Egyedülálló burkolatot kapott a görhoki pálya a Bregyóban

Megújult a Bregyóban a görhoki pálya, ami nemrégiben speciális műanyag borítást kapott. Nem csak rendkívül impozáns, de a pálya használhatóságában is nagy előrelépést jelent. Kevésbé sérülésveszélyes és a kerekeket sem kell két heti intenzív edzés után cserélni, mint a korábbi aszfaltos felületen.
2022.06.21. 11:35 |

Ezt a fajta burkolatot kimondottan görhoki pályára tervezték, hogy a lehessen rajta játszani a kimondottan görhoki koronggal. Nem csak a korong csúszik rajta jobban, hanem a görkorival is sokkal simábban, gördülékenyebben lehet gurulni rajta - mondta Orgovány István aki gyerekeknek tartott éppen görkori edzést a Bregyóban. "Ezen a burkolaton így nagyon jó körülmények között lehet Székesfehérváron görkorcsolyázni, nem is beszélve arról, hogy egy-egy esés is sokkal kevésbé okozhat sérülést, mint korábban az aszfaltos felületen. A pálya aszfaltrétege 2006-ban készült, el, ami szintén kiváló volt, akkor, de ez a felület egészen más. Itt a fékezést és irányváltást is komolyabban lehet gyakorolni."

A görhoki kerekek sem kopnak ezen a felületen, nem úgy mint aszfalton, ahol két hét intenzívebb játék alatt az aszfalton elkopott szinte egy garnitúra kerék.

Orgovány István régóta tervezte már, hogy a fehérvári gyerekeknek és felnőtteknek is szervez görkorcsolya oktatást, ami végül idén tavasz végén indult el. Heti kétszer foglalkozik a gyerekekkel, hétfőn 17 órakor, csütörtökön 16 órakor kezdődnek a foglalkozások a Bregyóban.

Orgovány István 2006 és 2012 között üzemeltette a Bregyóban a görkori pályát, majd a fenntartó Városgondnokság pályázatot írt ki a működtetésre, amit Pallag György nyert el és már lassan három éve üzemelteti és fejleszti a görhokisok fehérvári fellegvárát.

Görkori oktatás Fehérvár - Facebook csoport
Telefonszám: 06203354664

8-12 éves gyerekeket és felnőtteket várnak, jöjjenek bátran, itt nincsenek egyenetlenségek a pályán és meg lehet tanulni a fékezést, irányváltásokat, hogy aztán biztos tudással lehessen bárhol görkorcsolyázni.

"Korábban vagy nem lehetett honnan beszerezni a burkolatot vagy a lehetőségek nem voltak adottak hozzá. A mostani fejlesztést végül önerőből sikerült megvalósítani, amihez mélyen a zsebbe kellett nyúlni, de úgy érzem van létjogosultsága. S remélem ezzel sikerült valamit adni a sportág szeretőinek" - hangsúlyozta Pallag György. Jelenleg hetente 200-250 ember jár le a pályára.

Múlt hétvégén pedig itt volt Fehérváron a profi görhoki bajnokságnak az egyik fordulója, aminek helyet adott a pálya, a mostani hétvégén pedig a női bajnokság negyed döntője kerül megrendezésre. Pallag György arról is beszélt, hogy az új burkolattal még nincs befejezve teljesen a pálya, még további fejlesztéseken töri a fejét.

A pályával kapcsolatban elérhetőség: 06705476080 vagy pallag21@yahoo.com

Aranybulla emlékév 2022.

Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak