Egy évtized a MusiColore Énekegyüttessel - koncerttel ünnepeltek a Szent István Művelődési Házban

A Szent István Művelődési Házban nagy Ívű koncerttel köszöntötte 10. születésnapját a MusiColore Énekegyüttes. Az együttes 2014 februárjában alakult Székesfehérváron, és az elmúlt évtizedben különböző zenei stílusok interpretálásával, önálló koncertjeik mellett számos felkérésnek tett eleget itthon és határainkon túl.
2024.02.25. 09:25 |
Egy évtized a MusiColore Énekegyüttessel - koncerttel ünnepeltek a Szent István Művelődési Házban

A Szent István teremben a kórusmuzsika barátai ezúttal is megízlelhették széles repertoárjukból a könnyedebb stílusú világi darabok mellett, a klasszikus zenei alkotásokat és a magas színvonalon megszólaltatott kortárs kórusműveket egyaránt.

Radics Éva a kórus vezetője megerősítette, fontos számukra, hogy a jeles ünnepen városunk kiemelt kulturális intézményében köszönthetik közönségüket. „Azért döntöttünk a Szent István Művelődési Ház mellett, mert Jakubek Tiborné igazgató asszonnyal a kezdetektől nagyon jó a kapcsolatunk. A MusiColore barátai nagyon szép számú közönséggé duzzadtak, így egy nagyobb teremben fogadhatjuk barátainkat. Több meglepetéssel készültünk, olyan kórusművek csendülnek fel, amelyeket már hallhattak tőlünk, és belecsempészünk az estbe olyan dalokat is, amelyek abszolút az újdonság erejével fognak hatni.”

Az együttes tagjai, Radics Éva, Wágnerné Ughy Tünde, Bódi Réka Ágnes, Földesi Zalán, Mihály György, Pintér Péter dalaikkal és filmes visszaemlékezéseikkel ezúttal is bizonyították, fontos részei városunk kulturális életének.

„Nagy öröm és boldogság számunkra, hogy ilyen hosszú ideje, állandó tagsággal és egyre magasabb szinten zenélhetünk. Az életünkben számtalan meghatározó dolog történt, az induláskor ovis gyerekeink egyetemistákká lettek, költözködtünk, munkahelyet változtattunk, utaztunk, betegeskedtünk és felépültünk belőle, veszítettünk el idősebb családtagokat is, de minden helyzetben ott volt bennünk a tudat, hogy a mi zenélésben összeforrt csapatunk, a nehéz helyzetekben is, egységben, barátként, támogató, segítő hátteret biztosít. Ma is minden élethelyzetben számíthatunk egymásra, olyanok vagyunk, mint egy "hattagú házaspár", mert kiegészítjük, segítjük egymást. 10 évvel ezelőtt nem tudtuk, hogy milyen időtartamra szerződünk egymással, ahogyan most sem tudjuk, hogy még hány év "van bennünk". Reméljük még sok…”