„Egy táskányi szeretet” – sikeres volt a „Gólyafészek” adománygyűjtő akciója

Első alkalommal hirdetett adománygyűjtő akciót a „Gólyafészek” Nők Munkába Állását Támogató Alapítvány. A székesfehérvári civil szervezet közösségi oldalán november elején közzétett felhíváshoz sokan csatlakoztak. A ruhák, könyvek, játékok, tisztasági csomagok mellett szobabútor, kanapé, írtóasztal és mosógép is érkezett adományként, amelyeket az Arany János iskolába és a Hosszúsétatéri Idősek Otthonába juttattak el.
2020.12.10. 16:02 |

„Minden várakozásunkat felülmúlta az eredmény!” – kezdte beszámolóját Vitézné Bán Tímea, a „Gólyafészek” Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Mint mondta, az iskolakezdés előtti időszakban, a nyár végén hirdettek először jótékonysági akciót, akkor iskolatáskákat, tanszereket gyűjtöttek. A fehérváriak és környékbeliek akkor tapasztalt segítőkészsége megerősítette bennük azt a szándékot, hogy karácsony közeledtével ismét felhívással fordulnak a közösséghez.

Az „Egy táskányi szeretet” felhívást november elején tették közzé közösségi oldalukon. Az első alkalommal meghirdetett akción azt kérték a résztvevőktől, hogy felajánlásukat (ruhákat, könyveket, játékokat, plédeket, takarókat, ágyneműket, törölközőket, tisztasági csomagokat, kozmetikumokat, illatszereket) készítsék össze egy táskába, és így juttassák el hozzájuk.

Öt héten át szorgalmasan hozták, gyűjtötték az adományokat, amelyek akkora mennyiségben érkeztek, hogy bizony több alkalommal kellett kisteherautóval elszállítani a két fehérvári intézménybe.

A kuratórium elnöke és a kuratórium tagja, Boros Nikoletta kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy minden intézménybe használható, megfelelő minőségű adomány érkezzen. A felhívásban közzétett tárgyak mellett nagy örömmel fogadták és adták tovább a felajánlott szobabútort, kanapét, íróasztalt, mosógépet és színes tévét is, amelyekkel az adományozók hozzájárultak ahhoz, hogy az Arany János Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI diákjainak, valamint a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Hosszúsétatéri Idősek Otthona lakóinak és családjaiknak idén még szebb karácsonyuk legyen.

Közélet

 1. Pénteken kezdődik a kilencedik Emlékparki Nyár a KEMPP-ben

  Kilencedik alkalommal rendezik meg az Emlékparki Nyarat a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen. A két hónapon át tartó kulturális programsorozatban többek között koncerteken, kiállításokon vehet részt a közönség. A belépés díjtalan, a beltéri programok látogatásához kérik a védettségi igazolványt.

  2021.06.14.
 2. Június 20-ig lehet pályázni a jövő évi Deák Dénes Ösztöndíjra

  A székesfehérvári Deák Dénes Alapítvány kuratóriuma pályázatot hirdet művészettörténész, várostörténész, illetve e tudományterületek doktori iskoláinak hallgatói részére kutatási tevékenységük támogatására. Pályázni részletes kutatási terv benyújtásával lehet június 20-ig.

  2021.06.14.
 3. Életének 81. esztendejében elhunyt Dr. Horváth Miklós volt országgyűlési képviselő

  Életének 81. esztendejében elhunyt Dr. Horváth Miklós állatorvos, volt országgyűlési képviselő. 1985-ben és 1990-ben is országgyűlési képviselőnek választották Fejér megyében. A környezetvédelmi bizottság tagja is volt a rendszerváltás utáni első országgyűlésben, majd az MDF városi elnökeként és önkormányzati képviselőként vett részt a helyi közéletben.

  2021.06.13.
 4. A 77 évvel ezelőtti borzalomra emlékeztek Székesfehérváron

  Vasárnap délelőtt a Mártírok Emléknapján, a Fejér megyei és székesfehérvári zsidóság deportálásának 77. évfordulóján tartottak megemlékezést a Mártírok Emlékcsarnokában és az Óvoda utcai Izraelita temetőnél. Az elhurcolt több ezer fehérvári zsidó ember közül mindössze 131-en vergődtek vissza a koncentrációs táborokból, 119-en pedig a munkaszolgálatból.

  2021.06.13.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4