Egy ponttal kapott ki a Szolnoktól az Alba a kupa negyeddöntőjében

A kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntőjének első mérkőzését játszotta Budapesten az Alba Fehérvár és a Szolnoki Olaj. Végig szoros volt a csata, az utolsó negyedben is felváltva vezettek a csapatok. A végjátékból a kevesebbet hibázó és szerencsésebb Szolnok jött ki jobban, így az Alba nem jutott be a négy közé.
2021.04.07. 14:58 |

A Ludovika Arénában, nézők nélkül játszott, szerda kora délutáni kupa negyeddöntő minden körülménye szokatlan volt a csapatoknak, ahogy az is, hogy immár nem volt érvényben a fiatal szabály. Ennek megfelelően a rutinos játékosoké volt a főszerep az Alba-Szolnok meccsen is, amelyen eleinte képtelenek voltak elszakadni egymástól a csapatok.

Az első negyedben jobban dobta a triplákat a Szolnok, mégis az Alba került minimális előnybe. A másodikban Cakarun pontjaival fordított az Olaj, de Curry vezetésével nem hagyták magukat a fehérváriak. Egy 9-0-s etappal valamelyest bővebb vezetésre tettek szert, miközben a védekezésük is rendben volt. Vojvoda is belelendült, és a félidő végén nyolccal vezetett az Alba.

A harmadik negyed elején aztán a Szolnoknak volt egy jó szakasza, tíz pontot dobott válasz nélkül, Subotic kétszer is a triplavonal mögül talált be. Úgyhogy kezdődhetett elölről a szoros csata, amelyben a támadók kevésbé érvényesültek és egyik csapat sem dobott kiemelkedően. Az Alba ebben a játékrészben csak 12 pontra volt képes, és döntetlennel fordultak a felek a negyedik negyedre. Folytatódott a hullámzás, hol a fehérváriak, hol a Tisza-partiak tartottak kicsit előrébb.

Curry büntetőivel 61-57-re vezetett az Alba, de az utolsó két perc kezdetére kiegyenlített a Szolnok. Kimaradt támadások jöttek, és az utolsó percen belül egy eladott labdát és időkérést követően támadhatott az Olaj. Cakarun betalált, maradt 25 másodperc, most az Alba kért időt. Hiába, támadó hibát fújtak Ahmad ellen, ezzel a csapat eljátszotta esélyét az egyenlítésre. Az ezt követő büntetőket bedobta a Szolnok, így a legvégén Davis triplája már csak arra volt jó, hogy a vereség ne négy- csak egypontos legyen.

Az Alba Fehérvár számára ezzel véget ért a kupa nyolcas döntője, a folytatásban a Debrecen elleni bajnoki rájátszásra készülhetnek Vojvodáék.

Alba Fehérvár – Szolnoki Olaj 66-67 (17-16, 21-14, 12-20, 16-17)
Alba: Curry 12/6, Vojvoda 15/6, Markovics 2, Davis 15/3, Ahmad 3. Csere: Omenaka 3, Gillon 7, Hearst 9/3.

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak