„Egy táskányi szeretet” – sikeres volt a „Gólyafészek” adománygyűjtő akciója

Első alkalommal hirdetett adománygyűjtő akciót a „Gólyafészek” Nők Munkába Állását Támogató Alapítvány. A székesfehérvári civil szervezet közösségi oldalán november elején közzétett felhíváshoz sokan csatlakoztak. A ruhák, könyvek, játékok, tisztasági csomagok mellett szobabútor, kanapé, írtóasztal és mosógép is érkezett adományként, amelyeket az Arany János iskolába és a Hosszúsétatéri Idősek Otthonába juttattak el.
2020.12.10. 16:02 |
„Egy táskányi szeretet” – sikeres volt a „Gólyafészek” adománygyűjtő akciója

„Minden várakozásunkat felülmúlta az eredmény!” – kezdte beszámolóját Vitézné Bán Tímea, a „Gólyafészek” Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Mint mondta, az iskolakezdés előtti időszakban, a nyár végén hirdettek először jótékonysági akciót, akkor iskolatáskákat, tanszereket gyűjtöttek. A fehérváriak és környékbeliek akkor tapasztalt segítőkészsége megerősítette bennük azt a szándékot, hogy karácsony közeledtével ismét felhívással fordulnak a közösséghez.

Az „Egy táskányi szeretet” felhívást november elején tették közzé közösségi oldalukon. Az első alkalommal meghirdetett akción azt kérték a résztvevőktől, hogy felajánlásukat (ruhákat, könyveket, játékokat, plédeket, takarókat, ágyneműket, törölközőket, tisztasági csomagokat, kozmetikumokat, illatszereket) készítsék össze egy táskába, és így juttassák el hozzájuk.

Öt héten át szorgalmasan hozták, gyűjtötték az adományokat, amelyek akkora mennyiségben érkeztek, hogy bizony több alkalommal kellett kisteherautóval elszállítani a két fehérvári intézménybe.

A kuratórium elnöke és a kuratórium tagja, Boros Nikoletta kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy minden intézménybe használható, megfelelő minőségű adomány érkezzen. A felhívásban közzétett tárgyak mellett nagy örömmel fogadták és adták tovább a felajánlott szobabútort, kanapét, íróasztalt, mosógépet és színes tévét is, amelyekkel az adományozók hozzájárultak ahhoz, hogy az Arany János Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI diákjainak, valamint a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Hosszúsétatéri Idősek Otthona lakóinak és családjaiknak idén még szebb karácsonyuk legyen.

Közélet