Egy gyertyalángnyi jóság - Vízivárosban már felgyúltak az adventi fények

Újra ünnepváró hangulattal telt meg a Vízivárosi Általános Iskola aulája Advent első hétvégéjén. Szombaton délután Horváth Miklósné és Deák Lajosné önkormányzati képviselők köszöntötték a családokat, majd Tornyai Gábor plébános mondta el adventi gondolatait. A rendezvényen felléptek a Szent Kristóf Ház lakói is.
2018.12.01. 16:35 |

Az első adventi hétvége idén is a családokról és a gyerekekről szólt Vízivárosban, ahol ezúttal is összefogtak, hogy emlékezetessé tegyék a várakozás négy hetét.

Advent idején újra ünnepváró hangulat költözött a Vízivárosi Általános Iskolába, ahol adventi műsort adtak a Szent Kristóf Ház lakói, a Hétpettyes óvoda és a Nefelejcs úti óvoda kisgyermekei, valamint a Hétvezér Általános Iskola a Széna téri iskola és a Kossuth Lajos Általános iskola kisdiákjai is. Köszöntőjében Horváth Miklósné önkormányzati képviselő, a rendezvény házigazdája kiemelte, hogy igazi közösséggé formálódott az a társaság, akik minden évben részt vesznek a Vízivárosi advent rendezvénysorozatán.

Horváth Miklósné köszöntőjében felidézte azt a gondolatot, hogy az emberek életében a leghosszabb út az a kis fizikai "távolság", ami az agyat és a szívet választja el egymástól.

"Fontos, hogy amit az eszünkkel tudunk, vagy gondoljuk, hogy meg kell tenni, annak tetté, jó cselekedetté kell válnia. A négy adventi gyertya - a hit, a remény, az öröm és a szeretet szimbólumai - azt jelzik számunkra, hogy hiszünk abban, hogy az az öröm, ami összehoz minket minden alkalommal, az a szívünkben olyan szeretetté válik, ami tettekre sarkall bennünket." - tette hozzá. 
A Víziváros Advent első szombatján Deák Lajosné, a 11. körzet önkormányzati képviselője is köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy évek óta vendégeskednek a választókörzetében lévő iskolák és óvodák a rendezvényen arra törekedve, hogy a gyerekek minél boldogabbak legyenek és örömtelivé varázsolják számukra a várakozás időszakát.

Az első Vízivárosi Adventen Tornyai Gábor plébános mondta el adventi gondolatait. Mint fogalmazott, önmagában ugyan kevés egyetlen gyertyának a fénye és lángja, de ha egy sötét szobában vagyunk és felgyúl ez a pici fény, már oszlatja a sötéséget és valami szépet, meghittet tapasztalhatunk meg.

Kiemelte, hogy a pici, apró jó dolgokat kell meglátni, felfedezni az életünkben, hogy elérkezzünk karácsony szent ünnepéhez, amikor az egymás felé fordulást, szeretetet és megajándékozottságot ünnepelhetjük.

Fehérvári színes

 1. Tanulj és táncolj! - Modern tánc Step And Style Stúdióban

  Ingyenes, izgalmas, interaktív előadással várják a modern tánc iránt érdeklődőket a Kertalja utcában található Step And Style Stúdióba. A "Tanulj és táncolj" előadássorozat 6. részében Orbán Orsolya táncpedagógus mesél a modern tánc kialakulásáról és történetéről.

  2020.10.22.
 2. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta előadásával kezdődött az EFI új sorozata

  Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta tartott csütörtökön online előadást az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében Szeretlek, de már nem vagyok szerelmes beléd! címmel. A program a válaszúthoz érkezett kapcsolatokról szólt: a limerencia/eufórikus rajongás, a kötődéselmélet és a felelősségvállalás fogalmakat körüljárva fogalmazta meg, hogyan dönthetünk, viselkedhetünk úgy, hogy egy kapcsolatot megőrizzünk. 

  2020.10.22.
 3. Szépen szerepeltek a Vörösmartys diákok a faipari szakmai versenyen

  A Soproni Egyetem Simonyi Károly Kara októberben ötödik alkalommal rendezte meg a Meghívásos Faipari Szakmai Versenyt. Az egyetem csapatával együtt 11 csapat indult a megmérettetésen, köztük két csapattal a Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskola.

  2020.10.22.
 4. Gyermekfoglalkoztató 6-11 éveseknek őszi szünetre a Gárdonyi Géza Művelődési Házban

  Az őszi szünetben újra Gyermekfoglalkoztató várja a 6-11 éves korosztályt a Gárdonyi Géza Művelődési Házban, ahová szeretettel várják a gyerekeket október 27-én, kedden és 29-én, csütörtökön 10-12 óráig.

  2020.10.22.
 1. „Éljed te is jó kedvedből…” - magyarpalatkai napok hétvégén a Táncházban

  „Éljed te is jó kedvedből…” címmel szervez ingyenes szakmai továbbképzést vonós hangszereken játszó népzenészeknek és népdalénekeseknek a Fejér Megyei Művelődési Központ és az Alba Regia Táncegyesület a Csoóri Sándor Program támogatásával 2020. október 24–25-én, szombaton és vasárnap Székesfehérváron, a Malom utcai Táncházban.

  2020.10.21.
 2. Az aranyszőrű bárány - a Szabad Színház bábelőadása a Gárdonyi Géza Művelődési Házban

  Október 27-én, kedden 16:30 órára szeretettel várják a családokat a Szabad Színház társulatának Az aranyszőrű bárány című meseelőadására a Gárdonyi Géza Művelődési Házban található Székesfehérvári Népmesepontra. Ingyenes a részvétel, de előzetes bejelentkezéshez kötött. Bejelentkezés: 06-22/202-025 vagy nepmesepont@ggmuvhaz.hu

  2020.10.21.
 3. Lámpások délutánja - Gyerek Ökoklub lesz csütörtökön a Sóstó Látogatóközpontban

  Október 22-én, csütörtökön újra Gyerek Ökoklubot szerveznek a Sóstó Látogatóközpontban. A 17 órakor kezdődő foglalkozásnak ezúttal a Lámpások délutánja címet adták a szervezők. A gyerekek foglalkoztatója ezúttal is Kamarás Emese lesz.

  2020.10.21.
 4. Szavazz a legmenőbb maszkra! - elkészültek a diáktanács felhívására rajzolt alkotások

  Elkészültek a Székesfehérvári Diáktanács online megmérettetésére a pályaművek. Az, hogy kié is lesz a legmenőbb maszk a Facebookon dől majd el: az alsósok, felsősök és középiskolások által tervezett maszkokra október 23-án, pénteken délig lehet szavazni.

  2020.10.20.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1