Egy híján harminc ponttal kapott ki Pakson az Alba Fehérvár

Dzunics Braniszlav száz pont fölé jutott korábbi csapata ellen. A Paks extrán dobott és megérdemelt győzelmet aratott, az Alba 29 ponttal maradt alul és sorozatban harmadik idegenbeli mérkőzésén szenvedett vereséget.
2020.01.11. 20:05 |

Nyolc másodperc után triplával köszönt be a Fehérvárnak Kiss Raul, ami jelezte a Paks elszántságát, ami az egész meccsen jellemezte az Alba korábbi sikeredzője csapatát. Már az első negyedben is agresszívan védekeztek a tolnaiak, de ekkor még tartotta magát az Alba. Legalábbis egy ideig, mert az első tíz perc végére már néggyel ment a Paks.

Sok eladott labda jellemezte a Fehérvárt a második negyedben is, a Paks pedig kihasználta ellenfele megingását és kimagasló dobószázalékot produkálva faképnél hagyta. Az Albából a félidőig gyakorlatilag Guytonon kívül szinte senki nem dobott pontosan, az amerikai tizenhárom pontot termelt, Ljubicic például ötöt... Huszonhárom lett a különbség a nagyszünetre.

Viszont remekül fogott hozzá a differencia csökkentéséhez az Alba, a második félidő első három percében 5-0-ás rohammal zárkózott. Többször is szép játékkal rukkolt elő Jesus Ramirez csapata, de érdemben mégsem tudta csökkenteni a különbséget, körülbelül közte hússzal peregtek a másodpercek, de a harmad hajrájára a többi között triplákkal és Lóránt Péter pontjaival megint begyújtotta a rakétákat a Paks. Jó volt látni a fehérváriak fiatalja Lukács Norbert zsákolását, azt már kevésbé, amit az eredményjelző mutatott a harmadik játékrész végén: 79-55.

Amint az Alba éledezni kezdett a Paks rögtön extrázott, így továbbra sem csökkenhetett a különbség. Némi intermezzoval: Csupkovics és Evans röpke összetűzésével kezdődött a negyedik negyed, előbbi mehetett is zuhanyozni. Sajnos az egész Alba hidegzuhanyt kapott: egy híján harminc ponttal nyert a Paks.

Paksi Atomerőmű SE - Alba Fehérvár 109-80 (26-22) (34-15) (19-18) (30-25)

Alba Fehérvár: Molnár 7, Govens 7 (3), Guyton 13 (9), Lukács 2, Csupkovics 9 (6), Markovics 7, Ljubicic 7 (3), Mcduffie 20, Csorvási 8, Takács M..

Sport

 1. A világ legjobb fiatal kosarasait láthatjuk Fehérváron január 30-tól

  Évek alatt az egyik legrangosabb európai utánpótlás kosárlabda eseménnyé nőtte ki magát a Szent István Kupa U16-os torna, amelynek a kezdetek óta vendége a Real Madrid és a Bayern München is. Az idén január 30-a és február 2-a között az NBA Academy, a Stellazzurra Roma, a Kínai és az Iráni válogatott is Fehérvárra érkezik.

  2020.01.28.
 2. Kitűnően kezdték a magyar kupasorozatot a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület fiataljai

  A hétvégén kezdetét vette a nehézségi mászás magyar kupafordulója, az első helyszín Szombathely volt, a Mászóka Magyar Kupa elnevezésű versennyel. A Rotpunkt Sziklamászó Egyesület fiataljainak eredményeit az alábbiakban közöljük.

  2020.01.28.
 3. Szondi-győzelmek és verseségek az év első asztalitenisz-bajnokijain

  Idegenbeli mérkőzésekkel folytatták a bajnokságot a Honvéd Szondi SE asztalitenisz-csapatai. Az első két idei fordulóban akadt megyei rangadó is, az első osztályú csapat pedig behúzta a meccseit.

  2020.01.27.
 4. Kőszegen vívtak nemzetközi mérkőzéseket a Varkocs György Box Club ökölvívói

  Három ringben zajló nemzetközi edzőmérkőzéseket felvonultató küzdelemsorozaton vettek részt hétvégén a Varkocs György Box Club bunyósai Kőszegen. Junior korcsoportban Nagy Evelin, Németh Zsolt, Tóth Adrián, ifiben: Tórizs László, Lakatos Viktor és Major Milán, míg a felnőttek közt Horváth Erik és Lénárt Péter léptek szorítóba a megmérettetésen.

  2020.01.27.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak