Egy híján harminc ponttal kapott ki Pakson az Alba Fehérvár

Dzunics Braniszlav száz pont fölé jutott korábbi csapata ellen. A Paks extrán dobott és megérdemelt győzelmet aratott, az Alba 29 ponttal maradt alul és sorozatban harmadik idegenbeli mérkőzésén szenvedett vereséget.
2020.01.11. 20:05 |

Nyolc másodperc után triplával köszönt be a Fehérvárnak Kiss Raul, ami jelezte a Paks elszántságát, ami az egész meccsen jellemezte az Alba korábbi sikeredzője csapatát. Már az első negyedben is agresszívan védekeztek a tolnaiak, de ekkor még tartotta magát az Alba. Legalábbis egy ideig, mert az első tíz perc végére már néggyel ment a Paks.

Sok eladott labda jellemezte a Fehérvárt a második negyedben is, a Paks pedig kihasználta ellenfele megingását és kimagasló dobószázalékot produkálva faképnél hagyta. Az Albából a félidőig gyakorlatilag Guytonon kívül szinte senki nem dobott pontosan, az amerikai tizenhárom pontot termelt, Ljubicic például ötöt... Huszonhárom lett a különbség a nagyszünetre.

Viszont remekül fogott hozzá a differencia csökkentéséhez az Alba, a második félidő első három percében 5-0-ás rohammal zárkózott. Többször is szép játékkal rukkolt elő Jesus Ramirez csapata, de érdemben mégsem tudta csökkenteni a különbséget, körülbelül közte hússzal peregtek a másodpercek, de a harmad hajrájára a többi között triplákkal és Lóránt Péter pontjaival megint begyújtotta a rakétákat a Paks. Jó volt látni a fehérváriak fiatalja Lukács Norbert zsákolását, azt már kevésbé, amit az eredményjelző mutatott a harmadik játékrész végén: 79-55.

Amint az Alba éledezni kezdett a Paks rögtön extrázott, így továbbra sem csökkenhetett a különbség. Némi intermezzoval: Csupkovics és Evans röpke összetűzésével kezdődött a negyedik negyed, előbbi mehetett is zuhanyozni. Sajnos az egész Alba hidegzuhanyt kapott: egy híján harminc ponttal nyert a Paks.

Paksi Atomerőmű SE - Alba Fehérvár 109-80 (26-22) (34-15) (19-18) (30-25)

Alba Fehérvár: Molnár 7, Govens 7 (3), Guyton 13 (9), Lukács 2, Csupkovics 9 (6), Markovics 7, Ljubicic 7 (3), Mcduffie 20, Csorvási 8, Takács M..

Sport

 1. Vége a szavazásnak: Loic Negoé az elmúlt évtized legszebb Vidi-gólja

  Honlapján szavaztatta meg szurkolóit a fehérvái futballklub, hogy melyik volt az elmúlt tíz év legszebb, Vidi-játékos által szerzett gólja. Minden évből több gólra is lehetett szavazni két hónapon át, az egyes évek "győztesei" jutottak a döntőbe. Itt aztán újabb szavazás alapján kiderült, hogy a Chelsea elleni Európa-liga csoportmeccsen született Nego-bomba volt a Vidi-szurkolók kedvence.

  2020.07.03.
 2. EB-selejtezőre készül Fehérváron a női kosárlabda-válogatott

  Székely Norbert szövetségi kapitány vezetésével a hollandok elleni, novemberi, kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőre készül Székesfehérváron a női kosárlabda-válogatott. A keretben van sérülésből felépült, és éppen klub nélküli játékos is, a lényeg most az összetartás. A hétfőn kezdődött edzőtábor négy héten át tart az MKOSZ edzőközpontjában.

  2020.06.30.
 3. Jégkorong Erste Liga - finn edző irányítja a Fehérvári Titánokat

  A finn Kasper Vuorinent nevezték ki a jégkorong Erste Ligában szereplő Fehérvári Titánok edzőjének. A klub honlapjának beszámolója szerint a játékoséveit Finnországban töltő tréner aktív pályafutását 2007-ben fejezte be.

  2020.06.30.
 4. Triatlon - világsztárok és érmek a Deseda-tó partján

  A hazai triatlon egyik meghatározó helyszínén, a kaposvári Deseda-tó partján került megrendezésre az idei szezon első megmérettetése. A múlt héten kirobbant nyári hőség nem állta útját a Family Tree Triatlon SE sportolóinak sem, az egyesület versenyzői szép eredményekkel zártak Somogyban.

  2020.06.29.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak