Egyéni csúccsal lett fedett pályás országos bajnok 400 méteren Mátó Sára

A fedett pályás seregszemlét a korábbi években rendszerint kihagyta az ARAK csillaga. Idén viszont 400 méter síkon indult és 53.84-es, a szabadtéri legjobbját is felülmúló eredménnyel diadalmaskodott. A fehérvári egyesület  4x400 méteres női váltój pedig ezüstérmes lett!
2021.02.22. 14:17 |

Az idei országos ranglista második helyéről várta a bajnoki rajtot az általában gáton remekelő fehérvári klasszis, Mátó Sára. Új egyéni csúcsával azonban borította a papírformát, és szoros versenyben, két századmásodperccel megelőzve az ezüstérmest, magyar bajnoki címet szerezett. A mezőny erősségét jól tükrözi az is, hogy a negyedik helyezett is az 54 másodperces határon belül ért célba. Ugyanebben a számban startolt Enesei Rita is, aki szintén egyéni csúcsot futott. 58.33 másodperccel a tizenkettedik helyen végzett.

A másnapi 200 méteren a még junior korú Mohai Regina várhatta kedvező pozícióban az indítást. 24.68-as remek idővel a negyedik helyet érte el. Közvetlenül mögötte 24.71-el zárt az ötödik pozícióban Mátó Sára. A jó formában lévő lányok a 4x400 méteres váltóban is rajthoz álltak. Az Enesei Rita, Gombolai Nóra, Mátó Sára, Mohai Regina alkotta kvartett a dobogó második fokáig meg sem állt. A nők hármasugró mezőnyében a még csak ifjúsági korú Aubermann Olívia szerepelt kitűnően. Az első ugrásával biztosította magát a nyolcas döntőbe, ahol az utolsó ugrásával 11.45 centiméterig repült. Ez pedig az új egyéni csúcsa mellett az értékes hatodik helyet is jelentette számára.

A bajnokságon korábbi pozitív koronavírus-tesztje miatt még nem állhatott rajthoz Takács Boglárka. Az őszi sérülése miatt a téli szezont teljesen kihagyni kényszerült Szabó Dániel.

Fotó: #magyaratletika

Sport

 1. Szombaton megkezdődött a magyar rögbi bajnokság tavaszi szezonja!

  A Fehérvár Rugby Club Nagykőrösre utazott a jelenleg veretlen Honfoglalók csapatához. Bár kis létszámmal tudtak utazni, de elszánt volt a csapat hogy meglepjék fiatal ellenfelüket. Honfoglalók - FRC 66-14

  2021.03.08.
 2. Öngóllal lett meg a Vidi harmadik győzelme a Budafok ellen

  A kiesés ellen küzdő Budafok volt a MOL Fehérvár ellenfele az OTP Bank-liga 25. fordulójában, idegenben. Zivzivadze nagy góljával szerzett vezetést a Vidi, az első félidőben azonban egyenlített a 11-est is hibázó hazai csapat. A hajrában egy budafoki öngól döntötte el a meccset, harmadszor is legyőzték az újoncot a piros-kékek.

  2021.03.07.
 3. Kikapott Klagenfurtban, a Vienna Capitalsszal negyeddöntőzik a Volán

  A középszalasz utolsó mérkőzésén 4-2-es vereséget szenvedett a Klagenfurt otthonában a  Hydro Fehérvár AV19. Ezzel ötödikek letek a fehérváriak, és este az is eldőlt, hogy a rájátszásban a bécsi csapat otthonában kezdenek. Az első háromból senki nem választotta a Volánt.

  2021.03.07.
 4. Pakson is sima vereséget szenvedett az Alba Fehérvár

  Három hazai vereség után idegenben sem tudott javítani a fehérvári kosárcsapat. Bár az első negyed végén még vezettek Pakson Vojvodáék, szünetre már tetemes lett a hátrányuk, a harmadik negyedben pedig a harminc pontot is elérte. A végén felzárkózott, de öszességében simán kapott ki az Alba.

  2021.03.06.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak