor kezdődik az Új Váralja sori pályán. A klub vezetői és játékosai egyaránt bíznak abban, hogy az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan ezúttal is sok szimpatizáns látogat ki a szombati találkozóra, hozzásegítve ezzel a Fehérvár Enthronerst a Ratio Media HFL-be jutáshoz!

Sport

 1. Száz pont fölé jutott az Alba Bulgáriában és továbbra is veretlen a FIBA Európa Kupában

  Biztos továbbjutóként hozta a kötelezőt az Alba Fehérvár Samokovban. Meglehetősen nehezen indult a meccs Lóránték számára, akik hamar megrázták magukat és magabiztosan 104-83-ra verték a Rilski Sportist együttesét. Jóval nagyobb lett a differencia mint októberben Fehérváron. Allerik Freeman elemében volt: egymaga huszonhét pontot hintett.

  2018.11.14.
 2. Egy ezüst-, és egy bronzérmet szereztek a fehérvári vívók a Dr. Pósta Sándor Emlékversenyen

  Sok pikáns helyzetet hozott a bajai verseny, mivel sokszor egymás ellen kellett vívniuk a fehérvári párbajtőrözőknek. A serdülőknél még az elődöntőben is, sőt mester és tanítványa is találkozott egymással a páston. A Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület érmeit Nádi Zsombor és Csuta András nyerte.

  2018.11.14.
 3. Lukács Levente kategóriájában megnyerte az amerikai nemzeti bajnokságot

  Pár héttel a New Orleans-i kategória győzelme után az USA egyes államait képviselő legjobb triatlonosok részvételével zajló rangos nemzetközi mezőnyben, Miami-ban is élen végzett Lukács Levente, az Alba Triatlon SE sportolója.

  2018.11.14.
 4. Tizenhárom gólos meccsen szerzett pontot az éllovas ellen a Fehérvár AV 19

  Pedig a győzelem is elérhető közelségbe került... A papírforma persze nem ezt ígérte, főleg úgy, hogy a Volántól tíz játékos is szerepelt a válogatottban a nemzetközi szünetben. Az EBEL listavezetőjét nem engedte ellépni a Volán, három gólos hátrányból is képesek voltak felállni a hazaiak, akik végül a túlórában alul maradtak és egy pontot szereztek az éllovas ellen.

  2018.11.13.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak