„Egy táskányi szeretet” – sikeres volt a „Gólyafészek” adománygyűjtő akciója

Első alkalommal hirdetett adománygyűjtő akciót a „Gólyafészek” Nők Munkába Állását Támogató Alapítvány. A székesfehérvári civil szervezet közösségi oldalán november elején közzétett felhíváshoz sokan csatlakoztak. A ruhák, könyvek, játékok, tisztasági csomagok mellett szobabútor, kanapé, írtóasztal és mosógép is érkezett adományként, amelyeket az Arany János iskolába és a Hosszúsétatéri Idősek Otthonába juttattak el.
2020.12.10. 16:02 |

„Minden várakozásunkat felülmúlta az eredmény!” – kezdte beszámolóját Vitézné Bán Tímea, a „Gólyafészek” Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Mint mondta, az iskolakezdés előtti időszakban, a nyár végén hirdettek először jótékonysági akciót, akkor iskolatáskákat, tanszereket gyűjtöttek. A fehérváriak és környékbeliek akkor tapasztalt segítőkészsége megerősítette bennük azt a szándékot, hogy karácsony közeledtével ismét felhívással fordulnak a közösséghez.

Az „Egy táskányi szeretet” felhívást november elején tették közzé közösségi oldalukon. Az első alkalommal meghirdetett akción azt kérték a résztvevőktől, hogy felajánlásukat (ruhákat, könyveket, játékokat, plédeket, takarókat, ágyneműket, törölközőket, tisztasági csomagokat, kozmetikumokat, illatszereket) készítsék össze egy táskába, és így juttassák el hozzájuk.

Öt héten át szorgalmasan hozták, gyűjtötték az adományokat, amelyek akkora mennyiségben érkeztek, hogy bizony több alkalommal kellett kisteherautóval elszállítani a két fehérvári intézménybe.

A kuratórium elnöke és a kuratórium tagja, Boros Nikoletta kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy minden intézménybe használható, megfelelő minőségű adomány érkezzen. A felhívásban közzétett tárgyak mellett nagy örömmel fogadták és adták tovább a felajánlott szobabútort, kanapét, íróasztalt, mosógépet és színes tévét is, amelyekkel az adományozók hozzájárultak ahhoz, hogy az Arany János Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI diákjainak, valamint a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Hosszúsétatéri Idősek Otthona lakóinak és családjaiknak idén még szebb karácsonyuk legyen.

Közélet

 1. „Kiterjesztjük a hűségjutalmak rendszerét az óvodai és bölcsődei dolgozókra!”

  A város szociális dolgozói számára létrehozott hűségjutalom rendszerét idén az óvodai és bölcsődei dolgozókra is kiterjeszti az Önkormányzat – írja közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester. Körülbelül 170 fő számára jelent ez pluszjuttatást, ami mintegy 50 millió forintot tesz ki a költségvetésben.

  2022.01.24.
 2. Záróvizsgát tettek az első sportgazdaságtan hallgatók

  Az Alba Regia Sportcsarnokban tartották meg azt a végzős gálát, melyen az első sportgazdaságtan hallgatók sikeres záróvizsgáit ünnepelték. Az országban kizárólag Székesfehérváron érhető el a gazdálkodás és menedzsment szakon a sportgazdaságtan specializáció.

  2022.01.24.
 3. Angol nyelvi képzésre írt ki ösztöndíjpályázatot a Tóth István – Tóth Terézia Közalapítvány

  Angol nyelvi képzésre írt ki ösztöndíjpályázatot a Tóth István – Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány Kuratóriuma. A szervezet – köszönhetően az Önkormányzat támogatásának is – újabb támogatási lehetőséget hirdet: fehérvári általános iskolák nyolcadik osztályos tanulóit jelölhetik az ösztöndíjra 2022. február 15-ig.

  2022.01.24.
 4. Februárban lehet benyújtani az emlékdiplomák iránti kérelmet

  Székesfehérváron szép hagyománya van annak, hogy minden évben emlékdiploma-átadással köszöntik az 50, 60, 65, 70, illetve 75 éve végzett óvónőket, tanítókat és tanárokat.

  2022.01.21.

Aranybulla emlékév 2022.

Facebook

Eseménynaptár

2022. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár